سایر موضوعات

انحلال آتی یک موسسه مالی دیگر

رئیس کل بانک مرکزی گفت: پس از انحلال موسسه اعتباری نور و موسسه توسعه، انحلال موسسه دیگری نیز در دستور کار است که به زودی انجام می شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین – رئیس کل بانک مرکزی – در همایش اقتصادی ایران اصلاحات ساختاری و حل اختلافات گفت: سال گذشته با افزایش بی رویه نرخ ارز مواجه بودیم و بانک مرکزی اگرچه از ابتدای سال در سال، سیاست کنترل رشد نقدینگی اما افزایش نرخ ارز می تواند منجر به رشد نقدینگی شود.

وی افزود: در سراسر دنیا قیمت حامل های انرژی نیز کاهش یافته است. »

رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ رشد نقدینگی در آبان ماه به 26.2 درصد رسید و تا پایان سال به 25 درصد خواهد رسید.

فرزین با بیان اینکه تلاش می کنیم نرخ رشد متغیر نقدینگی را به زیر 30 درصد و پایه پولی را به میانگین بلندمدت برسانیم، گفت: وقتی از عدم تعادل صحبت می کنیم یکی عدم تعادل جریان نقدینگی و دیگری عدم تعادل نقدینگی است. ترازنامه های بانکی

وی تاکید کرد: امروز شاهد عدم تعادل نقدینگی بیشتر هستیم. اگر به این مشکل رسیدگی نشود، به عدم تعادل ناشی از دارایی ها و بدهی ها تبدیل می شود که منجر به ورشکستگی می شود. در ایران به دلیل تورم در سال های اخیر این شکاف برطرف نشده است.

وی یکی از عوامل نارضایتی را در تکالیف ایجاد شده توسط مجلس و دولت ها دانست و گفت: دلیل دیگر در ضعف کنترل است. در دهه 60 دلیل اصلی رشد پایه پولی افزایش بدهی دولت به بانک مرکزی بود، زیرا دولت به راحتی می توانست از بانک مرکزی وام بگیرد. این روند در دهه 70 ادامه داشت و در دهه 80 در صورتی که دولت نتواند مستقیماً از بانک مرکزی وام بگیرد، مجلس این اقدام را تصویب کرد. از سوی دیگر اجازه ایجاد موسسات غیرمجاز را دادند که زیر نظر بانک مرکزی نبودند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در عین حال با توجه به وابستگی دولت به درآمدهای نفتی، دولت نیازی به فرو بردن در جیب بانک ها نداشت. اما در دهه 90 که تحریم ها افزایش یافت، دولت سعی کرد به سمت بانک ها برود، اما از آنجایی که استقراض از بانک مرکزی ممنوع بود، به بانک ها رفت که بخشی از نارضایتی بانک ها با تصمیم دولت است. مالیات

فرزین افزود: بانک مرکزی در شرایط جدید قادر به نظارت نخواهد بود. اکنون باید بر اساس برنامه ریزی هایی که داریم راه حلی ارائه دهیم.

به گفته وی، ما در بانک مرکزی دو راهکار برای ساماندهی بانک ها یا انحلال آنها داریم. در حال حاضر برنامه های 8 بانک را بازنگری کرده ایم. ما محدودیت هایی به ویژه در پرداخت به ذینفع یا سود سهام اعمال کرده ایم و به دنبال کاهش عدم تعادل نقدینگی هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: اگر بانک ها نتوانند اصلاحات لازم را انجام دهند باید به اصل 39 یا انحلال بانک ها متوسل شویم. امکان ندارد یک بانک 5-6 سال بی تعادل باشد و باید فکری برای آن کرد.

فرزین اعلام کرد: انحلال نور و موسسه توسعه انجام شده و موسسه دیگری نیز به زودی منحل می شود. نور موسسه کوچکی نبود، 250 شعبه داشت و این دو سه برابر بانک های ما است و با 50 هزار میلیارد تومان فساد مواجه است که در چند سال گذشته شده است.

وی با بیان اینکه هرکس می خواهد در کشور کار بانکی کند باید سرمایه بیاورد افزود: بحث افزایش سرمایه مهم است. این مسائل را باید در قانون برنامه هفتم توسعه دید.

ادامه بده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا