اولین ماهواره چوبی جهان توسط محققان ژاپنی ساخته شد. این ماهواره قرار است در ماه سپتامبر با کمک فضاپیمای اسپیس ایکس به فضا پرتاب شود.
اندازه هر طرف این ماهواره آزمایشی که توسط دانشمندان دانشگاه کیوتو و شرکت جنگلداری سومیتومو ساخته شده است، تنها 10 سانتی متر است. به گفته Phys، سازندگان ماهواره چوبی انتظار دارند که مواد چوبی با ورود مجدد دستگاه به جو زمین کاملاً بسوزد و این رویکرد ممکن است راهی برای جلوگیری از تولید زبالههای فلزی هنگام بازگشت ماهوارهها به زمین فراهم کند. این ذرات فلزی می توانند تاثیر منفی بر محیط زیست و ارتباطات داشته باشند.
تاکائو دوی، فضانورد و استاد دانشگاه کیوتو در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:
باید به ماهواره هایی که از فلز ساخته نشده اند توجه و استفاده بیشتری شود.

تست دوام ماهواره چوبی ژاپنی
توسعه دهندگان قصد دارند هفته آینده ماهواره چوب ماگنولیا به نام LignoSat را به آژانس هوافضای ژاپن (JAXA) تحویل دهند. انتظار می رود LigniSat در ماه سپتامبر از مرکز فضایی کندی با فضاپیمای SpaceX به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پرتاب شود. سپس این ماهواره از ایستگاه از ماژول آزمایشی ژاپنی در ایستگاه فضایی بین المللی برای آزمایش قدرت و دوام آن به فضا پرتاب خواهد شد.
سخنگوی واحد جنگلداری سومیتومو روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت:
دادههای این ماهواره برای محققانی ارسال میشود که بتوانند آستانه تحمل فشار و دما را بررسی کنند.»
در واقع از این ماهواره در زمینه حفظ محیط زیست جو زمین استفاده می شود و به همین منظور ساخته شده است. باید دید آیا این ماهواره می تواند در آینده راه را برای ماهواره های غیرفلزی هموار کند یا خیر.
همچنین امروز، یک موشک حامل یک ماهواره پیچیده جداگانه – ساخته شده با همکاری آژانس فضایی اروپا (ESA) و JAXA – از کالیفرنیا به منظور بررسی نقش ابرها در مبارزه با تغییرات آب و هوایی بلند شد.
این ماهواره که EarthCARE نام دارد به مدت سه سال در ارتفاع حدود 400 کیلومتری زمین خواهد چرخید.
منبع خبر: https://digiato.com/science/the-strange-invention-of-japanese-scientists-making-a-wooden-satellite