یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

انتقال 200 میلیون مترمکعب آب شیرین خلیج فارس به فلات مرکزی/این طرح هیچ اثر زیست محیطی ندارد.

مدیر پروژه آب شیرین کن بندرعباس گفت: تاکنون بیش از 95 درصد پروژه زیربنایی با هدف تولید یک میلیون مترمکعب آب شیرین در روز انجام شده است. وی بیان کرد: امکان انتقال صنایع معدنی بالادستی به دریا وجود ندارد اما برخی صنایع پایین دستی دست به دست می شوند و در رابطه با انتقادات زیست محیطی بررسی ها نشان می دهد که از سال 1395 طرح نمک زدایی هیچ تاثیری بر کلنی زندگی نداشته است. ارگانیسم ها

به گزارش ای بی اس نیوز، نصرت خوش نیاز در بازدید خبرنگاران از پروژه آب شیرین کن بندرعباس با اشاره به آغاز اجرای این پروژه در سال 1392، گفت: با خط انتقال اول سالانه 130 میلیون مترمکعب آب و با خط دوم خط انتقال که از سال 1392 آغاز شده است و در آینده اجرا خواهد شد، 200 میلیون متر مکعب آب شیرین با تمرکز بر تامین آب صنعتی و شرب به فلات مرکزی منتقل خواهد شد.

به گفته وی، در مجموع فاز اول آب شیرین کن بندرعباس به مساحت 155 هکتار در سال 1398 با تولید 200 هزار مترمکعب آب شیرین در روز به بهره برداری رسید. اما پیش بینی می شود در سه ماهه اول سال 1403 و در فاز دوم به 400 هزار مترمکعب در روز برسد.

خوش نیا با بیان اینکه با طرح توسعه فاز دوم 300 هزار مترمکعب دیگر به این پروژه اضافه می شود، گفت: اساسا طرح آب شیرین کن بندرعباس برای تامین آب شرب و صنایع فلات مرکزی از جمله هرمزگان، یزد و کرمان راه اندازی شد. طبق بررسی های انجام شده توسط یک شرکت اتریشی، این منطقه بهترین مکان در خلیج فارس برای آبگیری و ایجاد واحدهای آب شیرین کن است.

مدیر پروژه آب شیرین کن بندرعباس با بیان اینکه بررسی ها نشان می دهد این پروژه تاکنون اثرات منفی زیست محیطی نداشته است، گفت: برای اثبات ادعای زیست محیطی باید تاکید کنم که مجوز و قرارداد این پروژه با محیط زیست مشروط است. در مورد اثرات غیر زیست محیطی و این قرارداد ادامه دارد.

وی با بیان اینکه 16 کیلومتر عملیات دریایی برای انتقال یک میلیون مترمکعب آب شیرین در حال انجام است، گفت: از سال 1398 تاکنون 200 هزار مترمکعب آب شیرین سازی شده و به معدن اردکان یزد و از چادرملو منتقل شده است. همچنین در حال حاضر 40 هزار مترمکعب آب شرب استان هرمزگان را بر عهده داریم که 26 هزار مترمکعب آن به بندر خمر و شهرستان رضوان متصل است.

به گفته مدیر پروژه آب شیرین کن بندرعباس، بیش از 95 درصد پروژه در بخش زیربنایی با هدف تولید یک میلیون مترمکعب آب شیرین در روز انجام شده است. همچنین برای تولید هر متر مکعب آب 3.5 کیلووات برق مصرف می شود.

وی سپس با بیان اینکه امکان انتقال صنایع معدنی به بالادست نزدیک دریا وجود ندارد، تصریح کرد: اصولا انتقال مواد معدنی به سمت خلیج فارس غیرممکن است اما برخی صنایع پایین دستی جابجا شده اند. در مورد انتقادات زیست محیطی، مطالعات نشان می دهد که از سال 2016، پروژه نمک زدایی هیچ تاثیری بر کلنی موجودات زنده نداشته است و می توانیم اثبات آن را منتشر کنیم.

هوشمند، مدیر عملیات پروژه آب شیرین کن بندرعباس نیز درباره وضعیت کشورهای حوزه خلیج فارس از نظر آب شیرین کن بیان کرد: امارات روزانه 12 میلیون مترمکعب آب شیرین می کند یا بیشتر از عربستان. سپس عربستان با پنج میلیون مترمکعب، قطر با 2.5 میلیون مترمکعب، کویت با 1.8 میلیون مترمکعب و بحرین با 600 هزار مترمکعب در این حوزه فعالیت می کنند.

وی افزود: با برنامه های توسعه ای که در حال انجام است امیدواریم در سال 2024 بالاتر از بحرین باشیم اما در حال حاضر روزانه 200 هزار متر مکعب آب شیرین تولید می کنیم و نمی توانیم به جایگاه امارات، قطر، عربستان و کویت برسیم. .

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *