اصغر جهانگیر در نشست خبری امروز گفت: هفته گذشته هشتمین جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم با محوریت فرآورده های سلامت محور برگزار شد و در آن جلسه چالش های حوزه دارویی بررسی شد.
وی افزود: همه ما شاهد هستیم که مدافعان سلامت در دوران کرونا خدمات بزرگی به مردم عزیزمان ارائه کردهاند و قدردان این تلاشها هستیم. بنابراین بیان چالش های دارویی به معنای نادیده گرفتن تلاش آنها نیست.
وی تاکید کرد: موضوع دارو که به سلامت مردم مربوط می شود، موضوع مهمی برای حاکمیت، بهداشت و درمان و بخش دارویی است. بنابراین باید جلسه ای تشکیل می شد. علت برگزاری این جلسه مسائل زائدی بود که در پزشکی وجود داشت و باید تقسیم کار می شد و از طرفی اجرا نشدن برخی قوانین در این زمینه که یا اجرا نمی شد یا به طور کامل اجرا نمی شد. و نیاز به بررسی دارند.
پنجم: آورود: نباید به خود اجازه دهیم با تجارت مواد مخدر در بازار سیاه مقابله کنیم. بنابراین نظارت بیشتر در این زمینه موضوع مهمی است که باید بررسی شود.
هانگیر ادامه داد: در بررسی های انجام شده مشخص شد 800 بیمارستان به سامانه ردیابی دارو متصل هستند و حدود 300 بیمارستان همچنان به سامانه ردیابی متصل نیستند و لازم بود در این زمینه تصمیم گیری شود.
جهانگیر افزود: یکی دیگر از اهداف جلسه هفته گذشته جلوگیری از تقلب و سوء استفاده و جلوگیری از انتشار مواد مخدر با توجه به شرایط ظالمانه تحریم بود. در این راستا به پیشگیری از کمبودهای مصنوعی و رسیدگی به پدیده قاچاق مواد مخدر در بازار سیاه توجه ویژه ای شد. زنجیره تامین مصرف دارو به عنوان یکی از محورهای این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا از بروز مشکلات در این مسیر جلوگیری شود.
وی ادامه داد: سیستم های اطلاعات دارویی به طور کامل با سیستم های دارویی مرتبط نیستند. علاوه بر داروخانه های تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی، داروخانه های دیگری نیز هستند که هنوز اطلاعات خود را به طور کامل در سامانه داروخانه ثبت نکرده اند. این موضوع نیازمند حل نهایی و اقدام اصلاحی است.
جهانگیر تائید کرد: وزارت بهداشت مجبور به تشکیل ستاد هماهنگی برای تکمیل استقرار سامانه های یکپارچه رهگیری، رهگیری و پایش سلامت دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی و گزارش نتایج استقرار سامانه شد. همچنین مقرر شد وزارت بهداشت با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نظارت های تکمیلی را برای به روز رسانی و حذف اقلام اضافی و نامعتبر در سامانه تاک انجام و نتایج را گزارش کند.
جهانگیر همچنین گفت: با تبلیغات غیرمجاز در حوزه سلامت برخورد می کنیم.
سخنگوی رسمی قوه قضائیه افزود: از یک سو کمبود برخی از داروهای پرمصرف در جامعه و از سوی دیگر بازار سیاه دارو، فروش خارج از شبکه و تخلفات در زنجیره تامین وجود دارد. که منجر به مصرف دارو می شود. موازی کاری و پراکندگی سیاست ها در این حوزه باعث عدم شفافیت در نظارت و عدم اجرای کامل قوانین و مقررات شده است که منجر به عدم وجود سامانه قیمت گذاری دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی شده است. اگرچه قانونگذار 11 سال پیش بر لزوم ایجاد سامانه ای برای ثبت این عملیات در مدت دو ماه تاکید کرده بود. اما این سیستم راه اندازی نشده است، بنابراین قابل ردیابی و نظارت نیست.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره این موضوع شکایت از رئیس سازمان غذا و دارو چرا به دو ماه حبس محکوم شد؟ وی گفت: رویه قضایی این است که احکام قبل از اجرا ابلاغ نشود. ممکن است از آنجایی که مردم در مرحله اول به حکم صادره اعتراض می کنند، حتی در صورت مجرم شناخته شدن، احتمال تبرئه آنها در مرحله تجدیدنظر وجود دارد، بنابراین باید توجه داشت که حقوق مردم یکسان نیست. نقض قبل از قطعی شدن تصمیم شماره
وی ادامه داد: شکایتی از سوی رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار از مسئولان وقت دانشگاه علوم پزشکی به دادسرای عمومی تهران تقدیم و در تاریخ 5/3/5 کیفرخواست تنظیم شد. 1403 علیه شخص مذکور. به دلیل تخلف از تبصره 4 ماده 7 اصلاحی قانون اجرای سیاست ها، اصل 44 قانون اساسی صادر و به دادگاه ارجاع شد. در دادگاه قرار بدوی صادر و برای بقیه افراد ذکر شده در پرونده قرار منع تعقیب صادر شد.
وی افزود: در خصوص فرد مذکور بنا به درخواست تجدیدنظر، پرونده وی به دادگاه تجدیدنظر منتقل و نتیجه رسیدگی به موقع به اطلاع خواهد رسید.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17493/%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%AD-%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D9%85%D8%A7-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D9%88-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%A8%D8%A7%D9%82%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%AD%DA%A9%D9%85-%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D9%88-%D9%85%D8%A7%D9%87-%D8%AD%D8%A8%D8%B3
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز