وی ادامه داد: تا سال 1396 این مواد از طریق واردات خریداری می شد و با توجه به تشدید تحریم ها و افزایش نرخ ارز، می توان حدس زد که اگر این روند ادامه پیدا نمی کرد، امروز با چه مشکلاتی مواجه می شدیم. مشارکت متخصصان ملی در طراحی این واحد استراتژیک و سپس احداث واحد تولید ماده آدورانت در پارس جنوبی که از میعانات گازی فازهای یک و دو به عنوان خوراک استفاده میکند، ایران را در جمع معدود کشورهای تولیدکننده این ماده استراتژیک قرار داد. و کشورهای خارجی سالهاست که در انحصار آن هستند.
absnews
اصالتی افزود: اکنون دو مخزن میعانات گازی به صورت الحاقی در حال ساخت است و قرار است میعاناتی که مرکاپتان از آن جدا می شود در داخل این مخازن نگهداری شود.
در این بازدید ابراهیم اصالتی مدیر پروژه های پالایشی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز به تشریح ضرورت پروژه احداث واحد تولید خوشبو کننده هوا پرداخت و گفت: خوشبو کننده گاز طبیعی و نشانگر نشت یابی گاز است. در مسیر خروج گاز از ایستگاه های توسعه یک شهر گاز تزریق می شود.
زیر نظر شرکت مهندسی و توسعه گاز
وی با بیان اینکه ساخت مخازن سقف شناور یکی از فعالیت های تکمیلی احداث واحد خوشبوکننده است، گفت: ساخت دو مخزن سقف شناور برای ذخیره سازی میعانات گازی با ظرفیت 20 هزار مترمکعب در دست اقدام است. فاز بالا . میعانات نرم شده از واحد آدورانت (به دلیل عاری بودن از مرکاپتان) با ارزش افزوده بالاتر نسبت به میعانات پالایشگاه وارد این دو مخزن می شود. از آنجایی که این محصولات از نوع مرکاپتان زدایی شده و کیفیت خوبی دارند، می توان آنها را با مقادیر بالاتر در بازار خرید و فروش کرد و ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرد.
مدیر پروژه های پالایشی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تشریح پروژه احداث واحد تغلیظ خوراک در تولید طعم دهنده گاز و مزیت های آن گفت: محل احداث این پروژه در پالایشگاه سوم مجتمع پارس جنوبی واقع شده است. مایعات نفتی پالایشگاه سوم پس از تغلیظ مرکاپتان های سه و چهار کربنه و انتقال به پالایشگاه اول جایگزین خوراک واحد تولیدی آدورانت موجود می شود و تمامی نیاز کشور با این ماده استراتژیک تامین می شود.
رئیس پروژه های پالایشی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران خاطرنشان کرد: در کنار دستاوردهای فوق، با افزایش ظرفیت ذخیره سازی در پالایشگاه می توان پایداری تولید را حفظ کرد و پالایشگاه در فروش یا صادرات محصولات با مشکل مواجه نگردد. .
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نفت، رضا نوشادی در بازدید از روند پیشرفت پروژه های مجتمع گاز پارس جنوبی، با بیان اینکه ایران با اتکا به دانش متخصصان توانمند خود، قرار داده است. پایان دادن به انحصار کشورهای خارجی در تولید Adurant و به باشگاه مالکان پیوست. وی به فناوری تولید این ماده استراتژیک افزود و گفت: با افزایش ظرفیت تولید طعم دهنده گاز طبیعی، علاوه بر تامین نیاز ملی، امکان صادرات و کسب درآمد ارزی نیز برای کشور فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از پایان انحصار کشورهای خارجی در تولید آدورانت خبر داد.