محمدصادق مفتاح معاون وزیر بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز در خصوص برنامه راهبردی دولت برای تنظیم بازار اظهار داشت: برنامه مدیریت بازار با عرضه و تقاضا است.
وی افزود: اجناس فصلی، تولید و مصرف داریم که مقدار آن در مقاطع زمانی مشخص یکسان نیست. بنابراین هنر بخش بازرگانی این است که 4 مولفه تولید، واردات، صادرات و مصرف را در کنار هم قرار دهد تا تعادل لازم را ایجاد کند.
معاون وزیر بازرگانی ادامه داد: وقتی این مولفه ها در کف بازار برخورد می کنند، در سطح قیمتی به تعادل می رسند. اگر این قیمت در سطح مورد نظر مدیران کشور باشد، می گویند بازار تنظیم می شود، اما اگر کمتر باشد، صدای تولیدکننده به گوش می رسد و اگر بیشتر باشد، به مصرف کننده ضربه می زند. دولت سعی می کند این قیمت را در نقطه بهینه تعیین کند.
افزایش معقول قیمت کالاها گران نیست
وی تصریح کرد: بازار با خرید و فروش، مقررات و بخشنامه تنظیم نمی شود و این چهار مولفه تولید، واردات، صادرات و مصرف باید با یکدیگر هماهنگ شوند.
مفتح با بیان اینکه قیمت غیر معقول است، گفت: امیدواریم با این روش حتی اگر قیمت یک کالا افزایش پیدا کند، بازار تنظیم شود و هزینه زیادی نداشته باشد. همچنین می توانیم قیمت را کاهش دهیم که به معنای ارزان نیست و این یکی از ظرافت های تنظیم بازار است.
بر اساس این گزارش، فعالان اقتصادی در بخش خصوصی همواره به دنبال کاهش منظم قیمتها هستند و مصرفکننده نیز خواستار خرید کالا با قیمتهای مناسب است که دستیابی به این هدف همواره چالشی جدی برای بازار بوده است. نقطه تعادل
absnews