مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه سیاست دولت سیزدهم ممانعت از خام فروشی نفت بود، گفت: اکنون در منطقه خلیج فارس پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت 360 هزار بشکه وجود دارد. پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت 420 هزار بشکه و همچنین احداث پالایشگاه مهر خلیج فارس با ظرفیت 120 هزار بشکه و پتروشیمی شهید سلیمانی با ظرفیت 300 هزار بشکه در دستور کار قرار دارد و با بهره برداری از این طرح ها، ظرفیت پالایش در این منطقه به بیش از 1.2 میلیون بشکه خواهد رسید.
به گزارش ای بی اس نیوز، جلیل سالاری در مراسم امضای تفاهم نامه تولید کک کلسینه نفتی بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با بیان اینکه یکی از وظایف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران است. وزارت نفت و پالایشگاه ملی و پخش فرآورده های نفتی ایران توسعه و گسترش پالایشگاه ها و تکمیل زنجیره ارزش است، افزود: یکی از مهمترین پروژه های ما حرکت از رویکرد سوخت محور به سمت سودآوری است. رویکرد هدایت شده
وی ادامه داد: جلوگیری از خام فروشی سیاست دولت سیزدهم است و بر این اساس تامین خوراک صنایع پایین دستی ضروری است.
سالاری امضای این تفاهم نامه را مورد تاکید قرار داد و گفت: در صنایع فولاد و آلومینیوم نیازمند تولید کک آنودایز و اسفنجی هستیم. با مطالعاتی که انجام شده، دانش فنی بومی شده و امروزه این ظرفیت را داریم که با اجزای تولید شده در پالایشگاه ها، خوراک کافی برای تولید کک آندی و اسفنجی را تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدام میتوانیم واردات کک آندی را که یکی از مشکلات مهم تولید است و یکی از چالشهای بزرگ صنعت فولاد و آلومینیوم در شرایط تحریم به شمار میرود، حل کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه با برنامه ریزی انجام شده خوراک برای تولید این کک تامین می شود، افزود: در منطقه خلیج فارس سیاست این است که این منطقه از نظر ساخت و ساز به قطب انرژی تبدیل شود. یک پالایشگاه و در این راستا باید ساخت پتروپالایشگاه انجام شود.
وی ادامه داد: اکنون در این منطقه پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت 360 هزار بشکه و پالایشگاه ستاره خلیج فارس با 420 هزار بشکه وجود دارد. با بهره برداری از این طرح ها ظرفیت پالایشی بیش از 1.2 میلیون بشکه ایجاد خواهیم کرد. در این حوزه
سالاری با تاکید بر اینکه زیرساخت های خوبی برای حمل فرآورده های نفتی در این منطقه ایجاد شده است، تصریح کرد: شبکه خطوط حمل فرآورده به شرق کشور از جاده کرمان در حال تقویت است و 2 خط 26 اینچی ایجاد می شود. . از سوی دیگر، با توجه به اینکه بخشی از تولیدات پالایشگاه پتروشیمی شهید قاسم سلیمانی را محصولات پتروشیمی تشکیل می دهد، امکان صادرات 35 درصد از تولید این پالایشگاه فراهم شده است.
وی گفت: 25 واحد فرآوری در این پالایشگاه ساخته می شود و خدمات جانبی نیز ارائه می کند. طبق قانون علاوه بر حضور بخش دولتی با هلدینگ ها و بانک ها برای ساخت آن ظرف مدت 5 سال همکاری خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی افزود: با توجه به روندی که دیدیم، هماهنگیها انجام شده و مجوزهای شورای اقتصاد در حال اخذ است. از سوی دیگر، با توجه به اینکه مدل تعریف شده بخشی است، از شورای ارز و اعتبار مجوز می گیریم تا گروه بانک ها نسبت به سپرده گذاری سهام شرکت ها و ثبت شرکت اقدام کنند تا روند عملیات اجرایی ادامه یابد. از مطالعات پایه
کاهش 50 درصدی قیمت صنعت آلومینیوم با تولید کک نفتی
امیر خرمی شاد، معاون امنیتی وزیر و رئیس هیئت مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و معادن ایران (ایمیدرو) نیز به امضای تفاهم نامه بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و ایمیدرو برای ساخت و ساز یک پالایشگاه در منطقه ویژه خلیج فارس گفت: بر اساس این تفاهم نامه تامین کک نفتی کلسینه که یکی از پروژه های مهم صنعت معدن تولید آلومینیوم است، انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه ایران هم اکنون ظرفیت تولید 770 هزار تن آلومینیوم را دارد، افزود: تمامی آندهای مورد استفاده در این صنعت وارداتی و دارای نرخ ارز بالایی است. با برنامه ریزی دریمیدرو روی پروژه هایی متمرکز شده ایم که نرخ ارز بالایی دارند تا بتوانیم با راه اندازی این پروژه ها و استفاده از توان داخلی، خروج ارز را به حداقل برسانیم.
خرمی شاد ادامه داد: بر اساس این تفاهم نامه قرار است روزانه 2 هزار بشکه وکیوم باتوم و 2 هزار بشکه CO (نفت شفاف) دریافت کنیم و 40 هزار تن کک نفتی تولید کنیم. البته هنوز فاصله زیادی با تقاضای داخلی وجود دارد و در فاز دوم 120 هزار تن به تولید کک نفتی اضافه می شود که در این صورت نیمی از نیاز کشور و مصرف ارز را در این زمینه تامین خواهیم کرد. مساحت 50 درصد کاهش خواهد یافت.
به گزارش ای بی اس نیوز، طرح سرمایه گذاری میلیاردی در حوزه آلومینیوم انجام شده است. این پروژه که قرار است کک نفتی کلسینه شده را تولید کند، به سرمایه گذاری 150 میلیون دلاری نیاز دارد. همچنین برای پودر آلومینیوم 800 میلیون دلار سرمایه گذاری پیش بینی شده است که اگر این اتفاق بیفتد قیمت آلومینیوم از حدود 70 درصد در هر تن به کمتر از 10 درصد کاهش می یابد.
انتهای پیام