چنین اقدامی بیسابقه و بعید است که اتفاق بیفتد، اما بحثهای داغی را در فضای آنلاین برانگیخته است که آیا قطع دسترسی روسیه به اینترنت جهانی ایده خوبی است یا خیر و سؤالاتی را در مورد آینده اقتصاد جهانی و خود اینترنت ایجاد میکند. .
به گزارش ای بی اس نیوز، سازمان غیرانتفاعی ICANN که مسئولیت نظارت بر پروتکل های شناسایی و دامنه های عمومی اینترنتی را بر عهده دارد، تایید کرده است که نامه ای از دولت اوکراین دریافت کرده است که در آن خواستار حذف دامنه های روسی از شبکه جهانی وب شده است.
آنجلینا لوپز، سخنگوی آیکون گفت: ما می توانیم تأیید کنیم که این نامه را دریافت کرده ایم و در حال بررسی آن هستیم. در حال حاضر هیچ نظر دیگری نداریم.
حامیان پرونده او تلاش کرده اند تا رونوشت واقعی آن بیانیه را به صورت آنلاین در دسترس قرار دهند. مخالفان می گویند این اقدام به شهروندان عادی روسیه آسیب می رساند، زیرا ممکن است دسترسی به اخبار جنگ بین المللی را از دست بدهند و بیشتر به تبلیغات دولتی و تلویزیون دولتی وابسته شوند. علاوه بر این، چنین اقدامی توسط ICANN، روسیه، چین و سایر کشورها را به دنبال راههایی برای فاصله گرفتن از اینترنت جهانی ICON و بالکانیزه کردن اینترنت خواهد کرد.
به گزارش CNBC، نیویورک تایمز گزارش می دهد که از سال 2019، روسیه تلاش های خود را برای کنترل جریان های اطلاعات داخلی افزایش داده و تجهیزاتی را نصب کرده است که قادر به مسدود کردن و فیلتر کردن اطلاعات هستند. در بهار سال 2021، روسیه با متهم کردن توییتر به سهل انگاری در حذف برخی از محتوای غیرقانونی، دسترسی به این شبکه اجتماعی را کند کرد.
ICANN تأیید می کند که اوکراین از این سازمان خواسته است تا دامنه های روسی را از اینترنت حذف کند.
مجله رولینگ استون قبلا گزارش داده بود که دولت اوکراین از ICANN خواسته است تا دامنه های صادر شده به روسیه را حذف کند و سرورهای DNS خود را ببندد، که دسترسی به وب سایت های روسی را مسدود می کند و این کشور را از شبکه جهانی وب دور می کند.
اریک اشمیت، مدیر عامل سابق گوگل در سال 2018 پیش بینی کرد که اینترنت جهانی در نهایت به دو بخش تقسیم می شود، یکی تحت سلطه چین و دیگری تحت سلطه ایالات متحده.
absnews