60 درصد بازار پوشاک متعلق به تولیدکنندگان ملی است

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک گفت: در حال حاضر 60 درصد بازار پوشاک در اختیار تولیدکنندگان داخلی است.
وی گفت: با افزایش نرخ ارز قدرت خرید مردم کاهش یافته است. وی گفت: پیش بینی می شود سرانه مصرف پوشاک به 100 دلار برسد که به گفته مردم کشور سالانه حدود 8 میلیارد دلار برای پوشاک هزینه می شود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: در حوزه صنعت نساجی و زنجیره آن، تنها در بخش تولید به غیر از مشاغل داخلی و تولیدی حدود یک میلیون نفر مشغول هستند که آماری از آنها ثبت نشده است.
قدیری گفت: در صورت توقف واردات غیر رسمی، میزان اشتغالزایی کشور در این زمینه افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد واحدهای تولیدی صنفی حدود 85 هزار واحد و واحدهای تولیدی صنعتی هزار واحد است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک گفت: در حال حاضر با کمتر از 100 میلیون تومان می توان اشتغال پایدار در صنعت پوشاک ایجاد کرد اما در سایر صنایع حداقل باید دو تا سه میلیارد تومان هزینه شود.
وی با تاکید بر اینکه مدت زمان تصمیم گیری تا اجرا در صنعت پوشاک دو تا سه ماه است، افزود: در سایر صنایع مانند پتروشیمی زمان راه اندازی حداقل دو تا سه سال است. بنابراین صنعت نساجی هم از نظر سرمایه گذاری ارزان است و هم می توان آن را خیلی سریع راه اندازی کرد. البته قاچاق در این منطقه خیلی سریع اتفاق می افتد.
قدیری گفت: در صنعت پوشاک مهمترین نیاز حوزه تولید ثبات است. این بدان معناست که بخش اقتصادی نیز مانند سایر بخش ها باید از امنیت برخوردار باشد. حدود سه سال است که نوسانات شدید ارز، امنیت اقتصادی را مختل کرده است.
وی با اشاره به شعار امسال که تورم مبنای نوسانات ارز است، افزود: اگر تورم کم باشد، نوسان نرخ ارز نخواهیم داشت و اقتصاد ما بی جهت وابسته نمی شود.
قدیری گفت: اتصال زنجیره تامین چه در واحدهای تجاری و چه در واحدهای صنعتی یکی از موضوعاتی است که دولت باید یک برنامه ده ساله داشته باشد که با آمدن وزرا و مدیران جدید تغییری نکرده و قابل پیگیری باشد. بالا.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: در سند چشم انداز صنعت پوشاک کلیاتی وجود دارد که زیرمجموعه ها باید بر اساس این کلیات برنامه ریزی داشته باشند، به عنوان مثال در سند چشم انداز 1404 آمده است: ایران باید به لحاظ مولفه های ذکر شده در منطقه حرف اول را می زنند، اما با وجود سند، متاسفانه زیربخش ها به دلایل مختلف از کار می افتند.
قدیری افزود: بر اساس آمار ارائه شده در حال حاضر بیش از 3 میلیارد دلار قاچاق پوشاک در کشور در حال انجام است که حدود 40 درصد از حجم و تولید پوشاک کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است که نسبت به سال 1396 کاهش یافته است.
قدیری با تاکید بر اینکه تولید پوشاک در سال 2018 20 درصد افزایش یافته است، گفت: در سال گذشته 80 هزار تن پنبه وارد شد که نسبت به سال قبل که 100 هزار تن وارد شده بود کاهش داشته است.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک افزود: زمانی که واردات مواد اولیه متوقف شود، چون مصرف سرانه کاهش نمی یابد، بنابراین واردات مواد اولیه و پوشاک یا از مبادی غیررسمی (قاچاق) و یا از مبادی کشور باشد. نیازها باید با تولید داخلی تامین شود.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک ادامه داد: مهمترین بحث ما در تجارت و پوشاک بحث نرخ ارز است، چرا که تولیدکنندگان نمیدانند چه زمانی و با چه قیمتی بخرند، بر این اساس هیچوقت محیط زیست ندارند. تولید ناپایدار است، تولیدکننده ای که تا سال گذشته 1000 کت و شلوار تولید می کرد، همین مقدار پارچه تولید می کرد، اما با نوسانات ارزی و تغییر قیمت، تولیدکنندگان سردرگم شده اند، زیرا ثباتی وجود ندارد و دولت از تولیدکننده در این زمینه حمایت نمی کند.
قدیری بیان کرد: نیاز کشور به 170 هزار تن پنبه در سال است که تنها 70 هزار تن آن از تولید داخل تامین می شود و مابقی با نرخ دلار وارد می شود، بنابراین پایه همه مواد اولیه به دلار بستگی دارد و شاهد هستیم. افزایش قیمت آنها
وی افزود: در زنجیره صنعت پوشاک بیشتر مواد اولیه، ماشین آلات، قطعات یدکی و حتی رنگ ها به دلار محاسبه می شود.
قدیری گفت: در بحث تحریم ها به ویژه در حوزه ماشین آلات مشکل وجود دارد. وی افزود: ماشین آلات داخلی در صنایع نساجی و پوشاک بیشتر خارجی هستند. تعرفه خاصی برای واردات ماشین آلات نساجی وجود ندارد، هرچند اخیرا تعرفه از 4 درصد به یک درصد کاهش یافته است، اما کالاهایی که در کشور تولید نمی شوند، به ویژه ماشین آلات صنعتی، چرا باید تعرفه اعمال شود.
وی گفت: چرا باید برای خودروی وارداتی ارزش افزوده به دولت پرداخت کنیم؟ آیا سیاست دولت حمایت از تولیدکننده نیست؟ پس چرا با پرداخت ارزش افزوده هزینه های تولیدکننده 9 درصد افزایش می یابد و البته هزینه های زنجیره تولید نیز افزایش می یابد.
قدیری افزود: در حوزه پوشاک نیز حدود 100 میلیون دلار صادرات داریم که البته کل صادرات صنعت نساجی حدود یک میلیارد دلار است که بخش زیادی از فرش ماشینی را شامل می شود و انواع دیگر کالاها مانند کیف، پارچه و … و غیره. .