absnews
پورابراهیمی در ادامه گفت: خوشبختانه در سال های اخیر با حمایت استاندار محترم و روسای دستگاه های اجرایی پروژه های مهم و جدیدی در شهرستان های کرمان و راور در دستور کار قرار گرفته و عملیات اجرایی آنها آغاز شد. این طرح ها که مربوط به فعالیت های موجود بنگاه های اقتصادی استان می باشد شامل طرح الکترود گرافیتی، طرح تولید لاستیک فوق سنگین، طرح پلاسمای خون، طرح عمده و اساسی تولید سلول های خورشیدی و همچنین می باشد. طرح بندر خشک و مرکز لجستیک کرمان این پروژه ها با سرمایه گذاری بیش از 50 هزار میلیارد تومان اجرا می شود.
یکی از اعضای شورای عالی هماهنگی اقتصادی نیروهای مسلح گفت: این اقدام مسیر تصمیم گیری واقعی در اقتصاد کشور را به شدت پیچیده می کند و این موضوع را با رئیس جمهور در میان گذاشته و مسیر اصلی تدوین استراتژی توسعه صنعتی را دنبال خواهم کرد. سند.” سکوت یعنی برگرد
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: آنچه پیش از تدوین سند راهبرد توسعه صنعتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص فعالیت های اقتصادی کشور، قانون نظام جمهوری اسلامی ایران است. برنامه پنج ساله ششم توسعه و سایر برنامه ها و اسناد توسعه بالادستی.»
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به گزارش موسسه مطالعات و تحقیقات بازرگانی گفت: قرار است موسسه مطالعات و تحقیقات بازرگانی که زیرمجموعه وزارت صمت است ساماندهی شود. مبنای سند راهبردی علمی و تخصصی توسعه صنعتی است تا این سند مهم مبنای تصمیم گیری بخش های مهم اقتصادی قرار گیرد.
نماینده مردم کرمان در مجلس با توجه به دستور کار این جلسه در خصوص رسیدگی به طرح های اولویت دار صنعتی، معدنی و تجاری استان کرمان بر اساس ملاحظات ارضی گفت: از وزارت صمت انتظار داریم که ایشان بحث توسعه استراتژی توسعه صنعتی در مرحله اول دستور این وزارتخانه. به نظر می رسد موفقیت تجاری سازی صنعتی در کشور چالش بزرگی را در نظام اقتصادی ایجاد کرده و تصمیم گیری های سیاست گذاری در حوزه های مختلف را مختل کرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یکی از نقاط ضعف وضعیت فعلی فعالیت های صنعتی و معدنی را عدم اختیارات کافی و تفویض اختیارات از سوی وزارت صمت به استان ها دانست و گفت: در استان ها به دلیل عدم تفویض اختیارات متمرکز در تهران به استان ها، شورای معادن به شورای تصمیم گیری تشریفاتی تبدیل شده و تنها بخشی از اختیارات استانی به آنها واگذار شده است. در این راستا وزارت صمت با تاکید بر نماینده عالی دولت، استاندار و دبیر سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اختیارات خود را به استان ها تفویض کند.
به گفته پورابراهیمی، در دولت سیزدهم اولویت های صنعتی، معدنی و تجاری استان های مختلف باید با هماهنگی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی و توافق شود، این امکان وجود ندارد.
پورابراهیمی ادامه داد: در کنار این وضعیت، پروژههای نیمهصنعتی متروکه زیادی در استان وجود دارد که نشان میدهد بخش بزرگی از داراییهای کشور در استان کرمان به هزینه فرصتهای سرمایهگذاری برای نظام اقتصادی کشور تبدیل شده است. اولویت پیشنهادی ما به وزارت صمت قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری جدید، تعیین تکلیف وضعیت نامناسب استان کرمان است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: حجم مطالعات اکتشافی برای به دست آوردن اطلاعات مورد نیاز برای فعالیت های معدنی کمتر از 10 درصد است و این موضوع زینت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را ندارد. برای دستیابی به شاخص های توسعه اقتصادی معدن.
پورابراهیمی در ادامه این نشست در خصوص اولویت های صنعتی، معدنی و تجاری کشور گفت: یکی از پیشنهادات من تخصیص منابع با تشکیل شرکت های تخصصی با مشارکت شرکت های بزرگ معدنی و عرضه سهم خود در بازار سرمایه به منظور تخصیص منابع است. انجام عملیات اکتشافی سودآور وضعیت استان کرمان به عنوان بزرگترین استان کشور و رتبه اول ذخایر معدنی به گونه ای است که از عملیات اکتشافی لازم فاصله دارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با ارائه گزارشی از فعالیت واحدهای صنعتی این استان گفت: حدود 40 درصد واحدهای صنعتی استان کرمان به طور کامل متوقف شده و 25 درصد باقی مانده است. در زیر ظرفیت طراحی و به صورت نیمه فعال فعالیت می کنند و تنها یک سوم از مجموعه به طور کامل در حال تولید است.
پورابراهیمی با بیان اینکه بر اساس قانون وظیفه اصلی وزارت صمت تدوین سیاست های صنعتی است که متأسفانه سال هاست این سیاست به دست فراموشی سپرده شده است. در سال های 1385، 1392 و 1394 هیچ یک از این اسناد منجر به تدوین سند کلی راهبرد توسعه صنعتی کشور نشد. البته تنها گزارشی که به صورت ناقص منجر به سندی به نام سند توسعه صنعتی کشور شد، سند ارائه شده در سال 1382 است که متاسفانه این سند ناقص اجرایی نشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با انتقاد از واگذاری مسئولیت تدوین سند راهبرد توسعه صنعتی از وزارت صمت به سایر دستگاه ها، گفت: این مهم به سازمان برنامه و بودجه و موسسه آموزش عالی ریاست جمهوری ارجاع شده است. آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامه ریزی.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر لزوم تشکیل جامعه بزرگ اقتصادی با مشارکت شرکت های معدنی و سهام آن در بورس، برای انجام عملیات اکتشافی گسترده در کشور و با اولویت استان های معدنی، گفت: در علاوه بر این، اطلاعات مربوط به عملیات اکتشافی می تواند با فروش همان شرکت ها از طریق وزارت صمت به تولید ثروت در اقتصاد کشور تبدیل شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه در کنار بحث عملیات اکتشافی، مشکل مناطق و مناطق معدنی یکی از مشکلات معدنی استان کرمان است، گفت: تنها در شهرستان راور بیش از 93 درصد مساحت آن است. متعلق به سازمان های وابسته به وزارت صمت از جمله شرکت تولید مواد معدنی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، سازمان اتمی و محیط زیست سازمان انرژی است و این مشکل باعث ناتوانی در سرمایه گذاری در فعالیت های معدنی بخش خصوصی شده است. شهرهایی مانند راور برای حل این مشکل نیازمند تصمیم گیری های جدی هستیم چرا که در حال حاضر حوزه های امیدوارکننده خارج از حوزه تصمیم گیری های اقتصادی کشور است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ادامه داد: استفاده از اسناد و مدارک مستند بر مبنای مزیت های نسبی است که چندین دهه است که کشورهای دنیا در حوزه اقتصادی از این اسناد عبور کرده اند و امروز کلمه مزیت آفرینی مطرح می شود. جایگزین «مزیت نسبی» در اقتصاد جهانی می شود. بوده است. این وزارتخانه می تواند بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری که از آن با عنوان اقتصاد دانش بنیان یاد شده است، ایجاد مزیت در اقتصاد جهانی را پیگیری و اجرا کند. و اساس حرکت وزارت صمت باید بر اساس همین دیدگاه و مستندات مربوط به این بند باشد.
عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا با بیان اینکه راهبرد توسعه صنعتی کشور مبتنی بر اصول مهمی از جمله تدوین ابعاد داخلی و خارجی فعالیت های صنعتی کشور است، خاطرنشان کرد: نقش و جایگاه صنعتگر در حال توسعه را تبیین کنید. کشور اقتصاد یکی از ابعاد بیرونی توسعه صنعتی کشور است که باید مورد توجه وزارت صمت قرار گیرد. متاسفانه در گزارش ارائه شده از سوی وزارت صمت در این جلسه هیچ اشاره ای به این موضوعات مهم اقتصادی نشده است. همچنین در بعد داخلی تنها گزارش ارائه شده توسط موسسه مطالعات و تحقیقات بازرگانی در مورد آمایش سرزمین در نقاط مختلف کشور بسیار ناقص است. و این با وضعیت فعلی اقتصاد ملی، منطقه ای و جهانی فاصله زیادی دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدرضا پورابراهیمی در ابتدای دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت، استاندار کرمان و تعدادی از نمایندگان مجلس، اظهار داشت: ادامه در ویژه چارچوب و به طور مستمر در طول سال به منظور دستیابی به تعامل و همگرایی بیشتر برای حل مشکلات استان ها مطابق با ماموریت های وزارت صمت و بهسازی در زمینه های صنعت، معدن، تجارت داخلی و تجارت خارجی.