مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه ارز ترجیحی باید به یک طرح بزرگ تولیدی و صنعتی پیوند بخورد، گفت: در سال 1401 کشور برای حذف ارز ترجیحی هزینه های زیادی کرد، اما خیر از این ارز استفاده نکرد. فرصت نداشت، زیرا سیاست تولید و صادرات نداشت. اگر به سمت ارز ممتاز حرکت می کنیم باید با برنامه تولیدی و صنعتی باشد که در کوتاه مدت هم امکان پذیر نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی «حاکمیت فارکس; «ثبات و شکوفایی اقتصادی» امروز در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در این مراسم محمدامینی رعایا – مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی – هدف ما از برگزاری این نشست را ارتقای تصمیم گیری دانست و گفت: از این رو اکثر جلسات ما در دستگاه های اجرایی ذیربط به منظور شکل گیری تعامل برگزار شد. . با این سازمان ها تا این سازمان ها دست به کار شویم و کارشناسان و سیاست پژوهان حوزه ارز را فعال کنیم.
وی با بیان اینکه بحث پولی بیشترین تاثیر را در نوسانات اقتصادی ما داشته است، گفت: بخشی از این تاثیر به دلیل تحریم ها و بخشی نیز ناشی از تصمیمات ما بود. ما باید اقتصاد خود را قابل پیش بینی کنیم که منجر به رونق و توسعه اقتصادی می شود. فلسفه کنفرانس هم همین بود. سند اولیه کنفرانس و خلاصه اتاق فکر بخشی حاصل جلسات ماه های گذشته است که با حضور کارشناسان برگزار شده و بخشی نیز حاصل مطالعات اتاق فکر است. ما سعی کردهایم از تعمیم پرهیز کنیم و در صورت بروز اختلافات پولی رویکرد خود را روشن کنیم.
مدیر اندیشکده اقتصاد مقاومتی گفت: در سال های اخیر پس از تحریم مشکلات متعددی گریبانگیر نظام پولی ما شده که ثبات را تحت تاثیر قرار داده و مانع از توسعه شد. از جمله اینکه دسترسی به سیستم پرداخت رسمی حذف شده است. دست کم گرفتن صادرات، افزایش هزینه های انتقال ارز و تسهیل خروج سرمایه از نتایج این معضل بوده و جلوگیری از خروج سرمایه از سیاستگذاران دریغ شده است.
ادامه بده