اگر راه حلی وجود نداشته باشد، شرایط سال آینده سخت تر می شود

افزایش تولید با افزایش مصرف مطابقت ندارد
عراقی با اشاره به اهمیت تنوع بخشیدن به ترکیب سوخت، گفت: زغال سنگ باعث آلودگی محیط زیست می شود، اما اگر مکانیسم لازم در نظر گرفته شود، درصد آلودگی زغال سنگ و نفت کوره بسیار کمتر می شود. گامی در جهت پایداری و افزایش تولید.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: موضوع دیگر فرهنگ است; در کشورهای اروپایی به موضوع مصرف بهینه انرژی توجه ویژه ای می شود، خانه ای که یک اروپایی می خرد بر اساس انرژی قیمت گذاری می شود، یعنی کارشناسان این حوزه انرژی بر انرژی را قبل از فروش خانه ارزیابی می کنند، موضوعی که اینطور نیست. در ایران مورد توجه قرار گرفته و علیرغم اینکه قوانینی در این زمینه وجود دارد، اما در عمل در حوزه اجرا سهل انگاری شده است.
وی گفت: پیشنهاد می کنم آنچه در شورای عالی انرژی تصویب شده مورد توجه قرار گیرد، دبیرخانه ای فعال زیر نظر معاون رئیس جمهور تشکیل شود و این مسائل مربوط به انرژی نیز پیگیری شود، علاوه بر آن، ما آیا ما باید به چند موضوع توجه کنیم، اولین موضوع بحث قوانین است که به نظر من در ایران به اندازه کافی مدون شده است، اما در زمینه اجرا اقدامات کافی صورت نگرفته است.
قوانین، فرهنگ و قیمت سه عامل موثر برای حل وضعیت موجود هستند
حمیدرضا عراقی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه برای حل معضل کنونی صنعت گاز در کوتاه مدت راهی جز صرفه جویی وجود ندارد، گفت: راه حل های بلندمدت مختلفی وجود دارد که دولت باید برای آن تصمیمات جدی بگیرد. گاز، و شرایط نیز در سال آینده تغییر خواهد کرد. بهتر از این نمی شود، در پارس جنوبی مخازن پالایشگاهی و میدانی نیاز به تثبیت وضعیت فعلی از نظر حجم گاز دارند که نیازمند سرمایه گذاری، فناوری و مدیریت است.
وی افزود: در کنار این موضوع باید مخازن و ذخایر جدید کشف شود که این امر نیز نیازمند سرمایه گذاری و فناوری است. از سوی دیگر، باید در مورد بهینه سازی مصرف سوخت در همه ابعاد اعم از صنایع، نیروگاهی، خانگی و خانگی بحث جدی صورت گیرد. بازار و قوانین موجود باید در نظر گرفته شود، تنوع سبد سوخت نیز باید در نظر گرفته شود.
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه زمانی گاز مایع داشتیم که به لطف مخازن و میادین جدید از جمله پارس جنوبی به گاز طبیعی تبدیل شده است، ادامه داد: این تصور غلط به دلیل حجم گازی که در ایران وجود دارد متولد می شود. ایران. گازرسانی باید انجام شود. عراقی با اشاره به اینکه قوانین بهینه سازی در گذشته چندان مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: در سال 2019 شورای عالی انرژی بخشنامه ای را صادر کرد که در آن به گاز عدم تعادل اشاره شده بود.
عراقی با اشاره به اهمیت بحث قیمت گذاری برای حل وضعیت فعلی، گفت: اگر تورم اینقدر بالا نبود، به راحتی می توانستیم قیمت ها را اصلاح کنیم. در مجلس ششم مصوب شد که قیمت ها 20 درصد افزایش یابد. هر سال و تا پنج سال آینده قیمت ها فوب خلیج فارس می شود، اما عملاً در مجلس هفتم تثبیت قیمت را اعلام کردند، در شرایط فعلی امکان افزایش قیمت وجود ندارد، اما قیمت یک شاخص تاثیرگذار در این امر است. بخش
انتهای پیام
مدیرعامل اسبق شرکت ملی گاز ایران گفت: باید از هم اکنون برای تنوع بخشی به سبد سوخت، توسعه انرژی های تجدیدپذیر، سرمایه گذاری، مدیریت، افزایش تولید پایدار و بهینه سازی مصرف انرژی گام برداشت، در غیر این صورت سال آینده شرایط سخت تری را تجربه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه اگر انرژی قیمتی داشته باشد فناوری نیز ظاهر می شود، گفت: برای حل شرایط موجود راه حل های مختلفی وجود دارد که باید با جدیت چاره اندیشی کنند وگرنه به نظر من امسال سال خوبی است. سالهای بعد اگر با همین بیایید جلو برویم، سال آینده باز هم مشکل داریم، هر چه تولید خوب است، اما تولید با این میزان مصرف پاسخگو نیست.
تنوع سبد سوخت باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد
به گفته مدیرعامل سابق شرکت ملی گاز ایران، برای بهینه سازی مصرف باید اقدامات متعددی انجام شود و در فناوری ها و انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری شود، قرار نیست همه نیروگاه ها سوخت مصرف کنند، باید به سمت انرژی های تجدیدپذیر هم حرکت کرد.