پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

اگر معامله حل نشود، تورم ادامه خواهد داشت

افکه کارشناس اقتصادی گفت: اگر ایران نتواند تحریم ها و مسائل اقتصادی و به دنبال آن مسائل و شرایط سیاسی را حل کند، تنش های داخلی تشدید می شود و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که تحریم ها و مشکل برجام را به هر نحوی حل کنیم.

یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر ایران نتواند مسائل تحریمی و مسائل اقتصادی و به دنبال آن مسائل و شرایط سیاسی را حل کند، تنش های داخلی تشدید می شود و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که تحریم ها و برجام را به هر نحوی حل کنیم.

سیاست نهایی بانک مرکزی را به زبان فرزین توضیح دهید

مرتضی افگه درباره تاثیر افزایش نرخ دلار تا 60 هزار تومان در سال گذشته و احتمال کاهش نرخ تورم با جهش نرخ ارز گفت: لازم به ذکر است که افزایش نرخ دلار به بالا به 60 هزار تومان هنوز تاثیر خود را بر قیمت ها نشان نداده و تاثیر دلار 50 هزار تومانی که مدت طولانی تری در بازار خرید و فروش شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر این، دولت عادت به بلوف زدن دارد و هنوز باور نمی شود که سرمایه های اجتماعی کم شده و وعده هایی که داده نمی تواند تاثیر قابل توجهی داشته باشد و همیشه به این وعده ها پایبند است و فکر می کند می تواند باشد. با این وعده ها موثر است. من معتقدم قیمت دلار و طلا افزایش خواهد یافت و تا زمانی که موضوع برجام حل نشود، شاخص تورم افزایش خواهد یافت.

این کارشناس اقتصادی درباره تاثیر توافقات ایران، عربستان و سایر کشورهای عربی بر اقتصاد کشور بیان کرد: متغیرهای اقتصادی به طور کلی تحت تاثیر دو گروه از عوامل هستند که برخی از آنها عوامل واقعی اقتصادی و بقیه عوامل غیراقتصادی هستند. . . عوامل غیراقتصادی توسط برخی از اقتصاددانان طرفدار بازار آزاد و بنابراین توسط سیاست گذاران نادیده گرفته می شود. در سال گذشته به ویژه پس از لغو ارز 4200 تومانی، متغیر سیاسی یعنی متغیر غیراقتصادی فعالتر بوده است.

افکه اضافه کرد: شکست و ناامیدی در حل و فصل موضوع برجام یکی از محرک های اصلی است که این موضوع همچنان ادامه دارد و این توافق با عربستان و سایر کشورهای عربی قطعا جایگزین توافق برجام نیست، بلکه دلیل افزایش نرخ دلار در سه ماه اخیر که به 60 هزار تومان رسیده بود، علاوه بر موضوع برجام، ناشی از تنش های منطقه ای و پس از نزدیک شدن اسرائیل به کشورهای عربی و همزمان شدن روابط آذربایجان با ایران بود. تنش، مجموعه این عوامل التهاب بازار ارز را تشدید کرد و این افزایش قیمت دلار ناشی از نگرانی مردم از آینده سهام خود در این شرایط بود. از این رو، بسیاری از افراد را به تبدیل دارایی های خود به ارز سوق داده است.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: بنابراین خود متغیر سیاسی به برجام و تنش منطقه ای تقسیم شده است که در حال حاضر بحث تنش منطقه ای تا حد زیادی حل شده است. اگر این معاملات ادامه پیدا کند، می‌تواند فضایی را ایجاد کند که تنها متغیر سیاسی در ایران، بحث برجام باشد و البته این برجام است که بر متغیرهای واقعی اثر می‌گذارد.

وی در خصوص روند مذاکرات برجام افزود: خبرها نشان می داد که پایان دولت روحانی و آغاز دولت ریاست جمهوری برجام تقریباً به ثبات رسیده است و البته اینکه آمریکا و اروپا همچنان به برجام پایبند هستند به این دلیل است که آنها او به برجام و ایران نیاز دارد و از این موقعیت برای داشتن قدرت چانه زنی بیشتر استفاده می کند. توافق تقریبا نهایی شده بود، اما جنگ روسیه و اوکراین باعث شد ایران احساس کند که قدرت چانه زنی بیشتری دارد و متأسفانه آن چند ماه را از دست دادیم.

این کارشناس اقتصادی گفت: اگر ایران نتواند مسائل تحریمی و اقتصادی و به دنبال آن مسائل و شرایط سیاسی را حل کند، تنش های داخلی تشدید می شود و به همین دلیل رفتار عاقلانه این است که تحریم ها و موضوع برجام را به هر نحوی حل کنیم.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *