تکنولوژی و فناوری

اپل چگونه بر دنیای فناوری حکومت می کند؟

شکی نیست که اپل بر دنیای فناوری حکومت می کند. انتظار می رود این شرکت در آینده در زمینه هوش مصنوعی از رقبای خود پیشی بگیرد. در این مقاله می خواهیم بگوییم که اپل چگونه به این جایگاه رسیده است.

اکنون، سیب این شرکت با ارزشی معادل 3.4 تریلیون دلار به عنوان با ارزش ترین شرکت جهان شناخته می شود. درآمد این شرکت در سال 2023 (حدود 400 میلیارد دلار) معادل ارزش اقتصادی دانمارک و فیلیپین است. فروش گوشی های آیفون بخش بزرگی از درآمد این غول فناوری را تأمین می کند که اصلاً تعجب آور نیست. سه ماهه گذشته، ساکنان کوپرتینو تنها از خدمات دیجیتالی 24.2 میلیارد دلار درآمد کسب کردند که بیشتر از مجموع درآمدهای خدمات دیجیتال محبوب مانند Adobe، Airbnb، Netflix، Planeteer، Spotify، Zoom و حتی Elon Musk است.

جالب است بدانید که حتی چنین اعداد و ارقامی آنطور که باید، درآمد چشمگیر اپل را نشان نمی دهند. اپل در اپ استور Great طیف گسترده ای از برنامه های کاربردی را برای آیفون ها در زمینه ارتباطات دیجیتال، عملیات مالی موبایل، دسترسی به موسیقی و فیلم، خدمات حمل و نقل، اخبار، اطلاعات در مورد رویدادهای ورزشی و سایر فعالیت ها و اطلاعات ممکن توسعه داده است. بخشی از پرداخت های انجام شده برای استفاده از این برنامه ها تحت عنوان مالیات اپل به شرکت داده می شود. این پرداخت ها شامل مواردی مانند پرداخت های درون برنامه ای، پرداخت های اشتراک ماهانه یا سالانه و حتی پرداخت های خرد در بازی ها می شود. در همین حال، غول سیلیکون ولی همچنین از اکوسیستم عظیمی از نرم‌افزارهای مختلف بهره می‌برد که 30 درصد از مبالغی را که در آن جابه‌جا می‌شود، به‌علاوه درصدی از تراکنش‌هایی که با آن انجام می‌شود، به صورت مالیات دریافت می‌کند. ساعت های اپل آیفون ها نیز از طریق دستگاه های کارت اعتباری به حساب این شرکت واریز می شوند.

جالب است بدانید که اپل سالانه میلیاردها دلار از غول بزرگی مانند گوگل دریافت می کند تا این شرکت بتواند به کسب درآمد از آیفون ادامه دهد! گوگل سالانه میلیاردها دلار به اپل می پردازد تا موتور جستجوی گوگل موتور جستجوی پیش فرض آیفون ها بماند!

با این توضیحات، کوپرتینویی‌ها نه تنها از فروش آیفون درآمد زیادی کسب می‌کنند (قیمت جدیدترین آیفون‌ها حداقل 1000 دلار است)، بلکه هزینه استفاده از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های آنلاین انحصاری و غیر انحصاری نیز پول زیادی را به همراه دارد. پول تو جیبشون این پرداخت‌ها برای خدمات انحصاری اپل مانند Apple Cloud یا Apple Care Plus پشتیبانی مشتری، یا اشتراک ماهانه برای استفاده از سرویس‌های محبوب مانند Apple Music و Apple TV، Apple Fitness Plus برای تمرینات تناسب اندام، Apple Arcade با بسیاری دیگر از عناوین برتر بازی، و Apple News Plus برای دسترسی به هزاران مقاله و روزنامه برجسته، همه منابع درآمدی عظیم برای غول فناوری آمریکایی. جالب است بدانید که شرکت ثروتمند داستان ما دستی در تولید فیلم دارد و در ژانرهای مختلف فیلم ساخته است. از درام، اکشن و علمی تخیلی گرفته تا تاریخ، بیوگرافی و حتی حماسی.

در دنیای فناوری، اپل دیگر تنها یک حاکم نیست، بلکه یک قلدر است که خریداران دستگاه های خود را ملزم می کند از نرم افزار اکوسیستم خود استفاده کنند. طبیعتاً این انحصار برای شرکت گران تمام شد و منجر به کشاندن آن به چندین دادگاه شد. البته این شرکت به هیچ وجه زیر بار چنین اتهامی نمی رود و مدعی است دستگاه های خلاقانه ای تولید کرده که استفاده آسان، دوست داشتنی و مورد اعتماد مردم است! البته بسیاری از سهامداران اپل، از جمله شرکای آن مانند بانک ها، فیلمسازان، تولیدکنندگان خودرو، توسعه دهندگان اپلیکیشن و حتی مشتریانش، مطمئن نیستند که آیا این شرکت هنوز هم مانند سال ها یا دهه های قبل نوآور است یا خیر.

اگرچه اپل ممکن است خلاقیت گذشته را نداشته باشد. اما او با کسانی که در مقابلش هستند صادق است. برای مثال، اگرچه کامپیوترهای مک سیستم عاملی داشتند که فعالیت توسعه دهندگان شخص ثالث و مستقل را در روزگار فلاپی دیسک محدود می کرد. اما محدودیت ها و نظارت های کمی در خود سیستم عامل وجود دارد.

اپل چگونه به پادشاه دنیای فناوری تبدیل شد؟

کنترل اپل بر دنیای فناوری

اولین عرضه iMac در سال 1998 اولین تلاش جدی اپل برای ورود به دنیای فناوری بود. در رویدادی در آن سال، جابز با افتخار اعلام کرد که 177 برنامه شخص ثالث برای iMac همراه شده است. اگرچه این عدد بر اساس استانداردهای فعلی اپل، عدد کمی در نظر گرفته می شود، اما جابز در آن زمان چنین دستاوردی را موفقیت بزرگی می دانست.

با افزایش محبوبیت محصولات اپل، رابطه این شرکت با توسعه دهندگان شروع به تغییر کرد. با خرید موسیقی از iTunes در اوایل دهه 2000، این شرکت تلاش‌های شرکت‌های دیگر را برای ایجاد فروشگاه‌های دیجیتالی برای فروش مستقیم موسیقی خود به آی‌پاد ناکام گذاشت. در عین حال، این اقدام محبوبیت آی پاد را بسیار افزایش داد. از آن زمان، این شرکت 30 درصد از فروش موسیقی را به صورت مالیات اپل دریافت کرده است. مالیات 30 درصدی اپل نه تنها برای موسیقی، بلکه برای نرم افزارهای فروخته شده از طریق اپ استور از زمان آیفون اعمال شده است. کوپرتینویی ها این میزان کمیسیون را با توجه به هزینه راه اندازی و راه اندازی چنین فروشگاه دیجیتالی عظیمی منطقی می دانستند.

در سال 2008، توسعه‌دهندگان نرم‌افزار موظف شدند هر اپلیکیشن موبایل را ثبت کنند و بازبینان اپلیکیشن‌ها باید قبل از در دسترس قرار دادن هر اپلیکیشن در دسترس کاربران آیفون، آن را به‌روزرسانی کنند. اپل این رویکرد را کلید حفظ کیفیت و امنیت دستگاه می‌دانست. این حساسیت در مورد برنامه‌های طراحی‌شده برای iMac نیز اعمال می‌شود، جایی که هر بازبین در مجموعه بزرگ بررسی برنامه‌ها روزانه 30 تا 100 برنامه را بررسی می‌کند و برنامه‌های مخرب، بی‌کیفیت، تقلبی و غیرقابل قبول دیگر را رد می‌کند. اگر درخواست نادرست تایید شود، مدیر عامل شخصا با تیم ارزیابی برخورد می کند.

با طولانی‌تر شدن فهرست قوانین اپل، سخت‌گیری در ارزیابی برنامه‌ها نیز افزایش یافت و دوره آموزشی ارزیابی‌کنندگان به یک یا دو ماه رسید. در سال 2011، اپ استور که در آن زمان دارای 500000 برنامه برای آیفون و آیپد بود، ارزش قابل توجهی پیدا کرد. در آن سال 72 میلیون آیفون و 32 میلیون آیپد فروخته شد که ارزش بازاری 400 میلیارد دلاری را به اپل داد که تقریباً دو برابر درآمد مایکروسافت است. جالب است بدانید قبل از اینکه اپل به این موفقیت دست پیدا کند، بسیاری معتقد بودند که کامپیوترهای اپل ضعیف و ضعیف هستند و فقط برای کودکان، طراحان گرافیک و کسانی که از بیل گیتس متنفر هستند مناسب است! حتی پس از عرضه اولین آیفون، مایکروسافت همچنان 4 برابر اپل ارزش داشت، اما باعث خوشحالی این شرکت شد.

برگ برنده اپل برای آیفون

آیفون

پیش از عرضه اولین نسخه آیفون، اپل توانست با همکاری فاکس کان، تولید گوشی های پیشرفته را با هزینه کم در چین ارائه دهد و از سوی دیگر بخش زیادی از سود را به صنعت تولید گوشی های هوشمند اختصاص دهد. برای خودش؛ چرا که از یک طرف حداقل حقوق ممکن را به کارمندان فاکسکان می داد و از طرف دیگر با فروش آیفون به سودهای کلان می رسید. در همان زمان، فاکسکان و دیگر شرکای اپل به خوبی می‌دانستند که مشارکت با این غول فناوری بسیار سودآور است. یکی از شرکای کوپرتینویی، GT، حتی یک کارخانه تولید یاقوت کبود با هدف طراحی و ساخت صفحه نمایش های بسیار مقاوم برای آیفون راه اندازی کرد که بعداً ورشکست شد.

سیلیکون سیب؛ نیروی محرکه جادویی اپل

سیلیکون سیب

پروژه اپل از سال 2016 سیلیکون سیب شروع شده (سیلیسیم سیب); در این پروژه، این شرکت قصد داشت تراشه های مورد نیاز دستگاه های خود را طراحی کند و تولید آنها را به TSMC، غول تایوانی تولید تراشه و یکی از رقبای اینتل بسپارد. بنابراین، غول سیلیکون ولی می خواست با اینتل، شریک قدیمی خود رقابت کند و در زمینه طراحی تراشه حرفی برای گفتن داشته باشد. سایر غول های فناوری نیز از چنین اقدامی استقبال کردند. سرمایه گذاری سیلیکونی اپل باعث شده است که TSMC از اینتل بزرگ پیشی بگیرد و با چند نسل از تراشه ها از آن فاصله بگیرد. پروژه سیلیکون ولی تراشه های سخت افزاری اپل را کاملاً برای آنها بهینه کرده است و سخت افزار این دستگاه ها کاملاً با نرم افزار آنها هماهنگ است.

مشارکت با شرکت های بزرگ

مشارکت اپل با آمازون

اپل همیشه سعی کرده تا غول های فناوری دیگری را در حوزه خود داشته باشد. به عنوان مثال، او با آمازون توافق کرد که Prime Video را در Apple TV ارائه دهد و در ازای آن، کمیسیون فروش خود را به 15٪ کاهش دهد. همچنین به دو شرکت بزرگ چینی، Tencent (با 900 میلیون کاربر) و WeChat اجازه داد تا اپلیکیشن های کوچک خود را برای سفارش غذا و گرفتن تاکسی در اپ استور ایجاد کنند. این غول فناوری آمریکایی در سال 2021 اعلام کرد که درصد کمیسیون توسعه دهندگانی که کمتر از یک میلیون دلار درآمد دارند از 30 به 15 درصد کاهش یافته است.

وارد دنیای مالی شوید

کارت اپل

اپل آن را منتشر کرد اپل کارت یا اپل کارت (اپل کارت) و سیستم را راه اندازی کنید Apple Pay Apple Pay به نوعی سیستم انتقال پول را در خدمات دیجیتال و اکوسیستم نرم افزاری خود در اختیار گرفته است. بنابراین تا حدودی نیازی به سیستم انتقال وجه شخص ثالث نبود. هنگامی که مردم کوپرتینو اپل کارت را با شعار “ساخته شده توسط اپل، نه یک بانک” راه اندازی کردند، می خواستند نشان دهند که اپل می تواند به عنوان یک شخص داخلی در سیستم مالی عمل کند.

وارد دنیای سیستم اطلاعات سرگرمی خودرو شوید

اپل کارپلی

طراحی و خلق سیستم Apple CarPlay (Apple CarPlay) یک گام بزرگ از اپل است. زیرا با استفاده از این سیستم، کاربران آیفون می توانند اپلیکیشن گوشی خود را بر روی صفحه نمایش خودروی خود نمایش دهند. در سال 2022 قابلیت نمایش سرعت، کنترل دمای کابین و نمایش سطح روغن نیز به قابلیت های این سیستم اضافه شد.

وارد دنیای هوش مصنوعی شوید و در این زمینه بدرخشید

هوش اپل

اپل، مانند بسیاری از غول های فناوری، امسال و سال گذشته تلاش کرده است تا ویژگی ها را بهبود بخشد هوش مصنوعی قابلیت هایی را به محصولات خود اضافه کنید. حتی در سال 2016، زمانی که تب هوش مصنوعی به اندازه امروز داغ نبود، برخی از ویژگی های هوش مصنوعی را به همراه نسخه بهبود یافته سیری برای آیفون ارائه کرد. اکنون، اگر نسخه بهبودیافته سیری نتواند به سؤالی پاسخ دهد، پیوندی ارائه می‌کند که از شما می‌خواهد برای دریافت پاسخ سؤالات خود به ChatGPT مراجعه کنید. این شرکت چند وقت پیش معرفی شد هوش اپل خیلی سر و صدا کردم

منبع خبر: https://digiato.com/growth-hacking/how-apple-rules-world

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *