از جمله مهم ترین الزامات و شرایط قانون جدید چک می توان به ممنوعیت صدور چک به ارز حامل، حذف ظهرنویسی چک، ثبت و انتقال چک در سامانه صیاد توسط فرستنده و گیرنده و … اشاره کرد.
همچنین بانک موظف است به درخواست دارنده چک گواهی عدم پرداخت مانده چک صادر کند. به عنوان مثال، اگر فردی چک 10 میلیون تومانی برداشته باشد و موجودی حساب جاری وی 7 میلیون تومان باشد، بانک موظف است مبلغ 7 میلیون تومان را برداشت و به ذینفع به درخواست دارنده چک پرداخت کند.
در این زمینه، گیرندگان چک باید توجه داشته باشند که بر اساس ماده 5 قانون اصلاح قانون صدور چک، در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد، به درخواست دارنده چک. چک، بانک موظف است مبلغ موجودی حساب را به دارنده چک پرداخت کند. بنابراین دارندگان چک باید آن را از شعبه درخواست کنند.
انتهای پیام
در صورتی که موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد، به درخواست دارنده چک، بانک موظف است مبلغ موجودی حساب را به دارنده چک پرداخت کند.
البته بانک باید برای 3 میلیون تومان باقی مانده نیز گواهی عدم پرداخت صادر کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، قانون «اصلاح قانون صدور چک» که در آبان ماه 1396 به تصویب شورای اسلامی رسید و در آذرماه همان سال به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد؛ سرانجام اجرای آن از ابتدای سال گذشته آغاز شد و از آن تاریخ تمام چک های قابل انتقال باید در سامانه صیاد ثبت می شد تا نقد شوند.
قانون جدید ضوابط متفاوت و جدیدی را برای صدور چک معرفی کرد که قرار است به چک اعتبار بخشیده و چک های بلامحل را کاهش دهد.
در این میان یکی از سوالاتی که در رابطه با قانون جدید چک وجود دارد این است که اگر موجودی حساب صادرکننده چک نزد بانک کمتر از مبلغ چک باشد، چگونه انجام می شود؟ یکی از بندهای قانون به این سؤال پاسخ می دهد: در این صورت به درخواست دارنده چک، بانک موظف است موجودی حساب را به دارنده چک پرداخت کند و دارنده چک آن را می دهد. به بانک، با ذکر مبلغ دریافتی در پشت چک.