بازار آب و فاضلاب عمومی خواهد شد

به گفته جعفری، با اجرای این طرح ها ضمن تعیین تکلیف استفاده بهینه از پساب های موجود و تسریع در ساخت و بهره برداری از پروژه های فاضلاب، شاهد کاهش هدر رفت واقعی آب در تاسیسات آب شرب خواهیم بود. این امر باعث ایجاد عظمت در اقتصاد صنعت آب و فاضلاب کشور خواهد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اتابک جعفری با اشاره به اینکه برای اولین بار سامانه اینترنتی بازار آب و فاضلاب کشور در هفته جاری با حضور وزیر نیرو و روسای آب و فاضلاب سراسر کشور رونمایی می شود، گفت: با راه اندازی این سیستم، شاهد یک جهش به جلو خواهیم بود.» ما در ایجاد برنامه های تامین پایدار آب آشامیدنی، جلوگیری از هدر رفت آب، تامین پایدار آب برای صنایع و بازیافت آب در سراسر کشور قابل توجه خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از راه اندازی سامانه اینترنتی بازار آب و فاضلاب کشور خبر داد و گفت: زیرساخت های لازم برای حضور طرح بازار آب و فاضلاب کشور در بورس در بورس فراهم می شود. آینده نزدیک.
جعفری افزود: پساب تامینشده در این طرح، آب خروجی از تصفیه خانهها است که بر اساس استانداردهای ملی که عملیات ارتقای کیفی روی آنها اعمال شده، منبع ارزشمندی برای صنایع و شهرداریها خواهد بود.
وی افزود: راهاندازی بازار آب و فاضلاب همچنین بستر مناسبی برای استفاده از منابع مالی غیردولتی در اجرای پروژههای مهم و همچنین نظامسازی و شفافسازی درخواست، بررسی و فرآیندهای صدور مجوز برای بهرهبرداران آب و تسهیل بخش خصوصی است. و سرمایه گذاری بخش دولتی در این پروژه ها ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام
بازار آب و فاضلاب عمومی خواهد شد
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه این شرکت برای حفظ ارزش آب، افزایش بهره وری و تسهیل سرمایه گذاری، سامانه اطلاعات عمومی بازار آب و فاضلاب را تهیه کرده است، گفت: در این سامانه اطلاعات درباره پروژه های در دست اجرا پروژه های بهره برداری، در حال ساخت و جدید آب و فاضلاب با عناوین و توضیحات مزایده بارگذاری شده است که در آن مجوز تخصیص آب و فاضلاب درج شده است.
وی ادامه داد: شرکتهای آبفا میتوانند با شناسایی و رفع نشتیها و همچنین تعمیر اتصالات غیرمجاز، با مشارکت بخش دولتی – خصوصی و در بخش آب، هوشمندسازی و کاهش ضایعات آب در شبکههای توزیع و خطوط انتقال و تاسیسات آب شرب را انجام دهند. گام اول استفاده از مکانیزم خرید تضمینی برای مصارف مصرفی است و در مراحل بعدی با استفاده از روش بیع متقابل یا سایر روش های مشارکتی، بخشی از آب ذخیره شده را جهت استفاده در صنعت و خدمات در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.
مدیرعامل آبفای ایران در ادامه با تشریح جزئیات این پروژه گفت: با توجه به اهمیت جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک و لزوم استفاده مجدد از پساب در چرخه طبیعت و افزایش بهره وری از طریق بازیافت آب از یک سو، همچنین با کاهش خطرات و افزایش تابآوری در تامین آب شرب مناطق پرجمعیت و حفظ منابع آب بهویژه در مناطق تحت تنش آبی، ایجاد بازار آب و فاضلاب میتواند ذینفعان را قادر سازد از مزایای این طرح بهرهمند شوند. با ایجاد ارتباط مستقیم بین سرمایه گذاران و صنایع در پروژه های مرتبط.
محورهای اجرایی بازار آب و فاضلاب
به گفته وی، با کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی، تامین سفره های آبرفتی از فاضلاب برای کاهش پدیده فرونشست زمین و همچنین با بهبود و کاهش هدر رفت آب در شبکه های توزیع و خطوط انتقال و تاسیسات آب شرب از طریق تشخیص نشت و همچنین تعمیر. موسسات غیرمجاز در قالب مشارکت با بخش غیردولتی از دیگر مزایای استفاده از این طرح خواهد بود.
اهداف اصلی ایجاد بازار ملی آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در بخشی دیگر از سخنان خود، محورهای عملیاتی راه اندازی سایت بازار آب و فاضلاب را برشمرد و گفت: این پروژه به سرمایه گذاران و صنایع مختلف کمک می کند که با بررسی به راحتی می توان آن را بررسی کرد. پروژه های سراسر کشور، به تحقق اهدافی مانند تامین منابع مالی برای اجرای طرح های بهداشتی و کاهش پسماند، دستیابی نسبی به خود مدیریتی توسط شرکت های آب و فاضلاب و همچنین تسهیل جایگزینی پساب با منابع آب با کیفیت کمک می کند. در اختیار صنایع و شهرداری ها قرار می گیرد. همچنین جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی و توسعه بازیافت آب در فرآیندها و مصارف صنعتی با هدف کاهش برداشت از منابع آبی از دیگر محورهای اجرایی آبفای کشور است. بازار.
جعفری ادامه داد: سامانه اینترنتی بازار آب و فاضلاب کشور درگاه شفافی برای صنایع مختلف و سرمایه گذاران است که با رصد پروژه های قابل اجرا مرتبط با آب در تمامی استان های کشور، هم به اهداف کلان آب و هم در پساب کمک می کند. صنعت و خود سرمایه گذاران از مزایای این طرح قدردانی خواهد شد.
وی ادامه داد: صنایع و معادنی که امکان استفاده از پساب در فرآیند تولید خود را دارند و همچنین شهرداری ها مهم ترین مشتریان بازار فاضلاب کشور هستند که بین حوضه و چاه های آب مصرفی با پسماندهای تولیدی عمل خواهند کرد.
وی افزود: همچنین تا 70 درصد و بیشتر فاضلاب در اختیار آبفاست قرار دارد تا با رعایت موازین بهداشتی به صنعت، خدمات و کشاورزی صنعتی واگذار شود.
مشارکت سرمایه گذاران در جلوگیری از هدر رفت آب و تولید فاضلاب
به گفته مدیرعامل آبفا، سرمایهگذاران و اشخاص حقیقی و حقوقی که تمایل دارند در قالب مشارکتهای دولتی و خصوصی وارد این بازار شوند، میتوانند با احداث شبکه جمعآوری فاضلاب و تصفیه خانه آب مورد نیاز خود را تولید کنند و یا در اختیار سایر مدعیان فاضلاب قرار دهند. و همچنین در زمینه کاهش هدر رفت آب و دستیابی به شبکه های توزیع هوشمند و خطوط انتقال آب و تاسیسات آب شرب در تمامی استان های کشور باید سرمایه گذاری کرد.