اخبار اقتصادی روز

ایران با ساخت نیروگاه خورشیدی 4500 مگاواتی تا پیک برق سال آینده رکورد جهانی را شکست.

بنیانگذار زنجیره ارزش تولید فتوولتائیک در ایران گفت: پس از برنده شدن در مناقصه ساخت و بهره برداری از نیروگاه خورشیدی 4500 مگاواتی، اقدامات اجرایی برای احداث نیروگاه خورشیدی 1500 مگاواتی در 34 ساختمان به مساحت 1500 مگاوات انجام شد. بیش از 2250 هکتار زمین در سراسر کشور آغاز شده است.

پژوهان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، روند اجرای پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 1500 مگاواتی در استان های مختلف را تشریح کرد و خاطرنشان کرد: روند صدور مجوز در برخی استان ها مانند سیستان و بلوچستان پیشرفت خوبی دارد و به زودی زمینی نیز ساخته می شود. اختصاص داده شده است. برای شروع ساخت نیروگاه البته روند اداری حمایت از ساخت و ساز در برخی استان ها کند است که باید تسهیل شود. در صورتی که اخذ مجوزها با سهولت و سرعت بیشتری انجام شود، فرآیند اداری و تامین مالی پروژه ها و همچنین واردات برخی اقلام مورد نیاز با حمایت های ویژه انجام شود، این امر در تسریع در اجرای پروژه بسیار موثر خواهد بود.

وی افزود: علاوه بر این گروه های مهندسی، آموزش و اقدامات مهندسی آغاز شده است. ضمنا قرارداد اسناد مهندسی ساختمان نیز در روزهای آینده منعقد خواهد شد. همزمان مذاکرات برای تامین اقلام و تجهیزات لازم برای ساخت نیروگاه های خورشیدی آغاز شد. در این پروژه ما از پنل های تولید شده توسط شرکت خودمان استفاده می کنیم. در حال حاضر این شرکت ظرفیت تولید 1800 مگاوات پنل خورشیدی در سال را دارد. پنل ها به طور کامل در این مجموعه تولید می شوند.

بنیانگذار زنجیره ارزش تولید فتوولتائیک در ایران گفت: 34 ساخت و ساز با مساحت بیش از 2250 هکتار برای ساخت 1500 مگاوات نیروگاه خورشیدی در نظر گرفته شده است. اما با تلاش و همدلی بین دولت و بخش خصوصی می توان این کار را انجام داد.

این محقق با اشاره به بررسی های انجام شده برای بررسی صرفه اقتصادی ساخت نیروگاه های خورشیدی در کشور گفت: بررسی ها و داده ها نشان داده است که تولید برق به روش خورشیدی یکی از مقرون به صرفه ترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین است. اقتصادی ترین روش در کشور در دنیا و در کشورهایی مانند ایران زیرا تعداد روزهای آفتابی و شدت آن در ایران زیاد است در حالی که زمین دارای ارتفاع و دمای مناسب برای احداث نیروگاه های خورشیدی است. بنابراین ایران یکی از مهدهای تولید اقتصادی برق در جهان است و طبیعی است که این شرکت پیش بینی کرده بود که سرمایه گذاری در این زمینه به ثمر بنشیند. همچنین با تصمیمات دولت، وزارت نیرو و گروه ستبا، تولید برق خورشیدی در ایران توجیه اقتصادی لازم را پیدا کرده است و به همین دلیل به این موضوع به عنوان بنگاه اقتصادی پرداخته ایم.

وی افزود: داده ها نشان می دهد که برق خورشیدی سریع ترین رشد را در جهان داشته و برای بسیاری از کشورها اقتصادی ترین روش است. این روش برای ما مقرون به صرفه ترین است.

بنیانگذار زنجیره ارزش فتوولتائیک در ایران مزیت های تولید برق خورشیدی در ایران را برشمرد و گفت: نیروگاه های خورشیدی وابسته به برق نیستند و تنها به نور خورشید برای تولید نیاز است در حالی که تولید برق از نیروگاه های حرارتی نیاز به سوخت و سوخت دارد. یکی از منابع تجدید ناپذیر است. . بهره برداری از نیروگاه های خورشیدی ساده است و هزینه های نگهداری در طول دوره بهره برداری بسیار کم است. مدت زمان ساخت کوتاه است و به محض ایجاد زیرساخت می توان بدون نیاز به برق تابلوها را در شبکه نصب کرد.

پژوهان ادامه داد: نیروگاه خورشیدی کم ظرفیت خیلی سریع وارد مدار تولید می شود و سرمایه گذاری خیلی سریع به نتیجه می رسد. کوتاه بودن مدت زمان اجرای پروژه یکی از مهمترین مزیت های نیروگاه های خورشیدی است زیرا مدت اجرای پروژه بسیار کوتاه است که به اقتصادی بودن پروژه کمک می کند و منجر به سرمایه گذاری بیشتر در این زمینه می شود. ظرفیت کشور برای ساخت نیروگاه خورشیدی حدود 40 تا 50 هزار مگاوات است که به این معنی است که برنامه و بازار بسیار بزرگی در آینده برای کشور پیش بینی می شود.

وی با اشاره به تعهد بخش خصوصی مبنی بر ساخت 4 هزار مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر در مدت 7 ماه، گفت: در روند ساخت این نیروگاه ها یک سری وظایف به بخش خصوصی واگذار شده است و یک سری وظایف نیز پیش بینی شده است. مسئولیت دولت با توجه به فشرده بودن جدول زمانی پروژه، دستگاه ها و نهادهای اجرایی ذیربط باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته و آن را در اولویت کاری خود قرار دهند. اگر سکتور خصوصی و دولت سخت تلاش کنند، من مطمئن هستم که می توان به اهداف این پروژه دست یافت.

بنیانگذار زنجیره ارزش فتوولتائیک ایران زمان صرف شده از ساخت نیروگاه خورشیدی 4000 مگاواتی تا پیک تولید برق در سال آینده را یک رکورد جهانی دانست و خاطرنشان کرد: برای تحقق این امر باید همه دست به دست هم دهیم تا بتوانیم آن را محقق کنیم. به وقوع پیوستن. “خیلی مهم است. البته فکر می‌کنیم درست است که ساخت 4000 مگاوات نیروگاه انرژی‌های تجدیدپذیر رقم مهمی برای کشور محسوب می‌شود و گام بزرگی به‌حساب می‌آید، اما باید بپذیریم که در این زمینه و در تعداد نیروگاه‌ها با تأخیر مواجه شده‌ایم. نیروگاه های موجود پیش بینی می شود نیروگاه های خورشیدی بیشتر از نیروگاه های فعلی باشد، اما اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی 4000 مگاواتی رقم بزرگی است و گام های خوبی برای تحقق این امر برداشته شده است.

این محقق برگزاری مناقصه سرمایه گذاری ساخت و بهره برداری از نیروگاه خورشیدی 4500 مگاواتی در کشور و آغاز عملیات اجرایی ساخت نیروگاه خورشیدی 4000 مگاواتی با حضور رئیس جمهور را عطف دانست. نکته ای برای توسعه و جهش این صنعت است و معتقد است که انرژی نترازی و از جمله برق نترازی آسیب های زیادی به کشور وارد کرده است، از این رو تامین برق به روش خورشیدی می تواند کمک بسزایی در رفع عدم تعادل برق و انرژی داشته باشد. در کشور.

وی یادآور شد: اگر پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 4000 مگاواتی با کمک همه عوامل اجرایی به اتمام برسد، قطعاً می توان به این صنعت توجه و سرمایه گذاری بیشتری کرد و مسیر توسعه این صنعت باز شد. . .

به گزارش ای بی اس نیوز، در پی ابلاغ مصوبه 21 مهرماه 1402 شورای اقتصاد و تصویب ساخت 4500 مگاوات انرژی تجدیدپذیر از محل صرفه جویی در مصرف سوخت در دولت سیزدهم و پس از طی مراحل قانونی برای تعیین سرمایه گذاران توسط با برگزاری مناقصه عمومی، فرآیند اجرای این طرح با همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط و با حضور رئیس جمهور در تاریخ 13 دی ماه 1402 در وزارت نیرو آغاز شد.

سرمایه گذاران 4 شرکت برنده مناقصه در قالب پنج سبد شامل 2 سبد 1500 مگاواتی و 3 سبد 500 مگاواتی برای 4000 مگاوات تعیین شدند و یک سبد باقیمانده 500 مگاواتی نیز در مرحله انتخاب قرار گرفته است. آخرین سرمایه گذار با اجرای این مصوبه، سرمایه گذاران متعهد می شوند نیروگاه هایی با ظرفیت کل 4000 مگاوات انرژی برق خورشیدی را تا حداکثر پیک برق 1403 به شبکه سراسری متصل کنند.

در مجموع 381 سایت ساخت و ساز نیروگاه های خورشیدی با ظرفیت بیش از 10200 مگاوات، با مرکزیت 16 شرکت برق منطقه ای در سراسر کشور وجود دارد. برق منطقه ای استان های تهران با 32 درصد، فارس با 10 درصد و سیستان بلوچستان با 9 درصد بیشترین سهم را در ساخت 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور دارند.

پیش از این محمود کمانی – معاون وزیر نیرو – خطاب به مدیران عامل برق منطقه ای کشور تاکید کرد: ساخت 4000 مگاوات نیروگاه انرژی های تجدیدپذیر توسط سرمایه گذاران کشور باید با 7 ماه تاخیر انجام شود زیرا ظرفیت آن ایجاد شده است. در کشور و دولت پشت کار است. زنجیره ارزش فتوولتائیک شامل تولید پلی سیلیکون، شمش و ویفر سیلیکونی، سلول های خورشیدی و در نهایت پنل های خورشیدی است. پنل های خورشیدی در سیستم های تولید برق خورشیدی استفاده می شوند. فرآیند تولید پنل خورشیدی شامل مونتاژ مواد اولیه مانند سلول های خورشیدی، فریم های آلومینیومی، شیشه های مخصوص، لوازم الکتریکی، محافظ های ویژه و سایر تجهیزات می باشد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *