فروش استقلال و پرسپولیس افزایش سرمایه به جای صرف سهام با سلب حق تقدم از دولت است. این نوع واگذاری را می توان نوعی تامین مالی باشگاه های استقلال و پرسپولیس دانست نه خصوصی سازی! یعنی حدود 700 میلیارد تومان نقدینگی به دو باشگاه تزریق می شود که مشکلات مالی آنها حل می شود اما در عمل مدیریت دو باشگاه در دست دولت است و دولت مشکل آنها را حل کرده است. بدون از دست دادن مدیریت باشگاه ها. .
سال ها پیش که بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس مطرح شد، هدف این بود که دولت از مدیریت دو باشگاه برکنار شود تا مدیریت آنها به بخش خصوصی سپرده شود و دولت دیگر قدرتی نداشته باشد. سهام باشگاه ها باید عرضه شود و در نهایت دولت سهامدار اصلی دو باشگاه باقی می ماند که این دو باشگاه را مدیریت می کند.
اولین سوال
سوال دوم
حال سوالی که مطرح می شود این است که اگر همه این شرایط فراهم است چرا اسناد منتشر نمی شود؟ اگر اصرار دارید که این شرایط رعایت شود، چرا نماد استقلال و پرسپولیس در «بازار پایه نارنجی فرابورس» که متعلق به غیرشفاف ترین شرکت ها است درج شده و در بازار اول و دوم فرابورس وجود ندارد؟
به گزارش ای بی اس نیوز، این روزنامه ورزش ایران او نوشت: «استقلال و پرسپولیس با هزار و یک اما و اگر وارد فرابورس شدند. در این بین دو سوال اساسی وجود دارد که در میان این همه ابهام می توان گم شد. دو سوال اساسی که مسئولان ذیربط باید به آن پاسخ دهند و بگویند نقش مردم و خریدار سهام دو باشگاه چیست؟ آیا آنها فقط پرداخت می کنند و یک فیش به نام سهام دارند یا قرار است اتفاق دیگری بیفتد؟
absnews
یکی از شروط پنج گانه این بود که مالکیت برندهای استقلال و پرسپولیس از وزارت ورزش به این دو باشگاه واگذار شود. تکمیل اعضای هیئت مدیره و ثبت آن در اداره ثبت شرکت ها از دیگر الزامات فرابورس بود. مالکیت کمپ ناصر حجازی، ورزشگاه مرغوبکار و ورزشگاه شهدای گمنام از دیگر شرایط فرابورس بود که به شدت مورد توجه قرار گرفت. ارزش گذاری سهام این دو شرکت توسط شرکت های مالی و مشاور سرمایه گذاری یکی دیگر از شرایط مهمی بود که به گفته قربان زاده محقق شد.
دولت گام مهمی برای واگذاری دو باشگاه مهم ایرانی برداشته است، اما نوع واگذاری که شما یکی از مدیران مستقیم آن هستید به گونه ای است که ابهامات زیادی ایجاد کرده است. به خصوص در حوزه دریافت پول از مردم؛ افرادی که یکی دو سال پیش سرمایه خود را در بورس از دست دادند و به نوعی اعتمادشان را از دست دادند. بهتر است در مورد نقش مردم در این واگذاری توضیحات لازم داده شود و اگر قرار است آنها سهام بخرند و استقلال و پرسپولیس فقط به نام یا … واگذار شوند.
هیات فرابورس شرایط پنج گانه قرار گرفتن نماد استقلال و پرسپولیس در تابلوی فرابورس را در روز 8 اسفند اعلام کرد. قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی سازی در همان روز مصاحبه ای انجام داد و گفت: «همه این شرایط محقق شده است. پس از این اظهار نظر بود که فرابورس نیز از موضع خود کوتاه آمد و دیگر با پیشنهاد سرخابی ها مخالفت نکرد! همان موقع بود که از زمان انتقال استقلال و پرسپولیس به بازار فرابورس، شایعه ای به گوش رسید که دولت قصد ساخت آن را دارد. این پیشنهاد مهم نیست، اما پنج شرط چه بود؟
دلیل اصرار دولت برای اداره استقلال و پرسپولیس و واگذاری مالکیت آنها چه می تواند باشد؟
نقش مردم و کسانی که سهام دو باشگاه را می خرند چیست؟ آیا آنها فقط پرداخت می کنند و یک فیش به نام سهام دارند یا قرار است اتفاق دیگری بیفتد؟