سایر موضوعات

ایجاد مکانیزمی برای خرید ارز از صادرکنندگان با قیمت توافقی

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در حوزه صادرات 20 درصد با مشکل تحریم مواجه هستیم و 80 درصد مشکلات ما موانع داخلی است.

وی با اشاره به اینکه یک سری توافقات منطقه ای و تعرفه ای و مذاکرات ترجیحی و دوجانبه تعرفه تجارت آزاد به حالت تعلیق درآمده است، گفت: به عنوان مثال 16 سال است که موضوع تعرفه تجارت ترجیحی با اندونزی برای ما متوقف شده است. قرارداد اولیه و گروه های کالایی مشخص شده را فعال و امضا کرده اند که در سفر رئیس جمهور به اندونزی نیز امضا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، علیرضا پیمان پاک امروز در برنامه نمایش میز اقتصاد اظهار کرد: در سال های گذشته شاهد بودیم که مجوزها، مصوبات و آیین نامه های بسیاری صادر شد که تداخل با تجارت داشت و تلاش کردیم این موارد را کاهش دهیم. . در طول سال گذشته البته آن تاییدیه های سنگین هنوز به صفر نرسیده اند.

absnews

وی افزود: در حوزه تجارت آزاد اوراسیا در یک سال گذشته مذاکرات فشرده ای در حال انجام بودیم و در نشست ماه گذشته گروه های کالایی مشخص شد و به توافق رسیدیم که بر اساس آن توافق بین وزرا انجام می شود. در آذرماه امضا و سپس به تصویب دولت و مجلس می رسد و اجرای آن در سال 1403 به اجرا در می آید.

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: بنابر دستور رئیس جمهور در حال پیگیری برای احیای این شورا هستیم که در حال حاضر مصوبه دولت در دست بررسی است، اما این موضوع تسهیل خواهد شد. به دستور رئیس جمهور و انتظار دارم تا سه ماه آینده تصویب آن به تصویب برسد.

پیمان پاک گفت: تا جایی که بخشی از صادرات غیر کالایی مانند پتروشیمی، مواد معدنی و مواد اولیه (مانند پوشاک، کیف و کفش، خشکبار و …) تحت پوشش قرار گیرد، سازوکاری است که با کمک تصمیم گیری شده است. بانک مرکزی و از اتاق بازرگانی نظر مشورتی گرفته ایم و امیدواریم تا دو تا سه هفته دیگر سامانه آن در چارچوب سامانه نیما و سامانه تجارت جهانی نهایی شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به موضوع جبران خسارت در تجارت گفت: بیش از 3 میلیون دلار در سال گذشته تسویه شده است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد؛

پیمان پاک گفت: برای حضور در بازارهای جهانی باید یک سری امتیازات داشته باشیم. صادرکننده به کشورهای دیگر رقبای زیادی دارد و از این رو این رقبا تعرفه واردات خود را در کشور هدف با تعرفه ترجیحی و تجارت آزاد تغییر می دهند و برای خود مزیت ایجاد می کنند.

پیمان پاک گفت: در حال ادامه مذاکرات با کشورهای پاکستان، غرب آفریقا و شرق اروپا در زمینه تجارت آزاد هستیم و رئیس جمهور نیز دستور داده است که موضوع تجارت آزاد با کشورهای عضو سازمان شانگهای پیگیری شود. موضوع تجارت آزاد در پژوهشکده تجارت بررسی می شود و اگر این جریان به نفع صادرات و منافع ملی باشد، در این زمینه وارد مذاکره می شویم.

پیمان پاک گفت: شورای عالی صادرات از اختیارات تفویض دولت با اختیارات بند 138 است و لذا کلیه قوانین و مقررات مربوط به تجارت باید به تصویب این شورا برسد. این شورا زیر نظر رئیس جمهور است و زیر نظر رئیس جمهور تشکیل جلسه می دهد، اما چون اصل 138 در سال 1394 از این شورا گرفته شد، دیگر اختیاری ندارد و تصمیمات و مصوبات آن مشورتی است.

وی در خصوص احیای شورای عالی صادرات با اختیارات اصل 138 گفت: این موضوع امروز در مراسم روز ملی صادرات از سوی رئیس اتاق بازرگانی ایران مطرح شد و آقای رئیس جمهور نیز بر تولد دوباره ایشان تاکید کردند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: بر اساس توسعه بازاری که انجام می دهیم، در سال 1404 75 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی شامل 5 میلیارد دلار نفت، صادرات خدمات فنی و مهندسی و 70 میلیارد دلار هدف گذاری کرده ایم. صادرات کالاهای غیرنفتی است که امیدواریم به این هدف دست یابیم.

علیرضا پیمان پاک گفت: به زودی سازوکاری برای صادرکنندگان محصولات غیر از پتروشیمی، معدنی و کالایی ایجاد می شود تا ارز صادراتی خود را با قیمت توافقی تامین کنند.

وی افزود: رئیس جمهور و وزرا جدی و حامی تجارت هستند و اگر این جدیت به سطوح پایین تری سرایت کند شاهد جهش های بسیار جدی در تجارت و صادرات کشور خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا