دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

ایجاد 3.5 میلیارد دلار ارزش افزوده از پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت عامل پارس چینبی گفت

محمدحسین متجلی گفت: سالانه 3.5 میلیارد دلار ارزش افزوده از محصولات پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی انتظار داریم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نفت، محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره افتتاح پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی گفت: این پالایشگاه آخرین پالایشگاه بود. پالایشگاه خشکی پارس جنوبی که پنجشنبه 20 اسفندماه با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.

وی درباره قسمت دریایی فاز 14 نیز تصریح کرد: 14 میلیون مترمکعب گاز از چهار سکوی دریایی این فاز که در 105 کیلومتری ساحل کنگان واقع شده است برداشت می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس حفاری 44 حلقه چاه را از دیگر کارهای انجام شده برای این فاز از پارس جنوبی دانست و ادامه داد: دو خط لوله دریایی 210 کیلومتری سکوهای تولید را به پالایشگاه فاز 14 و دو گلایکول می رساند. خطوط لوله به قطر 4 5.5 اینچ این دو خط را تغذیه می کنند و علاوه بر این خطوط، دو خط کشتیرانی 18 کیلومتری سکوهای ماهواره ای را به سکوی اصلی متصل می کند.

متجلی ظرفیت 56 میلیون مترمکعبی پالایشگاه فاز 14 را ذکر کرد و افزود: برای کل طرح فاز 5.2 میلیارد سرمایه گذاری انجام شده است که از این میزان حدود 2.7 میلیارد دلار به پالایشگاه فاز 14 متصل شده است.

وی درباره پیمانکاران این پروژه نیز توضیح داد: این پروژه دارای هشت پیمانکار بود که در قالب کنسرسیومی به سرپرستی شرکت ایدرو فعالیت توسعه را بر عهده داشتند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس فاز 14 را ایرانی ترین فاز در بین 13 پالایشگاه میدان مشترک پارس جنوبی دانست و افزود: 70 درصد تجهیزات این پالایشگاه ایرانی است که این پالایشگاه را ایرانی ترین پالایشگاه می کند.

متجلی همچنین به تشریح میزان تولید روزانه این پالایشگاه پرداخت و گفت: در این پالایشگاه روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز متان برای مصارف انسانی و خوراک صنایع پتروشیمی و 2750 تن اتان، 1100 تن پروپان و 1800 تن تصفیه می شود. تن بوتان و همچنین 75000 بشکه میعانات گازی و 400 تن گوگرد تصفیه می شود.

وی ارزش روزانه این محصولات را 10 میلیون دلار برآورد کرد و گفت: سالانه 3.5 میلیارد دلار ارزش افزوده از محصولات پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی انتظار داریم.

این مدیر راه اندازی سریع خطوط شیرین سازی در این پالایشگاه را برشمرد و افزود: سه خط شیرین سازی و واحد یوتیلیتی در یک سال به بهره برداری رسید که رکوردی بی سابقه است.

**برنامه های آتی شرکت نفت و گاز پارس

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره اقدامات بعدی این شرکت گفت: مخازن نفت و گاز پس از مدتی همچنان با افت فشار مواجه هستند و به منظور استفاده حداکثری از پارس میدان گازی جنوبی برنامه‌هایی تدوین شده است. نصب یکی از این طرح هاست که شامل ساخت کمپرسور می شود و قرار است شرکت های ایرانی وارد این کار شوند.

متجلی افزود: حفر چاه در میدان از دیگر اقدامات انجام شده در میدان مشترک پارس جنوبی برای تثبیت تولید است و تاکنون 35 حلقه چاه به این منظور حفر شده است. توسعه میدان گازی بلال که اولین چاه توصیفی را تحویل داد، توسعه میادین گازی کیش، پارس شمالی و فرزاد از دیگر برنامه های شرکت نفت و گاز پارس است.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *