سایر موضوعات

این پسته حاوی «آفلاتوکسین» نیست – ایسنا



ای بی اس نیوز/مرکزی آفلاتوکسین یکی از سموم خطرناک قارچی است که توسط قارچ آسپرژیلوس تولید می شود. این سم خطرناک می تواند انسان را از طریق مواد غذایی مانند لبنیات و محصولات کشاورزی آلوده کند، آنچه که نگران کننده است این است که سم حاصل از فعالیت این قارچ می تواند سرطان زا باشد.

پسته یکی از محصولات مستعد پذیرش این قارچ است و آلودگی این محصول به این قارچ، درهای بازارهای جهانی را می بندد و یکی از نگران کننده ترین نگرانی باغداران و صادرکنندگان پسته است.

نزدیک به 80 درصد باغات پسته استان مرکزی در شهرستان زرندیه قرار دارد و از مجموع 12 هزار هکتار باغ پسته استان مرکزی، 10 هزار هکتار در شهرستان زرندیه و 8 هزار هکتار در منطقه سلطان احمد و دو هزار هکتار در منطقه سلطان احمد و دو هزار هکتار پسته است. منطقه زرندیه و دو هزار هکتار از کل باغات استانی نیز در شهرستان ساوه قرار دارد.

حال این سوال مطرح می شود که آیا باغات پسته این شهر که شهرت بین المللی دارد و علاقه مندان زیادی از اتحادیه اروپا و سایر نقاط جهان دارد، در آلودگی به آفلاتوکسین نیز دخیل هستند؟

رئیس هیئت مدیره تعاونی تولیدکنندگان پسته استان مرکزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، گفت: باغات پسته استان مرکزی به ویژه زرندیه عاری از آلودگی به آفلاتوکسین است.

محمود بارانی آلودگی آفلاتوکسین را یکی از معضلات قدیمی حوزه باغبانی دانست و گفت: در خود محصول پسته آلودگی به آفلاتوکسین وجود ندارد و کشاورزان و کشاورزان باید آموزش های لازم را ببینند تا باغات خود را از این آلودگی دور نگه دارند. . مثلاً شاخه ها را نزدیک زمین هرس کنید تا محصول آنها به این نوع قارچ آلوده نشود.

وی بیان کرد: آفلاتوکسین نوعی قارچ سمی است که در اثر رطوبت و گرما ایجاد می شود و باغداران باید تا فصل برداشت پسته از درخت محافظت کامل کنند و شاخه های درخت را به زمین نزدیک نکنند. در فصل برداشت، دقت کنید که محصول تولید شده بلافاصله به کارخانه منتقل شده و پوست مخملی آن جدا شده و کاملا شسته شود، سپس رطوبت آن در دستگاه رطوبت گیر خارج شده و در معرض نور خورشید قرار گیرد تا کاملا خشک شود و از تماس با این نوع جلوگیری شود. قارچ بی خطر است

بارانی افزود: معمولا آلودگی آفلاتوکسین زمانی اتفاق می افتد که فاصله باغات تا کارخانه فرآوری زیاد باشد و تجمع محصول باعث گرما شده و محصول تحت تاثیر این نوع قارچ قرار می گیرد. قارچ آفلاتوکسین در محصولاتی مانند میوه های خشک، حبوبات، گندم، جو، نخود، پسته، بادام، گردو و … وجود دارد و مثلاً کپک روی نان همان قارچ آفلاتوکسین است.

وی افزود: میزان مجاز آفلاتوکسین باید رعایت شود و اگر از یک میلیون پسته در ایران یک پسته آلوده باشد، محموله صادراتی برگردانده و تحریم می شود. در شهرستان زرندیه درصد آلودگی به آفلاتوکسین بسیار کم و درصد محصولات صادراتی این شهرستان با این قارچ صفر است و به همین دلیل مشتریان پسته زرندیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند.

رئیس سامانه اتحادیه کشاورزی زرندیه افزود: محصول پسته زرندیه در فصل برداشت و ذخیره سازی زیر نظر کارشناسان آفلاتوکسین اتحادیه اروپا برداشت می شود و قبل از صادرات چندین بار آزمایش و پس از دریافت کد رهگیری انجام می شود. صادر می شود. و در صورت مشاهده مورد آلودگی، قسمتی از باغ که تحت تأثیر آفلاتوکسین قرار گرفته است، با تشخیص درج می شود.

وی بیان کرد: در فصل برداشت، آب در گردش در پایانه های پسته باید یک بار به گردش درآید، در غیر این صورت قارچ آفلاتوکسین به محصول سرایت می کند.

بارانی تاکید کرد: رعایت نکات ذکر شده پسته را به یک محصول ملی و استراتژیک تبدیل می کند که ارزش افزوده خوبی دارد و ارزآوری برای کشور به همراه دارد تا با استانداردهای مناسب به بازارهای صادراتی ارسال شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا