بازار «برنج» همچنان در آتش است
خریداران علاقه مند به خرید برنج وارداتی مانند برنج پاکستانی و هندی هستند
رئیس سندیکای عمده فروشان مواد غذایی مشهد دلایل افزایش قیمت برنج در ماه های اخیر را بیان کرد: در سه ماهه نخست امسال برنج ایرانی 60 درصد افزایش یافت اما دلیل اصلی این افزایش قیمت در ماه های اخیر کاهش 40 درصدی تولید این نوع برنج بود. در حال حاضر به دلیل واردات برنج خارجی و توزیع آن در بازار، کمبودی در تامین برنج نداریم.
وی گفت: قیمت برنج پاکستانی برای تورم مناسب است. بیشتر این برنج دارای سه درجه کیفیت است. قیمت برنج تاپ و عالی پاکستانی حدود 32000 تومان و درجه یک حدود 29000 تومان و درجه دو 18000 و 500 تومان است.
وی ادامه می دهد: در حال حاضر برنج درجه یک پاکستانی در بازار کیلویی ۲۹ هزار تومان و برنج هندی کیلویی ۲۸ هزار تومان است. همچنین برخی از کشاورزان برنج شمال در حال تولید و برداشت محصول ضعیفی هستند که به خوبی در بازار انعکاس ندارد.
کاهش 40 درصدی تولید برنج ایرانی در سال جاری/ کمبود عرضه برنج نداریم
وی می گوید: حدود یک ماه پیش برنج کشت شده در شهرستان درگز کیلویی 48 هزار تومان فروخته می شد اما همین برنج در هفته گذشته به کیلویی 75 هزار تومان رسید.
در حال حاضر مصرف کنندگان ایرانی ترجیح می دهند برنج وارداتی بی کیفیت اما ارزان را خریداری کنند. در همین حال، مسئولان از واردات برنج با کیفیت کافی، تشدید کنترل بازار و عرضه مستقیم برنج ایرانی صحبت می کنند. بدین ترتیب پس از اعلام قیمت مصوب انواع برنج، بررسی میدانی شرایط عرضه و قیمت این محصول را انجام دادیم.
در فروشگاهی دیگر گونی های برنج وارداتی را روی هم چیده اند. این فروشنده می گوید: قیمت برنج ایرانی امسال افزایش چشمگیری داشته به طوری که این برنج در برخی از خرده فروشی های سطح شهر به کیلویی 96 هزار تومان رسیده است. در حال حاضر به دلیل گرانی برنج ایرانی هیچ کدام از این برنج ها را نمی خرم چون متضرر می شوم.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام شده در خراسان رضوی برای کنترل افزایش قیمت برنج گفت: نیاز به این محصول در کشور 2 میلیون و 800 تن است. سالانه قسمت کمی از این میزان 300000 تن مربوط به بخش تجارت و صنعت است. از این مقدار حدود یک و نیم میلیون تن وارداتی و مابقی تولید داخل است.
این فروشنده می گوید: بر اساس آخرین مصوبه جهاد کشاورزی، بیشترین قیمت برنج طارم ایرانی در خرده فروشی 65 هزار تومان اعلام شد. همچنین عمده فروشان موظفند با اعلام قیمت های جدید، این برنج را کیلویی 58 هزار و 500 تومان به فروش برسانند. بنابراین قیمت برنج ایرانی باید حدود 18 هزار تومان کاهش یابد.
وی می افزاید: اکثر خرده فروشان به دلیل کمبود نقدینگی در بازار مجبور به انصراف از 10 درصد سود فروش خود هستند زیرا بازار کشش این قیمت ها را ندارد.
وی با پیش بینی قیمت های آتی در بازار گفت: در حال حاضر بازار برنج با ثبات است و عرضه برنج کافی است اما تقاضا برای برنج کاهش یافته است. همچنین بعید به نظر می رسد در آینده شاهد افزایش قیمت در بازار برنج ایران باشیم.
دلیل اصلی افزایش قیمت برنج ایرانی کاهش تولید بوده است
جنتی درباره نیاز سالانه برنج خراسان رضوی افزود: این نیاز سالانه حدود 250 هزار تن است. سالانه 5400 تن برنج در استان تولید می شود و مابقی نیاز خراسان رضوی به این محصول از خارج از استان تامین می شود. 10 درصد برنجی که وارد استان می شود از تولیدات داخلی و 90 درصد باقی مانده از برنج خارجی و بیشتر از برنج پاکستانی تامین می شود.
بازار کشش قیمتی برنج را ندارد
وی ادامه می دهد: طی یک ماه گذشته تعداد بازرسی های انجام شده در حوزه مواد غذایی و محموله و برنج توسط سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی 1700 مورد و تعداد پرونده های تشکیل شده در این زمینه حدود 90 مورد بوده است.
absnews
این فروشنده میانسال با اشاره به اینکه متاسفانه قیمت برنج ثابت نیست، می گوید: در حال حاضر برنج ایرانی کیلویی ۷۴ تا ۸۸ هزار تومان در بازار به فروش می رسد. همچنین در گفتگویی که با اتحادیه برنج فروشان مشهد داشتم، شالیکاران شمال از گرانی محصول خود خبر دادند.
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی قیمت برنج امسال نوسانات زیادی را به خود دیده است به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی در بازار به 96 هزار تومان و برنج پاکستانی به 32 هزار تومان رسیده است. هرچند مدتی است که وزارت جهاد کشاورزی قیمت مصوب برنج را اعلام می کند و این محصول در فهرست اقلام مشمول قیمت گذاری اجباری قرار گرفته است، اما بازار برنج همچنان با التهاب مواجه است.
حمید جنتی، معاون بازرگانی و توسعه کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی چندی پیش درباره قیمت برنج به ای بی اس نیوز گفت: بر اساس بررسی های انجام شده از مهرماه سال گذشته تا بهمن ماه امسال، قیمت برنج داخلی حدودا افزایش یافته است. حدود 70 درصد و همچنین از مهر 1378 تا مهر امسال، قیمت برنج خارجی بسته به نوع برنج بین 15 تا 25 درصد افزایش یافته است. خشکسالی تا حدودی و تا حدودی در استان های تولیدکننده برنج افزایش قیمت داشته است، اما بخشی دیگر از افزایش قیمت برنج ممکن است به دلیل سودآوری برخی افراد باشد.
فروشنده دیگری می گوید: قیمت هر کیلوگرم برنج شیرودی 50 هزار تومان، برنج فجر 57 هزار تومان، برنج هاشمی 75 هزار تومان و برنج دوم 80 هزار تومان است. مردم بیشتر به دنبال خرید برنج خارجی با قیمت مناسب هستند.
با اشاره به انواع برنج های داخلی اعم از برنج هاشمی، فجری، دم سیاه معمولی و …، بیان می کند: انواع برنج داخلی بسته به کیفیت قیمت های متفاوتی دارند که از کمترین رقم 33 هزار تومان در بالای 90 هزار تومان در حال حاضر است. برای فروش. در حال حاضر ذخایر برنج استان در بخش دولتی و خصوصی کافی است و کمبود برنج در استان وجود ندارد.
تقاضا برای برنج کاهش یافت
در یک فروشگاه زنجیره ای مواد غذایی در بلوار معلم قیمت هر کیسه برنج شیرودی 5 کیلویی 316000 تومان و برنج درجه یک پاکستانی هر کیسه 10 کیلویی 300000 تومان است. فروشنده می گوید: این قیمت ها خرید قبلی ما است و در شارژ جدید قیمت را افزایش می دهیم. تقاضای مردم نیز کاهش چشمگیری داشته است.
برنج داخلی 70 درصد افزایش قیمت داشت
در خرده فروشان سطح شهر چه می گذرد؟
شرف زاده می گوید: همچنین قیمت برنج وارداتی نیز به دلیل نوسانات مالیات بر ارزش افزوده و ارز 10 درصد افزایش یافته است.
فروشنده دیگری قیمت ها را اعلام می کند: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج فجر 54 هزار تومان، طارم کیلویی 85 هزار تومان، برنج دو کشت اردشیر 94 هزار تومان، کشاورز 87 هزار و 500 تومان و برنج نیمه دانه 31 هزار و 500 تومان است. تومان شرقی.
جنتی در خصوص تغییرات قیمت انواع برنج گفت: بر اساس بررسی های انجام شده از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال، قیمت برنج داخلی حدود 55 درصد و همچنین از مهرماه امسال تا بهمن ماه، برنج داخلی افزایش یافت. بیش از 15 درصد افزایش یافت.» قیمت مشاهده شده است.
یکی از فروشندگان منطقه مصلی مشهد به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: در ابتدای فصل پاییز برنج ایرانی کیلویی 50 هزار تومان بود اما در حال حاضر میانگین قیمت برنج ایرانی که برای عمده فروشان تبلیغ می شود کیلویی 83 هزار تومان است. همچنین استقبال و تقاضای مردم از برنج ایرانی کاهش یافته و تمایل آنها به خرید برنج های وارداتی مانند برنج پاکستانی و هندی است.
در مجموع امسال قیمت برنج به ویژه برنج ایرانی به دلایل مختلف از جمله خشکسالی، کاهش تولید و … افزایش یافته است به طوری که در پی افزایش اخیر قیمت برنج، آمار رسمی مرکز آمار ایران در افزایش قیمت این محصول تا 95 درصد. اگرچه دولت برای تثبیت بازار برنج و کاهش التهابات بازار واردات برنج، تامین اینترنت و نظارت را تقویت کرده است، اما هنوز هیچ اتفاقی در بازار برنج رخ نداده و قیمت این محصول در بازار حاکم است.
در فروشگاه دیگری قیمت انواع برنج را می پرسیم. این فروشنده می گوید: در حال حاضر قیمت برنج هاشمی کیلویی 68 هزار تومان، کیلویی هاشمی 2 کیلویی 78 هزار تومان و برنج سرلاشه کیلویی 48 هزار تومان است. ضمن اینکه برنج هندی کیلویی ۲۷ هزار تومان است.
گزارش اسامی عربی و فاطمه سادات سید موسوی
سپس به دیدار سید حسینعلی شرف زاده رئیس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی مشهد رفتیم. وی در خصوص قیمت انواع برنج در بازار می گوید: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک فجر 55 هزار تومان و برنج شیرودی بین 53 تا 55 هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلو برنج هندی ممتاز 26 تا 28 هزار تومان، برنج ممتاز پاکستانی 28 تا 29 هزار تومان و برنج درجه دو پاکستانی 20 هزار تومان است.
معاون بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام شده برای کنترل التهاب در بازار برنج گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان نظارت و بازرسی را در واحدهای اصلی فروش برنج، انبارها و انبارها تقویت کرده است. سندیکاها همچنین اعلام کردند که برنج بیشتری در استان عرضه خواهند کرد.
وی ادامه می دهد: روند قیمت گذاری برنج به این صورت است که قیمت برنج فرآوری شده در شمال حدود 73 هزار تومان است که پس از انتقال به مشهد و بسته به هزینه های حمل و نقل، بنکدار آن را با قیمت کیلویی 74 هزار تومان خریداری می کند. . از این رو این برنج از نظر سود 3 درصد برای عمده فروشان و 10 درصد برای خرده فروشان در خرده فروشی های سطح شهر با قیمت کیلویی 84 هزار تومان به فروش می رسد.