بر اساس آمار، با تولید 234 میلیون کیلووات ساعت برق از منابع تجدیدپذیر و پاک در شش ماهه نخست امسال (تا پایان شهریور) از انتشار 131 هزار تن گازهای گلخانه ای معادل 63 میلیون جلوگیری شد. متر مکعب گاز طبیعی با مصرف سوخت های فسیلی اجتناب شد و 52 میلیون لیتر آب صرفه جویی شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس این گزارش، مجموع ظرفیت تولید نیروگاه های تجدیدپذیر در پایان شهریور 1402 به 1088.18 مگاوات رسید و به 364.89 مگاوات نیروی بادی، 465.65 مگاوات انرژی خورشیدی و 99 مگاوات نیروگاه های کوچک تقسیم می شود. انرژی. برق 47 مگاوات، زیست توده 12.5 مگاوات، توربین انبساط 9.6 مگاوات و اتصال 136.07 مگاوات.
با تولید 234 میلیون کیلووات ساعت برق از منابع تجدیدپذیر و پاک در شش ماهه نخست سال جاری (تا پایان شهریورماه)، 131 هزار تن از انتشار گازهای گلخانه ای کاهش یافت که معادل 63 میلیون متر مکعب گاز طبیعی است. گاز و مصرف سوخت فسیلی 52 میلیون لیتر کاهش یافت و در مصرف آب صرفه جویی شد.
بر اساس این گزارش، میزان برق تولیدی از منابع تجدیدپذیر و پاک در شهریور ماه 1402 نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.5 درصد افزایش یافته و به تبع آن میزان انتشار گازهای گلخانه ای در مدت مشابه 5.4 درصد کاهش یافته است. .شرق.
همچنین با توجه به پیشرفت تولید برق از منابع تجدیدپذیر در شهریورماه امسال، مصرف سوختهای فسیلی نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.4 درصد کاهش و صرفه جویی در مصرف آب نیز 5.9 درصد به ثبت رسید. .
بر اساس این گزارش، استفاده از انرژی های پاک مانند انرژی خورشیدی، انرژی باد، انرژی زیست توده و انرژی برق آبی می تواند باعث کاهش وابستگی به منابع فسیلی و کاهش گازهای گلخانه ای شود که تاثیر عمده ای بر گرمایش زمین دارند.
مصرف سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز به عنوان منابع انرژی غالب در کشورها آسیب های جبران ناپذیری به بشریت وارد می کند. با افزایش جمعیت، تقاضا برای انرژی نیز افزایش می یابد، مشکلی که دولت ها به دنبال راه هایی برای پاسخگویی موثر به آن هستند. انرژیهای تجدیدپذیر جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی هستند زیرا در دسترستر و ارزانتر از سایر سوختها هستند و میتوانند مشکلات زیستمحیطی را کاهش دهند.
در این زمینه علی اکبر محرابیان – وزیر نیرو – ضمن تاکید بر اهمیت تنوع بخشی به سوخت نیروگاه ها برای پایداری شبکه برق، تاکید می کند که توسعه ظرفیت نیروگاهی از روز اول دولت در دستور کار قرار گرفته است. . فعالیت به عنوان یکی از پاسخ های عملی برای حل مشکل عدم تعادل قدرت.
وزیر نیرو با بیان اهمیت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در پازل تنوع و بهرهبرداری از ظرفیتهای فراوان کشور، بر این باور است که نیروگاههای تجدیدپذیر یکی از ارکان اصلی برنامه توسعه و اولویت ما با توجه به ظرفیتهای کشور است. قابلیت ها و همچنین سازگاری با محیط.
آنچه در مورد رشد و پیشرفت تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر در دولت سیزدهم نسبت به گذشته حائز اهمیت است این است که طراحی مدل های مختلف سرمایه گذاری در دولت سیزدهم مشوق خوبی برای سرمایه گذاری در این بخش بوده است. با توجه به روند ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر به سرعت در حال افزایش است. افزایش ظرفیت برق تجدیدپذیر تا 30000 مگاوات نیز اخیرا مشاهده و تصویب شده است.
انتهای پیام