به گزارش ای بی اس نیوز، محمد سیادت گفت: یکی از موضوعاتی که امروزه جای تردید وجود ندارد، وابستگی و تاثیر اقتصاد بر شرایط سیاسی ملی و بین المللی است. امروزه بسیاری از دولت ها عمدتاً بر دیپلماسی اقتصادی تمرکز می کنند، زیرا بخشی از اهداف مربوط به رشد اقتصادی یا توسعه صادرات تنها در این چارچوب قابل پیگیری است.
سیادت به سایت اتاق ایران گفت: با گذشت چند ماه از آغاز این مذاکرات و انعقاد توافقات مشخص، شاهد افزایش صادرات ما به این کشورها هستیم و این سوال بار دیگر نشان می دهد که پیگیری دیپلماسی اقتصادی چقدر اهمیت دارد. برای اقتصاد ما .
عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تجربه موفق دولت سیزدهم در پیگیری برخی از راهبردهای خود تصریح کرد: به عنوان مثال یکی از اولویت های دولت بهبود روابط با همسایگان بوده است. در ماه های اخیر شاهد بودیم که با پیگیری های انجام شده، روابط با کشورهایی مانند ترکمنستان یا تاجیکستان توسعه یافته و مذاکرات با کشورهای دیگر نیز ادامه یافته است.
انتهای پیام
وی با اشاره به سیاست های موفق برخی کشورها در عرصه دیپلماسی اقتصادی گفت: نمونه هایی مانند چین یا حتی ویتنام نشان می دهد که حتی با برخوردهای سیاسی نیز می توان شرایط اقتصادی را به گونه ای تعریف کرد که کشور در حوزه هایی قرار گیرد. مانند تجارت بین الملل دارای طیف گسترده ای از فعالیت ها می باشد. در ایران نیز باید با انتخاب راهبردهای مناسب سعی کنیم از چالش هایی مانند تحریم های اقتصادی دوری کنیم.
یکی از اعضای هیئت اتاق بازرگانی ایران می گوید که کشور باید راهبردی اتخاذ کند تا درگیری های سیاسی به تحریم اقتصادی منجر نشود.
به گفته وی، ممکن است با لغو تحریم ها، اقدامات مهمی در چارچوب دیپلماسی اقتصادی دنبال شود که با ثبت آمارهایی مانند رشد اقتصادی یا رشد صادرات، در نهایت به نفع اقتصاد ایران باشد.