دکتر مریم پیغون، عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم این نکته را تایید میکند.
این پزشک استفاده از داروهای آنتیبیوتیک برای کاهش درد دندان را یک اشتباه رایج عنوان کرد و گفت: یک نکته بسیار مهم که عموم جامعه باید بدانند این است که آنتی بیوتیک سبب کاهش درد نمیشود؛ بیمارانی داریم که با درد دندان مراجعه میکنند در حالیکه مقدار زیادی آنتی بیوتیک مصرف کردهاند که این قطعاً در آینده میتواند مقاومتهای آنتی بیوتیکی را در بدن آنها ایجاد کند. بنابراین مردم باید بدانند که در مواقع درد دندان، مصرف داروهای ضدالتهاب مانند ایبوبروفن و ژلوفن توصیه میشود.
او ادامه داد: در حوزه بهداشت دهان و دندان، انجام برخی کارهای ساده و کم هزینه مانند استفاده مرتب و صحیح از مسواک، بهره گیری از نخ دندان و دهانشویه میتواند بسیار مفید و کمک کننده باشد.
پیغون با تاکید بر این که با توجه فرد در طول روز چند مرتبه مواد قندی استفاده میکند قطعاً در پوسیدگی دندان تاثیرگذار است، عنوان کرد: در این موضوع حجم مواد قندی چندان مطرح نیست؛ به عبارت بهتر دفعات مصرف مواد قندی مهم است و نه حجم آنها، به عنوان مثال اگر فردی در طول روز سه بار مواد قندی را با حجم ۵۰ گرم استفاده کند، آسیب مواد قندی برای دندانهای او کمتر است از زمانی که پنج بار در روز، پنج گرم مواد قندی استفاده می کند.
به تاکید این پزشک هر بار که افراد مواد قندی استفاده میکنند سبب میشود که محیط دندان اسیدی شود و در نتیجه مینای دندان در این مواد اسیدی حل شده و باعث آسیب به دندان شود. در این شرایط یکی از کارهای ساده این است که بعد از هر بار مصرف ماده قندی چنانچه به مسواک دسترسی نداریم، دهان خود را با آب معمولی بشوییم تا مواد اسیدی دهان کمتر شود.
به نقل از وبدا، پیغون درباره تاثیر رژیم غذایی بر سلامت دندان ها هم توضیح داد: تغذیه افراد ارتباط مستقیمی با سلامت دندانها دارد و سبک های تغذیه ای مثل مصرف میوهها و سبزیها که حاوی فیبر هستند میتواند به سلامت لثهها کمک کند. کمبود ویتامین سی باعث خونریزی لثهها میشود. همچنین کیفیت بزاق افراد در میزان پوسیدگی دندان آنها موثر است؛ بیمارانی را میبینیم که پوسیدگی دندان آنها به خاطر کیفیت بزاق شان است؛ یعنی بزاق یا خیلی رقیق و دارای املاح کمی است که نمی تواند محیط دهان را تمیز کند و یا خیلی غلیظ است که در این صورت هم سبب میشود شستشوی خوبی انجام نشود.