ای بی اس نیوز/ بوشر گواوا، پاپایا، میوه اژدها، رامبوتان، منگوستین، فیجوآ، مونسترا، زغال اخته، کاسنی، آووکادو، میوه شور، سورسوپ، میوه ستاره ای، آنونا و فیسالیس تنها نمونه هایی از ده ها میوه گرمسیری هستند که این روزها بسیاری را برای خرید جذب کرده است. میوه هایی که قیمتشان به اندازه اسمشان باورنکردنی است.
شاید دو سه دهه پیش به سختی بتوان موز، انبه، نارگیل و آناناس را به عنوان تنها میوه های گرمسیری و گرمسیری در بازار ایران یافت و وجود این میوه ها در هر خانه ای حکایت از وضعیت مالی خوب صاحب خانه داشت. . اما در سال های اخیر ورق برگشت و بازار میوه وجه دیگر خود را نشان داد.
اگرچه این میوه ها طبق کتاب مقررات واردات و صادرات اجازه ورود به کشور را ندارند و حتی ممکن است طعم بسیاری از آنها چندان به ذائقه مردم نزدیک نباشد، اما به دلیل ظاهر متفاوت و تبلیغات در شبکه های مجازی، توانستند برای جذب مشتریان و فروشندگان بسیاری نیز آنها را به راحتی عرضه می کنند. کافی است به اولین میوه فروشی محله خود سر بزنید تا ببینید که چگونه این میوه ها با شکل ها و رنگ های چشم نواز در قفسه ها چیده شده اند.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت گذاری این میوه های خارجی نیز دست چند نفر است و فروشگاه های اینترنتی نیز این میوه های لوکس را به صورت آزاد و بدون چارچوب با نرخ دلخواه عرضه می کنند.
مشتریان کنجکاو هستند تا طعم جدید را امتحان کنند
حبیب یکی از میوه فروشان بوشهری در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: سال هاست که فروش میوه های گرمسیری قاچاق رواج داشته و در بوشهر نیز مانند سایر نقاط کشور می توان انواع این میوه ها را یافت. به راحتی در اکثر میوه فروشی ها پیدا می شود.”
وی ادامه می دهد: بیشتر مشتریان میوه های گرمسیری سرآشپزها و شیرینی پزها هستند که با تماس تلفنی سفارش مشتری سفارش خود را انجام می دهند، ما نیز میوه را برای آنها تهیه کرده و به آنها عرضه می کنیم. البته تعداد زیادی از مشتریان نیز افرادی هستند که قبلا این میوه ها را چشیده اند یا کنجکاو هستند تا طعم جدید آن ها را امتحان کنند.
به گفته حبیب، در میان میوه های اژدهای گرمسیری، آووکادو، کاکتوس و زغال اخته بیشترین مشتری را دارند. افزایش قیمت دلار و در نتیجه قیمت این میوه ها تاثیری بر تعداد مشتریان نداشته است و ممکن است روز به روز بر تعداد مشتریان افزوده شود اما ما فروشندگان آنها را با ظرافت بیشتر و در حجم کم به آنها می رسانیم. عرضه. زیرا زوال این میوه ها سهم خود را از آسیب به همراه دارد.
در سال های اخیر بازار میوه های گرمسیری در کشور داغ شده است
به گزارش ای بی اس نیوز، ایران با شرایط اقلیمی مساعد می تواند از این نعمت اقلیمی برای کشت گیاهان و میوه های فراوان استفاده کند و در واقع شرایط اقلیمی مساعد کشور می تواند انحصار چین، ویتنام و تایوان را در بازار میوه استوایی از بین ببرد.
در استان بوشهر به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب سالهاست که انواع میوههای گرمسیری مانند جامبو و بادام تولید میشود، اما این میوهها هیچگاه بازار جدیدی در خارج از استان پیدا نکردند تا اینکه بازار میوههای گرمسیری در استان گرم شود. کشور. سال های گذشته
حبیب، میوه فروش می گوید: از دو سه سال پیش کشاورزان استان بوشهر به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد اقدام به کاشت برخی از این میوه های گرمسیری کرده اند، این استان هم استانی است.
بوشهر قابلیت پرورش میوه های گرمسیری را دارد
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: میوه های گرمسیری همانطور که از نامشان پیداست در منطقه استوایی زمین وجود دارد. بنابراین، کشورهای کمی می توانند این میوه ها را داشته باشند.
کبری توکلی با تاکید بر اینکه قبل از تولید هر میوه در یک منطقه جدید، باید سازگاری آن با شرایط محیطی بررسی شود، می گوید: در واقع بدون داشتن منطقه گرمسیری و گرمسیری، پرورش میوه های گرمسیری مشکل خواهد بود. باید بدانیم که کدام مناطق شرایط رشد مطلوبی دارند، بنابراین در سال گذشته کاشت میوه های گرمسیری به صورت پایلوت در مناطق مختلف استان بوشهر اجرا شد.
به گفته وی، در شرایط گلخانه های شهرستان های دشتی و دشتستان چندین محصول آناناس، پاپایا، موز، کاکتوس (گلابی خاردار)، اپونشیا، جامبو و بادام کشت شد و پس از باردهی با توجه به نتایج مثبت. در ارزیابی، به آنها برای تنوع بخشیدن به محصولات و تولیدات باغ توصیه شد.
ارزش افزوده بالای تولید میوه های استوایی کشاورزان را تشویق به کاشت می کند
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه میوه های گرمسیری تولید شده در گلخانه های دشتستان و دشتی در استان مصرف می شود، می گوید: ارزش افزوده و توجیه اقتصادی قوی این میوه ها کشاورز را به کاشت آن ترغیب می کند. .
توکلی با تاکید بر اینکه واردات میوه های استوایی به جز انبه، نارگیل، آناناس و موز ممنوع است، می گوید: کاشت و پرورش گیاهان و میوه های گرمسیری در فضای باز و تحت کنترل استان بوشهر توصیه می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، از آنجایی که میوه های خارجی مانند تمام محصولات و کالاهای وارداتی باید قبل از توزیع قرنطینه شوند تا وضعیت بهداشتی آن بررسی شود، قاچاق این میوه ها به بازار داخلی هشداری است که باید به آن توجه شود. به گفته کشاورزان، کاشت و تولید این میوه های گرمسیری در کشور علاوه بر تضمین سلامت میوه های مصرفی خانوار و ایجاد اشتغال پایدار، از خروج ارز نیز جلوگیری می کند.
انتهای پیام