سالم خبر: یک بیمار 67 ساله در انگلستان پس از شروع آزمایشات انسانی این واکسن، اولین واکسن سرطان ریه را دریافت کرد.
یانوش راش، بیمار ۶۷ ساله سرطان ریه، اولین فردی است که این واکسن پیشگام را دریافت کرده است. این بخشی از یک کارآزمایی بالینی در حال انجام در چندین کشور است.
BioNTech، یک شرکت بیوتکنولوژی آلمانی، این واکسن را بر اساس فناوری RNA پیام رسان (mRNA) به نام BNT116 تولید کرد.
این واکسن با فعال کردن سیستم ایمنی بدن و سپس شناسایی و مبارزه با سلول های سرطانی عمل می کند.
سیو مینگ لی، مشاور انکولوژیست پزشکی از بیمارستانهای کالج دانشگاه لندن (UCLH)، که این مطالعه ملی را رهبری میکند، گفت: «اکنون در حال ورود به دوره جدید بسیار هیجانانگیزی از آزمایشهای بالینی ایمونوتراپی مبتنی بر mRNA برای بررسی درمان سرطان ریه هستیم. “
وی افزود: سرطان ریه عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است که تعداد مرگ و میرها در سال 2020 حدود 1.8 میلیون نفر برآورد شده است.
واکسن مبتنی بر mRNA
این ایمونوتراپی آزمایشی سرطان برای درمان سرطان ریه سلول غیر کوچک (NSCLC)، شایع ترین نوع سرطان ریه طراحی شده است.
این واکسن از RNA پیام رسان استفاده می کند تا سیستم ایمنی بیمار را در معرض نشانگرهای تومور مرتبط با سرطان ریه سلول غیر کوچک قرار دهد. این به سیستم ایمنی اجازه می دهد تا سلول های سرطانی حامل این نشانگرها را شناسایی و به آنها حمله کند.
بیماران تعداد زیادی تزریق را طی چند هفته دریافت خواهند کرد که هر کدام در یک توالی منحصر به فرد است.
این واکسن آزمایشی به طور خاص برای تقویت پاسخ های ایمنی در برابر اهدافی که عمدتاً روی سلول های سرطانی یافت می شوند، طراحی شده است، بنابراین خطر آسیب رساندن به سلول های سالم و غیر سرطانی را کاهش می دهد. این با شیمی درمانی که اغلب سلول های بدخیم و سالم را به طور همزمان از بین می برد متفاوت است.
دکتر سارا بنفیف، انکولوژیست می گوید: نقطه قوت رویکردی که در پیش گرفته ایم این است که هدف این درمان، هدف قرار دادن قوی سلول های سرطانی است. به این ترتیب، امیدواریم با گذشت زمان بتوانیم ثابت کنیم که این درمان در برابر سرطان ریه موثر است و در عین حال سایر بافت ها را دست نخورده باقی می گذارد.
این آزمایش اولیه ایمنی و تحمل واکسن BNT116 را تعیین خواهد کرد. این کارآزمایی شامل بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیر کوچک در مراحل مختلف، از مراحل اولیه قبل از عمل جراحی یا رادیوتراپی تا مراحل پایانی بیماری یا سرطان عودکننده است.
130 بیمار شرکت کردند
این مطالعه شامل حدود 130 شرکتکننده در 34 سایت تحقیقاتی در هفت کشور بود که 6 مورد آن در بریتانیا بودند. کشورهای دیگر عبارتند از: ایالات متحده، آلمان، مجارستان، لهستان، اسپانیا و ترکیه.
Janusz Rasch، اولین بیمار در این برنامه آزمایشی، در ماه می به سرطان ریه مبتلا شد و بلافاصله پس از آن شیمی درمانی و رادیوتراپی را آغاز کرد.
او دوز اولیه شش تزریق متوالی را در مرکز تحقیقات بالینی موسسه ملی تحقیقات سلامت UCLH دریافت کرد که هر تزریق پنج دقیقه بعد از تزریق قبلی انجام شد و کل فرآیند 30 دقیقه طول کشید.
راش این واکسن را به صورت هفتگی به مدت شش هفته متوالی دریافت می کند و سپس هر سه هفته یک بار به مدت 54 هفته آن را دریافت می کند.
وی در بیانیه ای گفت: من به عنوان یک دانشمند می دانم که علم تنها در صورتی می تواند پیشرفت کند که مردم با شرکت در برنامه هایی از این دست موافقت کنند. من در زمینه هوش مصنوعی کار می کنم و آماده هستم تا چیزهای جدید را امتحان کنم. خانواده ام نیز درباره این تجربه تحقیق کردند و از من حمایت کردند./ایسنا
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17257/%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%86-%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%B2%D8%B1%DB%8C%D9%82
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز