سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ایران نهمین تولید کننده تخم مرغ در جهان است

بر اساس آمار، ایران در حال حاضر رتبه نهم را در بین 160 کشور تولیدکننده تخم مرغ در جهان دارد که نشان از توانایی منحصر به فرد صنعت طیور دارد. ایران پس از هند دومین تولید کننده تخم مرغ ارزان در جهان است.

با وجود اینکه تا سال 1400 برای تامین کسری کشور و تنظیم بازار تخم مرغ وارد می کردیم، اما با اتخاذ برنامه تنظیم شده و افزایش ضریب مکانیزاسیون به جایی رسیده ایم که نه تنها نیاز به واردات نداریم، بلکه خودمان و محصول هم هستیم. به بازارهای جهانی صادر می شود.

بر اساس آمار اعلام شده در سال گذشته 136 هزار تن تخم مرغ به ارزش بیش از 130 میلیون دلار به بازارهای هدف صادر شد و امسال با وجود ظرفیت فعلی صنعت طیور، صادرات 150 تا 160 هزار تن تخم مرغ در نظر گرفته شده است. امکان صادرات 250 هزار تن تخم مرغ به بازارهای هدف که می تواند تاثیر بسزایی در تراز تجاری مثبت صنعت طیور داشته باشد.

ارسلان قاسمی، رئیس کمیته کشاورزی اتاق تعاون در این خصوص گفت: 60 تا 70 درصد صنعت طیور به درآمدهای نفتی وابسته است و با افزایش صادرات مرغ و تخم مرغ و کاهش تراز تجاری. مثبت می شود، به طوری که دیگر نیازی به درآمدهای نفتی برای تامین نهاده ها نیست.

با توجه به اینکه وظیفه اولیه وزارت جهاد کشاورزی تولید مواد غذایی سالم، کافی و در دسترس در داخل کشور و رفع محدودیت های صادراتی است، انتظار می رود تولیدکنندگان تخم مرغ در راستای توسعه صادرات و افزایش درآمدهای ارزی در جهت افزایش تولید گام بردارند. .

تولید تخم مرغ به 1400000 تن می رسد

محمد مرادی، مدیرعامل اتحادیه مرغداری میهین گفت: قیمت فعلی هر کیلو تخم مرغ در مرغداری 47 تا 49 هزار تومان است، در حالی که این قیمت طی 15 ماه گذشته بوده است.

به گفته وی و با توجه به نرخ تورم و قیمت تمام شده، قیمت مناسب هر کیلوگرم تخم مرغ 60 هزار تومان است.

مرادی ادامه داد: بر اساس اعلام بانک مرکزی، قیمت تخم مرغ طی یک سال گذشته نوسانات کمتری داشته، در حالی که ریزمغذی‌ها و نهاده‌های دامی نوسانات قابل توجهی داشته است.

مدیرعامل انجمن طیور میهین از افزایش تولید تخم مرغ در سال های گذشته خبر داد و گفت: بر اساس آمار سال گذشته تولید تخم مرغ ۱۰۰ هزار تن افزایش یافت و یک میلیون و ۳۳۰ هزار تن تخم مرغ مصنوعی، ۱۰۰ هزار تن تخم مرغ محلی و ۴۰۰ هزار تن تولید شد. تخم مرغ ها هدف قرار گرفتند.

به گفته وی، بر اساس آمار سال گذشته 137 هزار تن تخم مرغ صادر شد و پیش بینی می شود امسال صادرات تخم مرغ به 150 تا 160 هزار تن برسد.

مرادی در خصوص سرانه مصرف تخم مرغ افزود: بر اساس آمار نسبت به 3 سال گذشته سرانه مصرف تخم مرغ برای هر نفر از 11.5 کیلوگرم به 14.4 کیلوگرم افزایش یافته است که بالاتر از میانگین جهانی 10.5 کیلوگرم است. ; سرانه مصرف تخم مرغ در کشورهای پیشرفته بین 18 تا 19 کیلوگرم است و تلاش می شود سرانه مصرف این محصول در کشور افزایش یابد.

طبق آمار 30 درصد تولید تخم مرغ کشور به صورت زنجیره ای است در حالی که سه سال پیش دو شرکت زنجیره ای در تولید تخم مرغ داشتیم که در سال 1401 هجری شمسی به 6 شرکت و امروز به 19 شرکت افزایش یافت.

در سه سال گذشته نیازی به واردات تخم مرغ نداریم

حمیدرضا کاشانی، رئیس اتحادیه مرغداران مهین گفت: طی سال های گذشته تولید تخم مرغ به حدی افزایش یافته که برای تنظیم بازار نیازی به واردات نداریم.

به گفته وی، بر اساس آمار سال 1388 در سال 1400 بیش از 20 هزار تن و 12 هزار تن تخم مرغ و در برخی سال ها 30 تا 40 هزار تن واردات بوده است.

کاشانی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی ها، تولید تخم مرغ به حدی افزایش یافته که دیگر تنها نیازی به واردات نداریم، بلکه در راستای تنظیم بازار، صادرات به بازارهای هدف در حال انجام است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه طیور ماهن افزود: با توجه به ظرفیت فعلی واحدهای طیور، امکان تولید یک میلیون و 500 تا یک میلیون و 600 هزار تن تخم مرغ در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه امسال سومین سالی است که برای تنظیم بازار نیازی به واردات تخم مرغ نداریم، گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده تا پایان سال یک میلیون و 400 هزار تن تخم مرغ تولید می شود که حداقل 150 تا 160 عدد است. تخم مرغ هزار تن باید صادر شود.

الکاشانی با بیان اینکه تولید تخم مرغ در اردیبهشت ماه به 105 هزار تن رسید، گفت: برآوردها حاکی از آن است که با خرید حمایتی تخم مرغ در راستای تنظیم بازار، تولید تخم مرغ در خرداد ماه نیز به همین میزان خواهد بود.

تخم مرغ یکی از مواد پروتئینی موجود در سبد خانوار محسوب می شود که خوشبختانه طبق آمار اعلام شده نوسانات قیمتی کمتری داشته و همین امر باعث افزایش مصرف سرانه این محصول شده است که با پذیرش آن امیدواریم. از سیاست های حمایتی همانند سال های گذشته، علاوه بر … با رفع نیازهای بازار داخلی، همچنان صادرکننده به بازارهای هدف خود خواهیم بود.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

۶ دستور وزیر صمت؛ از توسعه اکتشافات تا سرمایه گذاری در میادین گازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در میادین گازی توسط شرکت‌ها، تربیت مدیران متخصص، ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *