جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ایران بیشترین میزان تبادل برق را با کشورهای منطقه دارد

برق یکی از نیازهای اساسی جوامع امروزی است و بسیاری از کشورها در تلاش برای افزایش ظرفیت خود برای تولید برق، توسعه دیپلماسی انرژی و به دست آوردن سهم بزرگی از بازار منطقه هستند. در منطقه خاورمیانه عملیات تبادل برق با ترازهای تجاری متفاوتی در حال انجام است و از ابتدای دولت سیزدهم تبادل انرژی و توسعه روابط به عنوان یکی از روش های اصلی در دیپلماسی برق و انرژی با جدیت دنبال می شود.

بررسی تراز تجاری مبادلات برق بین کشورهای همسایه ایران نشان می دهد که برخی از کشورهای منطقه دارای تراز تجاری منفی و برخی دیگر دارای تراز تجاری مثبت هستند. تراز منفی زمانی به وجود می آید که سهم واردات نسبت به صادرات برق افزایش یابد و تراز مثبت به معنای افزایش صادرات است. در خصوص کشورهای واقع در شرق کشورمان یعنی پاکستان و افغانستان و همچنین کشور عراق به عنوان همسایه غربی، از جمله کشورهای همسایه هستند که به دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف برق، تمایل به واردات برق داشته اند. و تاثیر منفی دارد. تراز تجاری

عراق سالانه تنها 9 تراوات ساعت برق وارد می کند و توانایی این کشور برای تولید برق برای صادرات کافی نیست، بنابراین تراز تجاری آن منفی است و سالانه 9 تراوات ساعت است. ترکیه شرایط متفاوتی دارد و سالانه 4.1 تراوات ساعت برق صادر می کند و 2.3 تراوات ساعت برق وارد می کند و به همین دلیل این کشور سالانه 1.8 تراوات ساعت برق تراز تجاری مثبت دارد. همانند ترکیه، کشورهای ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تراز تجاری مثبتی در صنعت برق دارند.

ایران با 5.5 تراوات ساعت صادرات برق و 3 تراوات ساعت واردات برق، بالاترین تراز تجاری برق را در بین کشورهای منطقه به دست آورده و تراز تجاری مثبت 2.5 را دارد. این در حالی است که در کشور ما در شرایط پیک مصرف برق اولویت تامین برق در داخل کشور است و در تابستان صادرات برق به کشورهای همسایه به حداقل می رسد و از طرفی حجم واردات افزایش می یابد

ایران از طریق برنامه ریزی مبادله برق با ترکیه و روسیه تلاش می کند تراز تجاری بورس برق خود را در سال های آینده از اعداد فعلی افزایش دهد.

بیشترین میزان تبادل برق بین ایران و کشورهای منطقه

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توفانیر در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: سیاست ما در تبادل برق این است که از همه ظرفیت ها برای توسعه تبادل برق با سایر کشورها با اولویت کشورهای همسایه استفاده کنیم.

وی افزود: ارتباط برقی ما با همه کشورهایی که با آنها مرز زمینی داریم وجود دارد و بیشترین تبادل انرژی را چه از نظر تعداد کشورها و چه از نظر حجم تبادل انرژی با کشورها داریم. از منطقه.”

سخنگوی البرق در خصوص توسعه مبادلات برق گفت: امکان افزایش مبادلات با همه کشورها وجود دارد و اکنون ایران مرکز ارتباطات برق منطقه محسوب می شود و کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان نیز کشورهای مورد نظر هستند. برای صادرات برق

این مقام مسئول اضافه کرد: برق از طریق کشورهای ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان و ترکیه نیز قابل انتقال است و حتی فراتر از آن در حال انجام مطالعات فنی و اقتصادی برای توسعه ارتباطات برق با قطر از طریق کابل های زیردریایی هستیم. در خصوص اتصال برق با ترکیه پروتکل های فنی مورد تایید دو طرف قرار گرفته است و از نظر فنی امکان خوبی برای این اتصال وجود دارد و برای این منظور در حال رایزنی برای انتقال و تبادل برق با شبکه ترکیه به نحوی هستیم. که در صورت نیاز، این کشور در صورت وجود مازاد برق، برق تهیه و صادر خواهد کرد.

لازم به ذکر است در برنامه هفتم به منظور تبدیل ایران به مرکز منطقه ای تبادل انرژی، پیش بینی می شود ستاد هدایت بازرگانی منطقه ای تشکیل شود و بر اساس این تصمیم در اجرای بند (10) قانون اساسی سیستم. سیاست های برنامه ای: برای تبدیل ایران به مرکز تبادل انرژی منطقه ای، باید میزان تبادل برق سالانه کشور به حداقل 20 میلیارد کیلووات ساعت برسد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *