در حالی که وزرای اوپک پلاس برای یک نشست ماهانه برای بررسی بازارهای جهانی نفت آماده می شوند، این گروه هیچ نشانه ای از کاهش محدودیت های عرضه که قیمت ها را به بالای 100 دلار در هر بشکه رسانده است، نشان نمی دهد.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت نفت در سه ماه اخیر تحت تاثیر اقدام عربستان و روسیه برای کاهش مازاد عرضه و در عین حال رشد شدید تقاضای جهانی برای سوخت بیش از 20 درصد افزایش یافته است. . این افزایش تهدیدی برای تضعیف اقتصاد شکننده جهانی، آسیب رساندن به مصرفکنندگان با موج جدید افزایش تورم و اختلال در برنامههای بانکهای مرکزی برای پایان دادن به چرخه افزایش نرخهای بهره است.
با این حال، نمایندگان اوپک و متحدانش انتظار ندارند که نشست روز چهارشنبه کمیته نظارت مشترک وزیران اوپک پلاس تغییرات سیاستی را توصیه کند. سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات روز دوشنبه این هفته گفت که اوپک پلاس سیاست درستی دارد.
در کنار هزینههای سنگین محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در بخشهای مختلف از شهرهای آیندهنگرانه گرفته تا قراردادهای مخابراتی بینالمللی تا فوتبالیستها و گلف بازان مشهور، قیمت بالای نفت برای ریاض یک موهبت به ارمغان آورده است. قیمت بالای نفت همچنین منبع درآمد مهمی برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است که کشورش در حال جنگ با اوکراین است.
باب مکنالی، رئیس گروه انرژی راپیدان و یکی از مقامات سابق کاخ سفید، به تلویزیون بلومبرگ گفت: «بازار نفت از محدودیتهای عرضه رنج میبرد، اما محدودیتهای عرضه بیشتری در راه است. این واقعاً به آنچه عربستان سعودی انجام می دهد بستگی دارد.
ریاض در ماه جولای تولید خود را 1 میلیون بشکه در روز کاهش داد و کاهش تولید اعمال شده بر اساس توافق اوپک پلاس را عمیق تر کرد و تولید را به حدود 9 میلیون بشکه در روز رساند که کمترین میزان در دو سال اخیر است. این کشور متعهد شده است که این محدودیت را تا پایان سال 2023 حفظ کند. روسیه همچنین قول داده است که صادرات خود را 300 هزار بشکه در روز کاهش دهد.
دو عضو بزرگ اوپک پلاس گفته اند که تصمیم را به صورت ماهانه بررسی خواهند کرد، اما بعید است در نشست این هفته کمیته نظارت اوپک پلاس تغییراتی ایجاد شود. اکثر اعضای اوپک پلاس در کاهش بیش از حد تولید که به رشد قیمت ها دامن زده است، شرکت نمی کنند، بنابراین هرگونه تغییر در برنامه های تولید عربستان سعودی و روسیه در بیانیه های جداگانه اعلام خواهد شد.
در حال حاضر، روسای اوپک پلاس دلیلی برای حفظ محدودیت های عرضه خود دارند. نفت برنت که قیمت پایه بازار بینالمللی است، هفته گذشته از 97 دلار در هر بشکه فراتر رفت که بالاترین قیمت در 10 ماه گذشته بود، اما این هفته تحت تأثیر نگرانیها در مورد شکنندگی اقتصاد موندیال بود. ، در بازار لندن به حدود 90 دلار کاهش یافت.
کاهش ذخایر نفت
با محدود کردن عرضه حتی با بهبود مصرف نفت، سطح ذخایر نفت در سراسر جهان با سریعترین سرعت در چند سال اخیر کاهش یافته است. سطح ذخایر آمریکا به حدی کاهش یافته است که می تواند عملکرد صحیح آنها را مختل کند. این وضعیت برای مصرف کنندگان سخت بوده است.
هند، یکی از خریداران عمده نفت روسیه و عربستان، نارضایتی خود را از این وضعیت ابراز کرده است. این کشور همچنان به تولیدکنندگان می گوید که نفت بسیار گران است. یک مقام انرژی اندونزی ماه گذشته از بار مالی عظیم هزینه های سوخت برای این کشور شکایت کرد و خطوط هوایی ایالات متحده از جمله Southwest Airlines و United Airlines به مسافران هشدار داده اند که مراقب باشند و برای قیمت های سوخت بالاتر آماده شوند.
در عین حال، سیاستگذاران ایالات متحده اعلام کرده اند که نرخ بهره باید برای مدت طولانی تری بالا بماند تا تورم مهار شود. این وضعیت همچنین میتواند خطرات سیاسی را برای رئیسجمهور جو بایدن، که خود را برای کمپین ریاستجمهوری سال آینده آماده میکند، به همراه داشته باشد، زیرا قیمت بنزین به حدود 4 دلار در هر گالن رسیده است.
اوپک پلاس دلایل مختلفی برای توجیه رویکرد فعلی خود ارائه کرده و هدف قرار دادن یک سطح قیمتی خاص را رد کرده است. در کنفرانس این هفته در ابوظبی، هیثم الغیس دبیر کل اوپک نسبت به تقاضا ابراز خوش بینی کرد و سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی گفت که قصد این گروه تشویق سرمایه گذاری در تولید جدید است. ماه گذشته، شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، این استراتژی را در مواجهه با عدم قطعیت های چین پیشگیرانه خواند.
به گفته بلومبرگ، اگر محدودیت های عرضه نفت اوپک پلاس قیمت ها را به بالای 100 دلار در هر بشکه برساند، بحث این است که آیا ریاض برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد بازار مداخله خواهد کرد یا خیر. گروه گلدمن ساکس انتظار دارد عربستان سعودی برای جلوگیری از افزایش قیمت نفت به بالای 105 دلار در هر بشکه و از بین بردن تقاضا، عرضه خود را بازگرداند.
وزارت انرژی عربستان در بیانیهای که از سوی آژانس انرژی منتشر شد، اعلام کرد، عربستان به کاهش داوطلبانه تولید خود به میزان یک میلیون بشکه در روز در ماه نوامبر و تا پایان دسامبر 2023 ادامه خواهد داد.
انتهای پیام