ایران رتبه هفتم تولید برق در جهان را دارد
علی اکبر محرابیان گفت: موسسه انرژی EI یکی از معتبرترین موسسات انرژی در جهان اخیرا گزارشی از رشد تولید برق در کشورهای مختلف منتشر کرده است. ایران طی سه سال گذشته 45.7 تراوات ساعت به تولید برق خود اضافه کرده است که حاصل استفاده از نیروگاه های جدید و استفاده از تمامی ظرفیت های نیروگاه های موجود و قبلی و همچنین حذف تولید، انتقال و محدودیت های شبکه
وی با بیان اینکه ایران با مقایسه این عدد با کشورهای جهان در رتبه هفتم تولید قرار دارد، اظهار داشت: کشورهایی که بعد از ایران در رتبه بندی قرار گرفتند کل اتحادیه اروپا، تمامی کشورهای عربی، ترکیه، ژاپن و کره جنوبی هستند. از سال 2016. تا به امروز، مقایسه میزان رشد تولید سالانه در دولت های مختلف.
وی افزود: در دولت آقای هاشمی سالانه 5.3 تراوات ساعت، در دولت خاتمی 2.1 تراوات ساعت، در دولت احمدی نژاد 10.8 تراوات ساعت و در دولت احمدی نژاد 10.8 تراوات ساعت به تولید اضافه کرد. آقای روحانی 8.7 تراوات ساعت و در دولت یک شهید بزرگ 15.2 تراوات ساعت به تولید سالانه افزودند.
وی با بیان اینکه عدم تعادل برق و آب در ابتدای دولت خاطره تلخی را در اذهان عمومی ایجاد کرد و این وضعیت در سال های مختلف وجود داشت اما در سال 1400 به اوج خود رسید، گفت: علاوه بر این، این وضعیت در سال های مختلف وجود داشت. با عدم تعادلی که در بخش برق وجود داشت، هر ساله بین 4000 تا 5000 مگاوات، تقاضای جدیدی ایجاد می کرد که نیازمند در دستور کار قرار دادن تدابیر ویژه برای حل این مشکل بود.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو در قالب برنامههای بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت برای حل مناقشه تلاش کرده است، افزود: در برنامههای کوتاهمدت برای پیک بار ۱۴۰۱، ۱۰۰ اقدام راهبردی در نظر گرفته شده است. اوج بار برای سال 1402. تعداد 140 اقدام راهبردی و 180 اقدام راهبردی برای پیک بار در سال جاری در نظر گرفته شد.
راه اندازی مجدد نیروگاه هایی که 13 سال پیش تولیدشان متوقف شد
محرابیان با بیان اینکه در قسمت اول برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور تلاش شد، ادامه داد: علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق، موضوع اصلاح و توسعه نیروگاه های کشور نیز به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: برخی از نیروگاه های کشور بیش از 13 سال پیش از کار افتاده بودند و نیاز به بازسازی اساسی هم در بخش نیروگاه های برق و هم در بخش حرارتی وجود داشت و بازسازی این نیروگاه ها انجام شد.
محرابیان با اشاره به گرمای شدید سه هفته گذشته و افزایش مصرف برق در کشور به ویژه در استان خوزستان، گفت: در سه هفته گذشته دمای هوای استان خوزستان به مدت 10 روز به بیش از 50 درجه سانتی گراد رسید. بر اساس آنچه که توسط خبرگزاری نایت گزارش شده است. اعلام این اتفاق از سوی سازمان های هواشناسی پدیده نادری بود که صنعت نیروگاهی کشور را به رونق کامل کشاند.
سهم نیروگاه های تولید برق با ظرفیت 11 هزار مگاوات در پیک مصرف امسال
وزیر نیرو ظرفیت تولید لحظه ای نیروگاه های برق کشور را در روزهای گرم سال جاری به 11 هزار مگاوات اعلام کرد و اظهار داشت: فعال سازی 11 هزار مگاوات نیروگاه برق در لحظه که کمک ویژه ای به انرژی است. بخش شبکه ملی برق در راستای حفظ پایداری شبکه و تامین نیاز برق کردستان، آمادگی حداکثری صنعت نیروگاهی کشور در بخشهای مختلف اعم از حرارتی، تجدیدپذیر و برق را برای مواجهه با فصل گرم سال جاری نشان میدهد.
وی همچنین به افزایش ظرفیت نیروگاه های کشور با رفع محدودیت ها و نوسازی نیروگاه ها به ظرفیت 2000 مگاوات اشاره کرد و گفت: توسعه خطوط انتقال، شبکه های فشار ضعیف و متوسط و توسعه نیروگاه ها از دیگر اقدامات است. که باعث افزایش پایداری شبکه و حفظ ولتاژ برق در نقاط مختلف کشور می شود.
محرابیان در بخشی دیگر از صحبت های خود در خصوص صنعت برق و موضوع مدیریت مصرف بخش های مختلف خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدامات توسعه ای و افزایش توانمندی ها، در سه سال گذشته طرح های جامعی نیز با هدف مدیریت صحیح اجرا شده است. مصرف برق در بخشهای مختلف که باعث شده است نیاز این بخشها به برق بدون مشکل و چالش جدی باشد.
وی در این خصوص توضیح داد: در پیک بار سه سال گذشته هیچ محدودیتی در حوزه خانوار اعمال نشد و با اعطای جوایز و اقدامات اطلاع رسانی تلاش شد تا مصرف در این بخش به صورت داوطلبانه توسط مشترکان کاهش یابد.
تثبیت بازار صنعتی کشور با تامین برق کافی در اوج مصرف کشور
وزیر نیرو در خصوص نحوه مدیریت برق مورد نیاز بخش های مختلف صنعتی نیز گفت: در بخش صنعتی حدود 560 هزار صنعت و کارگاه کوچک که برای بیش از 5 میلیون نفر فرصت شغلی ایجاد کردند، بدون محدودیت برق دریافت کردند.
وی افزود: در بخش صنایع متوسط و شهرهای صنعتی برنامه ریزی شده است که این صنایع طبق قانون کار تنها یک روز تعطیل باشند و 6 روز در هفته به صورت ثابت برق دریافت کنند.
محرابیان در خصوص نحوه تحویل برق به صنایع بزرگ و پر انرژی نیز گفت: در این اداره کل تلاش شده تا در قالب تفاهم نامه ای با تغییر بار به ساعات کم بار، مصرف برق صنایع بزرگ مدیریت شود. وزارت ایمنی و صنعت
وزیر نیرو در این خصوص افزود: در فصل گرما و در ساعات اوج مصرف تا 40 درصد برق مورد نیاز صنایع بزرگ تامین می شود و در ساعات کم بار این 40 درصد کسری جبران می شود.
وی به نقش موثر تامین برق کافی صنایع بزرگ در افزایش ظرفیت تولید این صنایع اشاره کرد و ادامه داد: در تابستان سال 1400 شاهد بودیم که به دلیل نبود برق کافی برای صنایع سیمان، قیمت سیمان افزایش یافت. . بیش از 366 درصد، اما در سه سال گذشته به دلیل تامین برق کافی برای این صنعت، افزایش قیمت سیمان نسبت به برق صورت نگرفته است و اگر افزایش قیمت محدودی داشت، این افزایش قیمت سیمان به دلیل افزایش قیمت پایه سیمان در بازار سرمایه بوده است.
محرابیان همچنین با اشاره به عدم نیاز 78 درصدی میلگرد عرضه شده به بازار در هفته گذشته، خاطرنشان کرد: صنایع فولاد نمی توانند بخش زیادی از تولیدات خود را در بازار به فروش برسانند که این امر نشان دهنده تامین برق مناسب این صنایع و تولید محصولات کافی
جایگاه مناسب ایران در بین تولیدکنندگان برق جهان و آسیا
وزیر نیرو همچنین به ارزیابی صنعت برق ایران توسط نهادهای بین المللی انرژی اشاره کرد و در این خصوص ادامه داد: جایگاه ایران از نظر افزایش ظرفیت تولید برق در سه سال اخیر در ارزیابی بین المللی هفتم مستند شده است و بالاتر از ایران در آنجا وجود دارد. کشورهایی مانند چین، هند، آمریکا، روسیه، برزیل و اندونزی جمعیت، وسعت و وسعت اقتصادی این کشورها را نمی توان با ایران مقایسه کرد.
محرابیان گفت: ایران رتبه اول تولید برق در منطقه غرب آسیا و در آسیا رتبه سوم را بالاتر از کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی دارد.
کاهش خط 30 هزار مگاواتی برای تحقق اهداف تولید برق در برنامه هفتم
محرابیان در خصوص اهداف صنعت برق در برنامه هفتم گفت: در برنامه هفتم قرار است به 123 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق کشور برسد که نشان دهنده فاصله 30 هزار مگاواتی نسبت به ظرفیت تولید فعلی 93 هزار مگاوات است. . مگاوات
وزیر نیرو ضمن اعلام افزایش ظرفیت نیروگاه های جدید با ظرفیت 22 هزار مگاوات در کشور، ادامه داد: با توجه به اجرای عملیات احداث نیروگاه های جدید با ظرفیت 22 هزار مگاوات که طی سال آینده اجرایی خواهد شد. زمان کوتاه در صورت اقدام به موقع، تنها به 8000 مگاوات نیروگاه برای رسیدن به هدف برنامه هفتم نیاز است.
محرابیان در ادامه صحبت های خود در خصوص اقدامات ویژه وزارت نیرو برای اصلاح ساختار اقتصادی صنعت برق و حل معضل بدهی مطالبات بخش خصوصی و نیروگاهی در کشور به بدهی تبدیل شد و 120 هزار تومان از آن را تامین کرد. بدهی در این صنعت ایجاد شد.
وی درباره اقدامات انجام شده برای تسویه این بدهی ها توضیح داد: ایجاد بورس انرژی و اجازه فروش برق در بورس یکی از اقداماتی بود که مشکل بدهی این صنعت را حل کرد و اکنون شاهد فروش نیروگاه ها هستیم فروش نقدی برق در بورس و از ایجاد بدهی در این بخش خبری نیست.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اگرچه در برنامه هفتم مقرر شده است تا پایان برنامه هفتم 60 درصد ظرفیت تولید برق کشور از طریق بورس اوراق بهادار معامله شود، اما اکنون در اولین سال اجرای برنامه هفتم است. . این هدف محقق شده و طی هفته های گذشته بیش از 60 درصد ظرفیت تولید برق کشور در بورس معامله شده است.