سایر موضوعات

ایران به عنوان بیست و سومین قدرت تجارت دریایی جهان شناخته شده است

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در تازه ترین گزارش خود از وضعیت صنعت کشتیرانی جهانی تعداد کل کشتی های تجاری جهان شامل نفتکش ها، کشتی های کانتینری و فله بر را اعلام کرد. ، مجموعاً در پایان سال 2022 به 56591 کشتی رسیده است. ظرفیت حمل بار این کشتی ها 2 میلیارد و 253 میلیون تن برآورد شده است.

ایران بیست و سومین قدرت تجارت دریایی جهان است

آنکتاد تعداد کل کشتی های ایرانی را 253 فروند اعلام کرد که از این تعداد 241 فروند با پرچم ملی و 11 کشتی با پرچم خارجی حرکت می کردند.

مجموع ظرفیت حمل و نقل بار ناوگان دریایی ایران در سال 2022 بالغ بر 19 میلیون و 300 هزار تن برآورد شده است که مقایسه ایران با سایر کشورها در این زمینه نشان می دهد که این کشور در زمره قدرت های بزرگ تجارت دریایی در جهان قرار دارد و در در واقع، از نظر ظرفیت، حمل و نقل دریایی در رتبه 23 قرار دارد.

نیروی دریایی ایران از فرانسه، ایتالیا و کانادا بزرگتر است

ظرفیت ناوگان دریایی ایران از بسیاری از کشورهای صنعتی مانند فرانسه، ایتالیا و کانادا و کشورهایی مانند عربستان سعودی و برزیل بیشتر است. ظرفیت ناوگان دریایی فرانسه 17200000 تن و ناوگان کانادا 9700000 تن است.

به گفته کارشناسان، برخورداری ایران از ناوگان بزرگ و متنوع دریایی و همچنین موقعیت ژئوپلیتیکی و دسترسی گسترده ایران به مسیرهای حمل و نقل جهانی، نقش مهمی در خنثی سازی تحریم های آمریکا علیه این کشور داشت.

* اندازه ناوگان آمریکا کمتر از 3 برابر ناوگان دریایی ایران است.

بر اساس گزارش آنکتاد، یونان از نظر ظرفیت حمل و نقل بار، بزرگترین ناوگان دریایی جهان را دارد. ظرفیت بارگیری کشتی های یونانی 393 میلیون تن است. تعداد کل کشتی ها در یونان 4936 کشتی برآورد شده است.

چین با ظرفیت حمل 301 میلیون تن ناوگان در رتبه دوم و ژاپن با 237 میلیون تن در رتبه سوم قرار دارند.

آمریکا که عنوان بزرگترین اقتصاد جهان را در اختیار دارد با ۱۷۵۸ کشتی و ظرفیت حمل بار ۵۱ میلیون تن در رتبه یازدهم جهان قرار دارد. اندازه ناوگان آمریکا 2.6 برابر ناوگان دریایی ایران است.

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا