سایر موضوعات

چگونه ساوه می تواند بزرگترین تولید کننده طالبی در کشور باقی بماند؟



ای بی اس نیوز/مرکزی معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی ساوه گفت: سطح زیرکشت طالبی یکی از عمده محصولات کشاورزی این شهرستان رو به کاهش بوده است.

محمودرضا خلیلی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، کاهش حدود 20 درصدی سطح زیر کشت محصول طالبی در این شهرستان را در سال جاری نسبت به سال قبل از آن برشمرد و افزود: علاوه بر کمبود منابع آب، غیره. ارائه خدمات توسط جهاد کشاورزی به طالبی کارانی که با روش های نوین آبیاری نمی شدند که باعث کاهش سطح زیر کشت نیز شد.

وی همچنین تخصیص کودهای شیمیایی و خدمات تخصصی کشاورزی را یکی از خدماتی دانست که شامل کشاورزانی که به روش سنتی آبیاری می کنند نمی شود و گفت: مدیریت جهاد کشاورزی با توجه به شرایط خشکسالی باید الگوی آبیاری را اتخاذ کند. کشت محصولات زراعی معرفی شد و کشاورزانی که با وجود این به کشت محصولاتی که نیاز به آب زیادی دارند از خدمات جهاد کشاورزی محروم خواهند شد.

وی در خصوص قیمت طالبی و سایر میوه ها به عنوان عامل موثر سطح زیر کشت، گفت: قیمت میوه هایی مانند هندوانه و طالبی نسبت به سایر میوه ها کمتر است و به دلیل گرانی میوه های درختی، محصولاتی مانند طالبی تولید می شود. و هندوانه می تواند نیاز مردم را برطرف کند میوه موثر است.

خلیلی اضافه کرد: از آنجایی که آمار دقیقی از نیاز کشور به محصولی مانند طالبی وجود ندارد، میزان عرضه و تقاضا با هم مطابقت ندارد و بنابراین قیمت دقیق و تضمینی برای عرضه این محصول مانند بسیاری از محصولات دیگر وجود ندارد. مانند گوجه فرنگی و غیره و نتیجه این عرضه بالا با نسبت هزینه کمتر فروخته می شود. محصولات کشاورزی اگرچه با قیمت بالایی به دست مصرف کننده می رسد، اما با قیمت کمتری از کشاورز خریداری می شود.

وی در پاسخ به این سوال که راه حل عملی برای حفظ برند خربزه ساوه و پرهیز از کاهش تولید حتی در شرایط تنش آبی چیست؟با آبیاری نوین مانند نواری و کم کشت می توان این محصول را به محصولی تبدیل کرد که نیازمند آن است. آب کمتر.

معاون رئیس جهاد کشاورزی ساوه کشت طالبی زیر پلاستیک در این شهرستان را در راستای مدیریت مصرف آب برشمرد و افزود: علاوه بر این 60 درصد سطح زیر کشت طالبی در این شهرستان تحت آبیاری نواری پلاستیکی و قطره ای و مابقی است. به صورت سنتی انجام می شود و زیر آب کشت می شود و با کشت محصولات زیر پلاستیک می توان حدود 60 درصد در مصرف آبی که از خاک خارج می شود تا زمانی که به مصرف محصول می رسد صرفه جویی کرد و علاوه بر کاهش آفات و بیماری ها، تولید را نیز کاهش داد. عملکرد به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت. .

وی با تاکید بر اینکه شهرستان ساوه بزرگترین تولید کننده طالبی در کشور است، گفت: کیفیت بالا و ماندگاری طولانی طالبی ساوه و همچنین طعم، بو و شیرینی مطبوع، منظم بودن خطوط طالبی و بهترین ها. طعم و مزه نسبت به سایر طالبی های تولید داخل، تبدیل شدن به محصول شاخص این منطقه است.

وی با تاکید بر اینکه امسال 2 هزار و 100 هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت طالبی رفته است، گفت: کار برداشت در مزارع پلاستیک این شهرستان از روزهای گذشته آغاز شده و تا پایان مرداد ماه ادامه دارد.

خلیلی متوسط ​​عملکرد مزارع طالبی این شهرستان را 22 تن در هکتار اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود در سال زراعی جاری حدود 45 هزار تن از این محصول برداشت و در بازار مصرف شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا