سایر موضوعات

اوضاع نابسامان بخش تعاونی نیازمند همت جمعی است – اخبار کارآفرینی و اشتغال – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز


علیرضا مرادی در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در خصوص علت آشفتگی وضعیت بخش تعاونی اظهار داشت: در بخش اهداف کیفی سند توسعه بخش تعاون، بحث ایجاد چتر حمایتی و توانمندسازی مطرح شده است. اقشار متوسط ​​و کم درآمد جامعه با ساماندهی و تسهیل دسترسی، مطلوبیت اقشار کم درآمد و محروم دارای منابع و امکانات برای حضور قدرتمند در سرمایه گذاری، مالکیت و مدیریت اقتصاد ملی و بین المللی، منجر به شکل گیری و افزایش سطح می شود. اشتغال مولد و حذف واسطه های اقتصادی غیرضروری در فرآیند تولید تا مصرف و پایین آمدن سطح قیمت ها و جلوگیری از انحصار و احتکار ذکر و تاکید شده است.

وی ادامه داد: ایجاد محیط و ابزار برای ارضای مشترک نیازهای حرفه ای و انجام فرآیند تولید تا بازاریابی و فروش محصولات در بازارهای ملی و بین المللی از طریق تجمیع و جهت گیری عمدی سرمایه های کوچک و متوسط ​​با رویکرد ترویج و گسترش روحیه تعاون و مشارکت جمعی در فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله سیاست ها و اهدافی است که در این سند و سایر اسناد و تمهیدات توسعه بخش تعاونی مورد تاکید و تاکید قرار گرفته است. به دلیل کم توجهی مسئولین و یا بهتر است بگوییم ناکارآمدی سیستم مدیریت و کنترل مورد غفلت قرار گرفته است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولیدکننده کشور، فضای تولید کشور را متاثر از سیاست‌های سلیقه‌ای، کوتاه‌مدت و عاری از هرگونه برنامه هدفمند با چشم‌انداز بلندمدت برشمرد و افزود: بدنه تعاونی در یک دهه گذشته، این بخش به دلایل زیادی آسیب دیده است. ما به دلیل سوء مدیریت و حتی گمانه زنی ها و جعل منافع و ظرفیت ها در بخش با هم اختلاف داشتیم که باعث شد منحرف شویم و به اهداف عالی نرسیدیم و در این حوزه عقب بمانیم.

وی افزود: افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد ملی و تولید ناخالص داخلی تا 25 درصد و همچنین افزایش 15 درصدی سهم این بخش اقتصادی در بازار سرمایه با انتقال اختیارات مدیریتی و اجبار به تعاونی ها با تسهیل و فراهم کردن زمینه مشارکت جدی و گسترده تعاونی در روابط اقتصادی، یکی از مهم ترین برنامه ها و رویدادهای قانونی نادیده گرفته شده است که همچون تیشه ای از تعاون ایستاده و این درخت ریشه دار و نویدبخش را به سوی خشکسالی و خشکسالی سوق می دهد. تخریب.

وی تامین 45 درصد از سرمایه گذاری های تعاونی در فعالیت های اقتصادی ملی را زمینه ساز دستیابی به سهم 15 درصدی در بازار سرمایه دانست و تصریح کرد: زمانی که مجلس و دولت آخرین وضعیت بخش تعاون را در نظر می گیرند، بررسی و برنامه ریزی و نظارت شود. نظام و سیاست دستگاه های توسعه بخش در این زمینه بدشانس هستند و از یک سو، نظام بانکی و نظام مالی کشور به جای حمایت از آنها، عملاً مانع دسترسی شرکت های تعاونی به منابع مالی و اعتباری است. ، به نظر می رسد؛ پویایی و غنای اقتصاد تعاونی و غلبه بر این رکن اقتصادی نسبت به سایر شاخه های اقتصاد ملی بیش از آنکه هدفی دست یافتنی و منتهی به توسعه عدالت اجتماعی و مشارکت جمعی از مردم در زندگی آزاد و آزاد باشد، به یک رویا و سراب باقی مانده است. فعالیت های اقتصادی رقابتی

مرادی وضعیت بخش تولید کشور را بسیار نابسامان و آشفته و همراه با رکود و متاثر از هزینه های سرسام آور و قوانین دست و پا گیر و گزاف عنوان کرد و تاکید کرد: ادامه روند فعلی سیاست ها و برنامه های اقتصادی کشور که همچنان ادامه دارد. تکیه بر فروش نفت و متاثر شدن از واردات بی رویه مقدمه ای برای شکست و فروپاشی اقتصاد ملی و اتکای بیش از حد، افزایش بیکاری و تورم، خروج نیروهای متخصص و مجرب از کشور و جایگزینی آنها با خارجی ها و … نیروی کار ملی غیر ماهر و ناکارآمد، ورشکستگی بنگاه های اقتصادی تولید پایه منجر به گسترش ناامیدی مضاعف در بین جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و … خواهد شد.

وی بیان کرد: نگرش و رویکرد تعاونی که قرار بود زمینه ساز حضور گسترده و امیدوارکننده جمعیت بزرگ و متوسط ​​در فعالیت ها و مناسبات اقتصادی باشد، امروز در لجن معیوب، چند لایه و وقت گیر گیر کرده است. ساختار بوروکراسی، قوانین زائد و دست و پا گیر، سوء مدیریت و مدیریت بی مزه، استخدام اجباری و ناکارآمد نیروی کار، عدم پشتیبانی سیستم، عدم دسترسی به سرمایه و منابع اعتباری، عدم توجه به منفعت و سود از مزایا و منابع ناشی از اجرای اصل 44 قانون، مداخلات و دستکاری های سازمانی و اداری غیرمتعارف، عدم اقبال عمومی و دولتی، عدم امکان حضور در بازارهای مالی و رقابت اقتصادی، عدم دسترسی به بانک اطلاعات اقتصادی لازم و متاثر از زیاده خواهی و مافیا. فعالیت برخی از تاجران اقتصادی و قدرت طلب زمینگیر و گرفتار شده است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکننده کشور گفت: اکثر فعالیت‌های تعاونی به‌ویژه تعاونی‌های تولیدی مردمی در گرایش‌های مختلف در هر حوزه فعالیت، نه از درون بلکه از بیرون به‌طور اساسی دستکاری، تحت فشار و نفوذ قرار می‌گیرند که باعث ایجاد شکاف در دستیابی به اهداف و سیاست های توسعه

وی در پایان با اشاره به قرار گرفتن در آستانه انتخابات هیات مدیره و هیات بازرسان اتاق تعاون ایران، خاطرنشان کرد: لایه های موجود بخش تعاون در هر شکل و قالبی از جمله تعاونی های عمومی تعاونی‌های ملی، تعاونی‌های دانش‌بنیان یا انواع مختلف، نوع جدیدی از تعاونی‌ها را اضافه کنیم، به شرطی که متاثر از سیستم مدیریت ناکارآمد، سیستم مالی و اعتباری معیوب و نامتعارف، قوانین زائد و دست و پاگیر و حضور و فعالیت تعاونی هایی با چهره های مزدور، چاره ای جز نابودی و خروج از سر راه و گسترش ندارند، نه ورشکستگی دارند و نه بدنامی.

مرادی خاطرنشان کرد: متأسفانه روند، مدیریت و شکل اجرایی اتاق تعاون ایران در سال های اخیر و پوشش آن در مرزهای استانی و کشوری نه قابل اعتماد است و نه قابل توجه است. زیرا تمام تلاش و دغدغه متولیان فعلی صرف مأموریت، برنامه و اهدافی غیر از اقدامات و روش های توسعه و حمایت ویژه بخش تعاون و رویکرد تعاونی است.

وی ادامه می دهد: امروز عرصه تعاون، عرصه خدمت، هم افزایی، همبستگی و گسترش روابط جمعی برای یک هدف واحد و مشترک نیست و فضای کنونی تعاونی بخش مسموم و آلوده به سنوات و منیت هاست که فقط با توجه به تحولات مدیریتی و اجرایی کشور و حمایت‌های مکرر و تاکیدی مقام معظم رهبری از این دستگاه، رغبت، نیاز و میل به خدمت داشته باشند، قطعاً در دهه اخیر. کارگزاران و مسئولین شاغل در این بخش باید شاهد اتفاقات و اتفاقات و دستاوردهایی می بودیم که نمی توان آنها را دست کم گرفت و در این زمینه ارزش گذاری کرد.

مرادی تصریح کرد: با توجه به نیروی اندک باقی مانده در بدنه تعاونی تنها راه رهایی از شرایط و وضعیت موجود، دگرگونی و خانه تکانی و دمیدن روح و جان تعاونی است. .

وی خاطرنشان کرد: این اداره می تواند اقدام انقلابی نیروهای متعهد و مرتبط با نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و با توجه به سخنان رهبری تعاونی ها که این اداره را با چالش ها و انحرافات مواجه کردند، خود و در مسئولیت کسب و کار انجام شده و با توجه به اسناد بالادستی و با توجه به ظرفیت های باقی مانده در مسیر توسعه و تعالی گام بردارند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های تولیدکنندگان کشور با اشاره به اینکه امروزه بیشتر کشورها در زمینه هوش مصنوعی و محصولات هوشمند فعال هستند و هنوز در وسط یک کوچه هستیم، گفت: امروز چاقو در استخوان‌های تعاونی‌ها و هیچ کمکی بیرون از بدن شرکت‌کنندگان در فعالیت‌ها وجود ندارد. تعاونی ها (تعاونی ها) باید به فعالان و کارگران این بخش کمک و کمک کنند، بنابراین چاره ای جز همبستگی و تلاش جمعی از دست اندرکاران این بخش در مواجهه با مشکلات پیش آمده وجود ندارد. در مسیر درست

absnews

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا