به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، علی شهمیرزایی، معاون وزیر صمت امروز در مراسم رونمایی از «سامانه هوشمند بازرگانی و ذخیره سازی فلزات گرانبها، اولین شرکت پذیرفته شده متخصص سندباکس تجارت الکترونیک»، گفت: در گذشته و پیش از این در دولت های گذشته بارها مشاهده شده است که عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر تجارت الکترونیک با مشکلات فراوان و فروش خالی مواجه است.
وی افزود: برخی از طرح ها طلا را بدون اعتبار می فروختند که در نتیجه ضرر خریداران را به همراه داشت.
معاون وزیر صامت ادامه داد: از جمله این موارد می توان به سکه سامان و مشکلاتی که این سکوی عرضه طلا برای مردم ایجاد کرده است نیز اشاره کرد. به این ترتیب بسته به مسائل تصمیم گرفته شد عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی ممنوع شود.
وی افزود: اما دو سال پیش تصمیم بر این شد که طلا و فلزات گرانبها به صورت اینترنتی به فروش برسد. در واقع پیشنهاد شده است که برای جلوگیری از حوادثی مانند تقلب سکه، راه حل جلوگیری از اصل کار نیست، بلکه عرضه باید در چارچوب قانونی انجام شود.
شهمیرزایی گفت: طلایی که سکو عرضه می کند باید ابتدا در انباری مانند خزانه یا ترجیحاً بانک نگهداری شود و میزان و موجودی طلای عرضه شده توسط سکو نیز مشخص می شود و مبلغ آن تعیین می شود. علاوه بر اعلام پلتفرم توسط شخص ثالث به خریداران اعلام می شود. همچنین می توان آن را به عنوان مرکز تجارت الکترونیک یا بانک اعلام کرد.
وی گفت: در این طرح بانک طلا و موجودی پلتفرم یا بستر عرضه کننده را حفظ می کند و معامله از طریق پلتفرم زیر نظر مرکز توسعه تجارت الکترونیک انجام می شود.
معاون وزیر صامت گفت: بنابراین با ایجاد سندباکس های تخصصی (محیط نظارتی) در حوزه تجارت الکترونیک که به مرکز توسعه تجارت الکترونیک سپرده شد، می توان ضمانت کافی برای اموال مردم ایجاد کرد.
وی گفت: عرضه طلا و فلزات گرانبها در بستر مجازی بسیار گسترده است، در واقع با کمک بخش خصوصی و پلتفرم ها می توان مشکل تجارت مبتنی بر طلا را در کشور توسعه داد و این بهترین کار است. کاری که می توان در مبارزه با تورم و رکود انجام داد. زیرا اگر فقط پول خلق کنیم تورم رخ می دهد و اگر منقبض شویم رکود ایجاد می شود پس راهی جز ایجاد اعتبار بر اساس کالا نیست.
وی افزود: در این مدل خرید مردم با وجود اینکه می توانند دارایی های خود را مدیریت کنند، می توانند خریدهای روزانه خود را نیز انجام دهند، بنابراین دارایی های خود را به طلا تبدیل می کنند و با تورم، ارزش دارایی آنها کاهش نمی یابد و خریدهای روزانه آنها کاهش می یابد. این روش برای اقتصاد بسیار مفید است و در عین حال به تمام مسائل پولشویی و شفافیت اطلاعات نیز پرداخته می شود.
معاون وزیر صمت گفت: دولت بدون کمک این بسترها نمی تواند شفاف سازی کند یا اعتبار بخرد. » در کنار آن، رفع مشکل نگهداری طلا و عدم فروش عیار تقلبی از دیگر ویژگی های این انبارهای هوشمند است.
وی افزود: ایجاد سندباکس های تخصصی تضمین کافی برای حفظ اموال مردم را فراهم می کند. با خلق پول، تورم و سیاست های انقباضی باعث ایجاد رکود می شود. بنابراین به نظر می رسد برای حل این مشکلات راهی جز ایجاد اعتبارات دارایی محور وجود ندارد.
امکان تبادل طلا بدون تراکنش یا دست دوم در سامانه وجود دارد
به همین دلیل گزارش عبدالرضا عسگرخانی مدیر سامانه خرید و فروش طلا در سامانه هوشمند معاملات و ذخیره سازی فلزات گرانبها نیز در این مراسم در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری ای بی اس نیوز مبنی بر امکان فروش طلا بدون نیاز به … آثار یا آنچه دست دوم نامیده می شود نیز در این سامانه دیده شد که خیر گفت: طلای عرضه شده در این سامانه 750 عیار (18 عیار) است که به صورت شمش با وزن بالا و به صورت صفحه ای کم وزن عرضه می شود.
وی افزود: معامله در وزن طلا محدودیتی ندارد و به صورت قانونی به صورت دهم گرم، یک گرم تا اوزان بالا قابل معامله است.
absnews