موسی رضا ثروتی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص حذف ارز ترجیحی گفت: زمانی که رئیس جمهور وارد مجلس شد گفتند ما لایحه فوری سرکوب ارز 4200 را در مجلس داده ایم اما فوریت ها این کار را کردند. در مجلس رأی نیاورد و دولت مجوز گرفت». مقام معظم رهبری روند قبلی را ادامه دادند و تاکنون حدود 18 میلیارد دلار برای ارز 4200 تومانی در نظر گرفته اند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه دولت چنین اقدامی را ندیده ایم و در واقع دولت قصد دارد بخشی از کسری بودجه خود را از طریق کسری بودجه تامین کند.
وی افزود: اگر دولت می تواند کنترل کند و بازار در دسترس معامله گران نیست باید ارز ترجیحی را حفظ کند. 18 میلیارد دلار به ارز ترجیحی در سال جاری اختصاص یافته است که پیش بینی می شود در سال آینده به 23 تریلیون دلار افزایش یابد. اگر دولت می گوید باید این ارز حذف شود، حداقل معادل همان 18 میلیارد ریال را برای جبران هزینه ها در نظر بگیرد و یارانه طبقه متوسط جامعه را که امروز نیازمند این حمایت هستند، در نظر بگیرد.
absnews
در حال حاضر وضعیت غیر شفافی در مجلس شورای اسلامی حاکم است به این معنی که دقیقا مشخص نیست نمایندگان ارز ترجیحی را حذف کرده اند یا ارز ترجیحی (ریالی یا ارزی) را حفظ کرده اند و برخی اخبار حاکی از تلاش نمایندگان است. جمع آوری امضا برای حفظ شعار ترجیحی همان سال های گذشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، دولت بر حذف ارز ترجیحی از بودجه سال آینده اصرار دارد اما برخی نمایندگان مجلس و بسیاری از کارشناسان اقتصادی با این موضوع مخالف هستند و معتقدند دولت باید برای سرپا نگه داشتن مردم، نظام حمایتی جامعی را در نظر بگیرد. مشکلی نباشه
وی گفت: پس از آن رئیس مجلس اعلام کرد که اختیارات این موضوع از قبل به دولت داده شده و نیازی به ارائه لایحه دو فوریتی از سوی دولت نیست. ظاهراً نماینده دولت بر حذف ارز ترجیحی اصرار داشت و نمایندگان به آن رای دادند.
دولت در لایحه قانونی خود تنها 137 هزار میلیارد تومان برای جبران هزینه های ارز ترجیحی تعیین کرده بود که کمیسیون ادغام این رقم را به 250 هزار میلیارد تومان (معادل 9 میلیارد ریال) رساند.
ثروتی به رادیو گفتگو گفت: اما مجلس این موضوع را نپذیرفت و به دولت اختیار داد. اصرار اقتصاددانان مجلس بر اهدای لوازم الکترونیکی کاغذی.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز