انار شب یلدا تمیمین/ایران رتبه سوم تولید انار جهان را دارد.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی ضمن تاکید بر عرضه انار از شب یلدا گفت: تولید انار بیش از تقاضا و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.
به گزارش ای بی اس نیوز، زهرا جلیلی مقدم گفت: سطح باغات انار تقریباً 96 هزار و 500 هکتار است که 91 هزار و 800 هکتار آن بارور و مابقی بایر است.
وی با بیان اینکه انار خاستگاه شب یلدا است، گفت: تولید انار بیش از تقاضا و مصرف داخلی است و ظرفیت افزایش صادرات را نیز داریم.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری افزود: صادرات انار هشت ماهه کشور بالغ بر 12 هزار و 600 تن به ارزش حدود شش میلیون دلار است. این حجم صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 70 درصد و از نظر ارزشی بیش از 120 درصد افزایش داشته است.
به گفته وی، ایران رتبه اول تولید سرانه انار در جهان و رتبه سوم جهان را دارد.
بر اساس بیانیه وزارت جهاد کشاورزی، جلیلی مقدم همچنین به استانهای انار خیز اشاره کرد و گفت: استانهای فارس، مرکز، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم از بزرگترین تولیدکنندگان انار هستند. کشور. به طور دقیق تر، استان فارس 33، مرکزی 10، یزد 8، خراسان رضوی 7، سمنان 8، اصفهان 7، لرستان 6، خراسان جنوبی 3، سیستان و بلوچستان 2، کرمان 1 درصد و غیره. استان های کشور 14 درصد تولید را بر عهده دارند.
باید بگویم؛ بر اساس گزارش ها، ایران پس از هند و چین سومین تولیدکننده انار در جهان است. به این ترتیب هند با بیش از 3 میلیون تن و چین با بیش از 1.7 میلیون تن جایگاه های اول و دوم را به خود اختصاص داده اند. همچنین ایران از نظر تولید سرانه رتبه اول جهان را دارد.
کشورهای ترکیه، مصر، آمریکا، افغانستان، آذربایجان، مراکش، عراق، تونس، سوریه، الجزایر و اسپانیا نیز رتبه های چهارم تا یازدهم این شغل را به خود اختصاص داده اند.
انار ایران به اکثر کشورهای جهان صادر می شود اما در حال حاضر ترکیه، مصر، هند و اسپانیا بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند و کشورهای عراق، روسیه، چین، عربستان سعودی، آلمان، امارات، پاکستان، انگلیس و پاکستان بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند. و کره بزرگترین صادرکننده انار در جهان هستند. واردکنندگان اصلی این محصول همه کشورها هستند.
انتهای پیام