رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: قرارداد به ارزش اولیه 300 میلیون دلار منعقد شده و بر اساس آخرین آمار دریافتی سازمان توسعه تجارت ایران از طرفین قرارداد، قسمت اول این محموله تجاری به ارزش حدود 15 میلیون دلار آماده ارسال است و قرار است از محل تحقق علامت گذاری و فرآوری و بسته بندی از طریق قطر به کشورهای دیگر جهان ارسال شود که قطعا حجم قابل توجهی از زعفران تولیدی در کشور را به همراه خواهد داشت. صادرات و کسب ارز خوب برای کشور. امیدواریم با دستیابی به اهداف صادرکننده و ایجاد کانال و بستر مناسب در این مسیر، آرزوی بهرهمندی زعفرانکاران ایرانی و فعالان صنعت از این بازار در سالهای آینده راحت شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره قرارداد تجاری انتقال و فرآوری زعفران بین ایران و قطر گفت: قرارداد قطر بین یکی از برندهای معروف و پیشتازان کشور و یکی از تجار بزرگ به نمایندگی از کشور است. قطر با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران و دیگر مقامات دو کشور. کشور امضا شده است. با توجه به حساسیتهای بازار جهانی زعفران و حفظ جایگاه مهم ایران در این بازار و همچنین مشکلات ناشی از تحریمهای ظالمانه اقتصادی کشور، تاکنون از بخش ایرانی این قرارداد به صلاحدید خودداری شده است. از انتشار اخبار در جنبه های مختلف آن.
به گزارش ای بی اس نیوز، در فاصله چند ماه مانده به آغاز جام جهانی 2022 قطر، گزارش دفتر وزارت امور خارجه ایران در قطر مبنی بر انعقاد بزرگترین قرارداد تجاری زعفران در جهان به ارزش 300 میلیون دلار در رویداد اولیه، منتشر شد. با حضور سفیر ایران در قطر و وزیر دارایی قطر و جمعی از شخصیتهای سیاسی و تجاری دو کشور، از جمله یکی از برندهای مطرح زعفران ایران و یکی از برجستهترین و معروفترین تجار قطری، در راس اخبار اقتصادی ایران و کشورهای فعال قرار گرفت. بازار جهانی زعفران
رئیس سازمان توسعه تجارت با تایید نهایی شدن بزرگترین قرارداد زعفران جهان بین ایران و قطر از تلاش این سازمان برای حمایت همه جانبه از اجرای آن خبر داد.
انتهای پیام
اما علیرضا پیمان پاک – معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت – ضمن تایید صحت بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان و اعلام حمایت قاطع دولت از این قرارداد، گفت: این قرارداد منعقد شده و ما در سازمان توسعه تجارت ایران هستیم. وظیفه دارند بازارهای صادراتی را توسعه دهند و غیر نفتی را در نظر بگیرند. در این راستا سازمان توسعه تجارت با بررسی پتانسیل های بازار کشورهای منطقه از طریق ارتباط با تجار، بازرگانان و هیات های تجاری کشورهای مختلف، برپایی و حضور در نمایشگاه ها و همچنین کار بر روی پلتفرم ها، تلاش می کند تا اقدامات لازم را برای توسعه بازار انجام دهد. در نتیجه بررسی ها و تحقیقات انجام شده، قطر یکی از بازارهای مطلوب و یکی از اهداف توسعه تجارت ایران است.
پیمان پاک درباره جدول زمانی اجرای کامل این قرارداد نیز گفت: اجرای کل تعهد این قرارداد نیازمند زمان و پیگیری طرفین است و سازمان توسعه تجارت به بخش ایرانی اعلام کرده است. قراردادی که آمادگی دارد تمام تلاش خود را برای اجرای کامل این قرارداد انجام دهد تا تمامی عوامل این زنجیره از جمله تولیدکنندگان زعفران ایرانی به سود خود برسند و در بلندمدت شاهد تاثیر مطلوب آن بر بازار زعفران ایران باشیم.
دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: سازمان توسعه تجارت به عنوان نماینده دولت به لحاظ ماهیت و محتوای قرارداد دخالتی نخواهد داشت. در قراردادهای منعقده بین گروههای تجاری کشور با سایر کشورها و صرفاً به عنوان مشوق و حامی در این قراردادها حضور دارد و در صورت نیاز صادرکنندگان به حمایتهای دولتی از جمله تأمین زیرساختهای پولی و بانک مورد نیاز، سعی در تامین و حمایت از صادرکنندگان به بهترین نحو میکند. او می تواند.
این قرارداد توانست در مدت کوتاهی شادی و امید را در دل زعفران کاران کشور به همراه داشته باشد و در رونق بازار زعفران ایران نیز تاثیر مثبت داشته باشد. موضوعی که رئیس سازمان توسعه تجارت را نیز تایید می کند.