وی ضمن بیان اهمیت الگوی کارآفرینی در کشور در حوزه زنان، ادامه داد: برای کارآفرینان فعال نیاز به الگویی داریم، برای کارآفرینان حوزه نیز نیازمند الگویی هستیم، صادرات غیرنفتی و از سوی دیگر ما الگوی مهمی برای کارآفرینان تحصیلکرده هستیم و این مدل از همه مهمتر است، باید بومی باشد و وارداتی نباشد.
وی ضمن بحث در مورد مسائل معلولیت در کشور، امکان یکسان بودن معلولیت را برای همه افراد جامعه دانست و گفت: اینکه یک فرد تاکنون معلولیت نداشته باشد، به این معنا نیست که فردا در سلامت کامل باشد، بنابراین بر اساس با این مشاهدات، خوب است که همه در زمینه معلولیت نقش داشته باشند.
طالبی درباره پنج دلیل اصلی کارآفرینی زنان گفت: بیکاری تحصیلکردگان مهم ترین دلیل و انگیزه در حوزه کارآفرینی زنان است. عدم استقلال مالی نیز دومین دلیل کارآفرینی زنان به شمار می رود.
وی ایجاد صندوق ها و جوایز ویژه برای اشتغال زنان را مهم دانست و گفت: طبق بررسی های انجام شده زنان بسیار بهتر از مردان می توانند با یکدیگر همکاری کنند. فکر می کنم باید حسابرسی جدی از نهادهای مختلفی که برای کارآفرینی زنان بودجه گرفته اند، داشته باشیم.
از دیدگاه فرهنگی هم انتقاد می کند “مرد نان آور خانه است“ وی بیان کرد: این نگاه عملا مردان را از تشکیل خانواده منصرف کرده است، در واقع داشتن نگاه ثانویه به اشتغال زنان کشور را با بحران مواجه کرده است.
در ابتدای این جلسه صبح لاله فرهنگ; معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر اشتغال در سال های اخیر گفت: در حوزه حمایت از زنان کارآفرین در دولت سیزدهم با طرح توانمندسازی اقتصادی برای سرپرستان خانوار و زنان کارآفرین به صورت چرخه ای کار می کنیم و این طرح در سیزده استان در حال اجراست. در حال حاضر بیش از دو هزار زن سرپرست خانوار وارد این چرخه شده اند.
وی ضمن اشاره به قوانین موجود در خصوص معلولیت در کشور، عدم ضمانت اجرای این قوانین را مهمترین مشکل این قوانین دانست و گفت: اشتغال یکی از موضوعات و مهمترین مسائل معلولیت در کشور است. و این در حوزه زنان دارای معلولیت نیز اهمیت بیشتری دارد.
وی در کنار آسیب شناسی اشتغال در کشور گفت: 27 نهاد در کشور داریم که برای اشتغال زنان بودجه دریافت می کنند و همچنین نهادهای مختلفی برای تصمیم گیری داریم. .
وی ضمن انتقاد از برخی نظرات سیاسی در حوزه کارآفرینی زنان خاطرنشان کرد: باید الگوهای کارآفرینی زنان را بر اساس سند ملی آماش در جغرافیای ایران طراحی کنیم، بر این اساس الگوی کارآفرینی زنان کارآفرینی زنان در مازندران با کردستان متفاوت خواهد بود. .
absnews
وی در تشریح این سامانه و اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: ایجاد کلینیک تخصصی درمان معلولان، توانمندسازی و آشنایی معلولان با قوانین و همچنین بانک جامع کلیه معلولان قابل استفاده است. مردم کمون
طالبی ضمن تاکید بر کارآفرینی و فناوری بر اصل رونق اقتصادی تاکید کرد و گفت: در ژاپن 250 زن کارآفرین از 30 هزار نفر موفق به کسب درآمد 4 میلیارد دلاری در سال شده اند.
این فعال حوزه معلولیت خاطرنشان کرد: به طور کلی هر اقدامی که بتواند استقلال فردی یک فرد دارای معلولیت را محقق کند، مورد انتظار جامعه معلولان است. در واقع، یک فرد معلول زمانی که مجازات “میشه به من کمک کنید“ اگر نگویی راضی می شوی.
فریدونی ضمن تاکید بر فاصله معنادار واقعیت جامعه با نهادهای متولی سیاست گذاری در حوزه زنان گفت: تا زمانی که نگاهی غیر الزام آور به اشتغال زنان داشته باشیم. ما نمی توانیم به صورت واقعی به سمت کارآفرینی زنان حرکت کنیم. شنیدن صدای اصلی ذی نفعان یک اصل است و باید طعم تبعیض را بچشیم و این اصل را در نظر داشته باشیم که زنان جنس دوم شغلی نیستند.
به دنبال سومیا فریدونی;یکی از اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات و برنامه ریزی آموزش عالی ضمن تاکید بر اهمیت الگوسازی بومی در حوزه کارآفرینی زنان گفت: در پاسخ به اینکه چرا کشورهای در حال توسعه علیرغم برنامه های موجود به توسعه نمی رسند، باید تاکید کرد. اصل آمار و عدم داده کاوی در این دو موضوع تصمیم گیرنده را دچار خطا می کند. بنابراین، گاهی اوقات ممکن است مجبور شویم چرخ را دوباره اختراع کنیم.
این محقق ادامه داد: چرخی که در جاده های ژاپن می چرخد لزوما در جاده ها و آسفالت های کشور ما نمی چرخد، بنابراین باید با توجه به تجربیات جهانی در مواردی مانند بحث اشتغال زنان، تجربه موفق داخلی ایجاد کنیم.
متین با اشاره به اهمیت برنامه هفتم در خصوص چالش های فعلی اشتغال زنان، خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح بحث مواد اولیه، تقاضای بازار و حمل و نقل در شهرهای بزرگ بخشی از موضوعات و چالش هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. خطاب. معیارهای موضوع
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، نشست علمیمتخصص “کارآفرینی و شرکت زنان؛ پیامدهای برنامه هفتم توسعه بامدیریت علمی لاله فرهنگ متین; معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور زنان و خانواده رئیس جمهور و همچنین با سخنرانی. کامبیز طلابی;عضو هیئت علمی کارآفرینی دانشگاه تهران. سامیه فریدونی;عضو هیأت علمی پژوهش و برنامه ریزی مؤسسه آموزش عالی. مریم نیک نژاد;کارآفرینان حوزه زنان و معلولان و با مشارکت فعال دانشمندان، پژوهشی، دانشگاهی، اتاق فکر، کارشناسان، مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی کشوری و استانی به صورت مجازی برگزار شد.
وی در این خصوص ادامه داد: در عرصه جهانی تمایل داوطلبانه زنان به مسائل کارآفرینی نیست، بلکه اکثریت زنان به نقش های دیگری مانند مراقبت از کودکان و … توجه دارند. این موضوع زمانی مهم است که به 1200 زن کارآفرین موفق و 1200 زن کارآفرین شکست خورده نگاه می کنیم و در مورد تخیل و سخت کوشی یا خودکارآمدی به عنوان دلایل اصلی شکست و موفقیت بحث می کنیم.
مریم نیک نژاد;این کارآفرین بانوان با بیان دغدغه های اصلی زنان دارای معلولیت گفت: هر آسیبی که زندگی انسان را محدود کند به نوعی معلولیت است. سازمان اجتماعی 1.5 میلیون نفر را اعلام می کند، اما نهادهای مدنی 5 میلیون نفر و بیشتر را اعلام می کنند.
کامبیز طلابی;یکی از اعضای هیئت علمی کارآفرینی دانشگاه تهران ضمن ارائه مقدمه ای درباره کارآفرینی زنان در جهان خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای موجود در دنیا، سهم زنان کارآفرین کمتر از 30 درصد است. اما دلیل این تعداد کم چیست؟ یکی از دلایل این مشکل مربوط به حوزه فرهنگی و شخصی زنان کارآفرین است.
نیک نژاد ضمن پیشنهاد سامانه جامع معلولیت در کشور تاکید کرد: این سامانه می تواند بستر مناسبی برای همه افراد باشد که بتواند برای افراد دارای معلولیت توانمندسازی ایجاد کند. همچنین قرار است پل ارتباطی بین تمامی بازیگران این صحنه و دست اندرکاران اصلی این سامانه ایجاد شود. این سیستم می تواند افراد دارای معلولیت را به استقلال مالی و شخصی سوق دهد. ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از رزومه های افراد دارای معلولیت و استعدادهای آنها تا کارآفرینان بتوانند از این پایگاه استفاده کرده و از مشوق های قانونی استفاده کنند.
طالبی اصل رفع تبعیض جنسیتی در زمینه کارآفرینی زنان را با اشاره به مثال سنگاپور در خصوص چهار بانک ویژه کارآفرینی زنان برشمرد و گفت: برخی از زنان کارآفرین موفق در ایران همچنان با چالش های فرهنگی مواجه هستند. به عنوان مثال، بانک ها به دلایل مختلف از پرداخت وام به زنان خلاق خودداری می کنند. من این موارد را یک اصل فرهنگی می دانم.
این استاد دانشگاه تهران ضمن تشریح شرایط اقتصادی کشور خاطرنشان کرد: باید امید را به جامعه برگردانیم و این امید زمانی محقق می شود که جامعه را پای کار بیاوریم و از مشاغل ایجاد شده حمایت کنیم. ما نیازمند مناطق آزاد کارآفرینی در کشور بر اساس سند ملی کاربری اراضی هستیم. ما باید بودجه های کارآفرینی را به درستی مصرف کنیم و بیش از همه باید به اشتغال زنان فعلی توجه ویژه ای داشته باشیم.