توانگر با تاکید بر اینکه هرگونه کم کاری در این حوزه تنها فرصت های رشد اقتصادی را از کشور سلب نمی کند، ادامه داد: باید منکر ملموس میلیون ها شهروند و منکر مشکلات به وجود آمده باشیم.
وزیر ارتباطات روز گذشته با انتشار یادداشتی در روزنامه ایران تلاش کرد دلایل کندی اینترنت را توضیح دهد. اما در توضیحات وزیر ارتباطات راه حلی برای مشکلات وجود نداشت و همچنین عملکرد کاربران اینترنت به دلیل کندی سرعت و کاهش کیفیت مختل شد.
به گفته توانگر، در گذشته بر اساس همین چالش، لایحه رفع انحصار مخابرات تدوین و به مجلس ارسال شد. در دولت جدید این لایحه پس گرفته شد و هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت.
با اشاره به اظهارات زارع پور در مورد عقب ماندگی های قبلی که منجر به افت کیفیت شد؛ او گفت: «این در زمانی است که کاهش شدید اخیر را نمی توان با تجربه قبلی کاربر تطبیق داد و صدای کاربران افزایش یافته است.
وی با اشاره به تاکید زارع پور بر توسعه شبکه فیبر نوری به طرح مشابهی که در سال های گذشته توسط وزارت ارتباطات برای راه اندازی 20 میلیون پورت فیبر نوری اجرا شده بود که متاسفانه بعد از سال ها موفق نبوده است، اشاره کرد و گفت: بررسیها «کارشناسان نشان میدهند که یکی از عوامل مهم شکست توسعه شبکه ثابت، نقش شرکت مخابرات ایران است».
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، «مجتبی توانگر» رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در نامه ای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد از افت سرعت اینترنت گفت: نه تنها حرکت این اتفاق افتاده است. در راستای اهداف تبیین شده در اسناد رسمی در این زمینه تشدید شد، اما در عمل این موضوع نارضایتی گسترده مردم و کسبه را در پی داشته است.»
به گزارش توانگر در این نامه؛ زیرساخت های ارتباطی نه تنها با حدود 8 درصد تولید ناخالص داخلی همراه است، بلکه با توجه به شرایط فعلی، پتانسیل رشد حداقل 0.5 درصدی در سال را دارد.
وی در بخشی از نامه خود به وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات و ارتباطات نماد اصلی اقتصاد دانش بنیان در دنیای امروز است و در ایران 7.8 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور مبتنی بر ارتباطات است، اشاره کرد. نوشت: در رشد تولید ناخالص داخلی; با دو برابر کردن نرخ، شاهد رشد 0.3 درصدی تولید ناخالص داخلی خواهیم بود.
absnews
نماینده مردم تهران با اشاره به سند «طرح جامع و معماری شبکه ملی اطلاعات» مصوب شورای عالی فضای مجازی، بر هدفمندی بخشی از اقتصاد دیجیتال تاکید کرد و خطاب به وزیر ارتباطات نوشت: «سهم قرار بود اقتصاد دیجیتال به 10 درصد 2-2-2-3 برسد و این در حالی است که طبق این سند حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه برای شرکت ها و کاربران حرفه ای و مراکز آموزشی در نظر گرفته شده است و در سایر بندهای این سند، تاخیر کمتر از 30 هدف است.
1- برنامه عملی و قابل دستیابی وزارتخانه در خصوص تحقق اهداف سند «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» در بندهای 2-2-2-3، 2-2-1-7 چیست. و 2 -2-1-8؟ ضمانت اجرایی برای اتصال 20 میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری ثابت چیست؟
این در حالی است که تا امروز نه تنها وزارت ارتباطات پاسخ مناسب و روشنی به آنچه در حال رخ دادن است نشان نداده است، بلکه اوضاع هر روز تیره تر و پیچیده تر از گذشته می شود.
2- موضع وزارت ارتباطات در خصوص انحصار مخابرات و لایحه قبلی در این خصوص چیست؟ لایحه جدید چه زمانی به مجلس ارسال می شود؟ و برنامه وزارت ارتباطات بر اساس واقعیت انحصار مخابرات چیست؟ چه مکانیسم هایی برای کاهش تضاد منافع بین سازمان های غیردولتی و بخش های دولتی طراحی شده است؟
رئیس کمیسیون اقتصاد دیجیتال مجلس در پایان نامه خود در زارع پور با تاکید بر اهمیت پرداختن به این موضوعات و طرح دو سوال اساسی، از وزیر ارتباطات خواست تا در اسرع وقت به این سوالات پاسخ دهد.