ای بی اس نیوز/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در شورای اسلامی گفت: با انتخاب برنده مناقصه پروژه انتقال آب از سد کوچری به ساوه، اجرای بزرگترین ساخت و ساز استان مرکزی در سال 1402 تسریع می یابد.
حجت الاسلام محمد سبزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال 1400 بر اساس وعده عالی ترین مقام وزارت نیرو مقرر شد عملیات واگذاری سهم آب ساوه از محل تامین آب انجام شود. سد کوچری بدون مناقصه تا این پروژه در اسرع وقت تکمیل شود متاسفانه سوال خروج از تشریفات مورد قبول سازمان برنامه و بودجه قرار نگرفت و در نتیجه اجرای طرح به طول انجامید. زمان.
وی با اشاره به تشریفات مناقصه اجرای این پروژه بزرگ عمرانی که منجر به تاخیر یک ساله شد، گفت: در آذرماه 1401 اجرای این پروژه به مناقصه گذاشته شد و چند سرمایه گذار اعلام آمادگی کردند. و در بین شرکت کنندگان قرارگاه خاتم الانبیاء برنده شد. فراخوان مناقصه راه اندازی شده و در روزهای اخیر قرارداد وزارت نیرو با قرارگاه خاتم الانبیاء منعقد شده و اجرای پروژه پس از حدود یک سال وقفه از سر گرفته می شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 35 کیلومتر خط لوله از خط انتقال این پروژه از منطقه دودک از دیلیجان به ساوه انجام شده است، افزود: در سفر هیئت دولت به استان مرکزی 500 میلیارد تومان اعتبار انجام شده است. برای ادامه این پروژه به طول حدود 95 کیلومتر اختصاص یافته است. مشخص شده است که منجر به پیشرفت قابل قبولی در اجرای پروژه خواهد شد، هر چند که هزینه های برآورد شده برای بهره برداری از پروژه بالغ بر یک هزار میلیارد تومان است و امیدواریم با تخصیص باقی مانده اعتبار مورد نیاز، مردم ساوه، که سال ها در انتظار بهره مندی از آب سدکوچری بودند، از این نعمت بهره مند شده و بخش قابل توجهی از تنش آبی این منطقه برطرف می شود.
عضوکمیسیون کشاورزی شورای اسلامی با اشاره به تقاضای بالای آب ساوه به دلیل مزیت صنعتی و کشاورزی، گفت: سهم کم ساوه و زرندیه به دلیل بارندگی و بارندگی و قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمه خشک استان مرکزی از یک سو و همچنین تقاضای زیاد آب به دلیل صنعت و کشاورزی این دو شهر، باعث تنش و بحران آب در دشت های بحرانی و سرخ این دو شهر استراتژیک استان مرکزی شده است.
وی با بیان اینکه مدت زمان اجرای پروژه 18 ماه پیش بینی شده است، گفت: قرارگاه خاتم الانبیاء یکی از توانمندترین مجموعه های کشور در اجرای پروژه های عمرانی است و با تامین اعتبار مورد نیاز در در زمان مقرر، پیش بینی اجرای 18 ماهه از شروع عملیات اجرایی تا بهره برداری محقق خواهد شد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه به خانه ملت گفت: بخش قابل توجهی از عملیات حفاری و لوله گذاری در مناطق صخره ای و سخت منطقه دودک دیلیجان انجام شده و بقیه مسیر شنی و کانالیزه است. . با سرعت بالاتری اجرا خواهد شد.
وی بیان کرد: عملکرد دولت در این مدت نشان داده است که در اجرای پروژه های عمرانی جدیت بیشتری دارد و امیدواریم شاهد این رویه در این پروژه مهم عمرانی باشیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است.
هدف از ساخت این سد اجرای طرح انتقال 182 میلیون مترمکعب آب در سال از سرشاخه های دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب طولانی مدت به شهرهای قم است. خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلوچگان و همچنین اختصاص بخشی از صنعت آب انتقالی یافتن برای جبران کمبود روزافزون آب در شهرهای پرجمعیت.
طرح انتقال آب مسیر بالا از دز به قمرود از سه قسمت اصلی تونل ها و حوضه های انتقال اصلی، سد و خط لوله آبرسانی کوچری و سیستم انتقال آب مسیر فوقانی تشکیل شده است که دز علیا شامل سرچشمه سرداب، رودخانه های دره لکو، دره دزدان و دره دی تا مخزن سدکوچری پایین دست سد گلپایگان.
حجم ذخیره آب سد کوچری 207 میلیون مترمکعب است که در سال 1393 23 میلیون مترمکعب برداشت و در سال 1394 60 میلیون مترمکعب آب برای آن در نظر گرفته شد و امید است برداشت آب از این سد به افزایش یابد. 200 میلیون متر مکعب در سال جاری. .
کوچری تنها سد کشور است که سه استان اصفهان، مرکزی و قم از آن استفاده می کنند.
طرح انتقال آب مسیر بالا از دز به «قمرود» از سه قسمت اصلی تونل ها و حوضه های انتقال اصلی، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده است.
سهم آب اختصاص یافته به شهرستان ساوه 444 لیتر در ثانیه است که از این میزان 335 لیتر در ثانیه سهم شهرستان ساوه، 65 لیتر در ثانیه سهم روستاها و 44 لیتر در ثانیه به صنعت اختصاص می یابد. .
انتهای پیام