ایران باید از مولفه های قدرت خود در پاسخ به قطعنامه شورای حکام استفاده کند

خوشچشم خاطرنشان کرد: در حالی که می بینیم نه تنها این کار را نمی کنند، بلکه راهی را در پیش گرفته اند که حتی اگر چند مصوبه دیگر در ماه های آینده تصویب شود و ظرف یک سال آینده کار به شورای امنیت ارائه شود. چین و روسیه قبلاً اعلام کردهاند که وتو میکنند و به راحتی میتوانند مذاکرات را بدون اینکه کسی بتواند در مکانیسم ماشه وتو کند، پایان دهند.
خوشچشم در خصوص واکنش جمهوری اسلامی ایران به تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ایران نه تنها به این قطعنامه بلکه باید به جنگ ترکیبی طرف آمریکایی نیز پاسخ دهد. رژيم صهيونيستي و نائب آنها، عربستان و ديگران و بيش از مولفه هاي قدرتش.» از قبل از آن استفاده كند زيرا مؤلفه هاي قدرت هسته اي، موشكي و قدرت منطقه اي در دست ايران است.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع نشان می دهد که طرف مقابل از واکنش جمهوری اسلامی ایران در حوزه هسته ای که در بهار رخ داد درس گرفته است و می ترسد و سعی می کند لحن قطعنامه های بین المللی انرژی اتمی را تشدید نکند. آژانس با واکنش جدیدی از سوی ایران مواجه نخواهد شد.
این تحلیلگر مسائل هسته ای گفت: این جنگ یک جنگ اراده است که دور اول آن از بهار آغاز شد و در حال حاضر در دور دوم قرار داریم و در همه حوزه هایی که ذکر شد تنها نیاز به واکنش و خنثی سازی نیست. حملات طرف مقابل، بلکه باید به طور فعالانه هزینه های متقابلی را در تمام زمینه های ذکر شده تحمیل کرد که مورد استفاده آمریکا و شرکا و متحدانش در این جنگ ارادی است.
این تحلیلگر مسائل هسته ای ادامه داد: البته قبل از اینکه بخواهند مذاکرات را از سر بگیرند، حتما ارزیابی خواهند کرد که آیا ایران از خواسته های خود عقب نشینی می کند یا خیر. اگر ایران از خواستههای خود منصرف شود، مذاکره میکنند، در غیر این صورت تلاش میکنند تا این فشار مشترک را تا زمستان ادامه دهند تا جمهوری اسلامی را مجبور به کنار گذاشتن خواستههای خود در پای میز مذاکره کنند.
خوشچشم گفت: طرف غربی به شدت به دنبال ترکیب فشارهایی بود که در فصل بهار در دور اول و پاییز در دور دوم بین دو شورای حاکمیتی از شهریور تا پنجشنبه رخ داد که شامل طرحهای توطئهای برای آسیب رساندن به ایران بود. اقتصاد جهانی. شهرت، جنگ ادراک ناآرامی، تحریم، حمله سایبری، مداخله پولی، تلاش برای اخلال در صادرات نفت، ترور و خرابکاری و در نهایت فشار دیپلماتیک و سیاسی بر شورای حکام.
این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: این برای ما درس عبرت است که هر جا هزینه ای بر ما تحمیل شده است، اگر هزینه متقابلی هم تحمیل کنیم، طرف مقابل حداقل تا حدود زیادی بحران را تشدید نکرده و تلاشی نکرده است. در جایی که اقدامات دشمن بی پاسخ می ماند قطعاً برای تشدید اقدامات خود رفتند.
وی گفت: در چند هفته گذشته، رابرت مالی به جای اینکه بگوید مذاکرات به پایان رسیده یا شکست خورده است، فقط گفته است که در حال حاضر مذاکره ای وجود ندارد زیرا آنها منتظر هستند و منتظر این فشارهای ترکیبی از جمله اختلالات آنها در نهایت هستند. مصوبه هیئت مدیره نیز منتشر خواهد شد و پس از آن قطعا می خواهند مذاکرات را از سر بگیرند.
ایران باید از مولفه های قدرت خود در پاسخ به قطعنامه شورای حکام استفاده کند
خوشچشم اقدام روز پنجشنبه شورای حکام را صدور قطعنامه علیه ایران و حتی لحن تا حدی قابل پیش بینی آن دانست و گفت: پر واضح است که هدف آنها استفاده از سایر ابزارهای فشار ترکیبی مانند اخلال، حمله سایبری، مداخله پولی، ادراک شده است. جنگ، تروریسم و خرابکاری بیشتر به ایران فشار آورد، اما در شورای حکومت با اینکه در بهار لحن و ادبیات بسیار ملایمی وجود داشت، این بار هم همین اتفاق افتاد و حتی به سطح دوم هم نرفت تا مدت زمان مشخصی را برای همکاری یا تهدید اعلام کنید.
وی گفت: هدف کوتاه مدت چنین اقداماتی که آخرین آن مصوبات شورای حکام در هر دوره است، تنها یک چیز است و آن دور کردن ایران از خواسته های خود در مذاکرات است.
سیدمصطفی خوشچشم در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز درباره قطعنامه شورای حکام علیه ایران اظهار داشت: قطعنامه های شورای امنیت دارای سه لحن نرم، متوسط و سخت است و این بدان معناست که از کشور مورد نظر می خواهد با بین المللی همکاری کند. آژانس انرژی اتمی یا مهلت چند ماهه تعیین میکند یا پرونده را به شورای امنیت ارجاع میدهد، به طوری که هر دو قطعنامهای که در سال جاری در مورد ایران به تصویب رسیده، تنها درخواست نرمترین همکاری را داشتهاند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: البته اگر بتوانند به این فشارها ادامه دهند، اهداف میان مدت و بلندمدت دیگری هم دارند، اما در کوتاه مدت در پاییز و زمستان انتظار دارند ایران از مذاکرات عقب نشینی کند، در غیر این صورت. آنها می توانند به راحتی جایگزین اقدامات شورای حکام شوند و مذاکرات و برجام را با استفاده از مکانیسم ماشه به مدت دو ماه مختل کنند.
وی یادآور شد: همانطور که از وضعیت این روزهای اروپا می بینیم، زمستان سرد در اروپا آغاز شده و اعتراضات گسترده در تعداد فزاینده ای از کشورهای اروپایی ادامه دارد. بنابراین استفاده از تاکتیک های انرژی را می توان با سایر مولفه های قدرت به کار برد.
این تحلیلگر مسائل هسته ای افزود: این سوال نشان می دهد که دلیلی دارد که آنها به سمت سخت شدن موضع نمی روند، زیرا می دانند با واکنش ایران مواجه خواهند شد و مذاکرات را خاتمه می دهد.