سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

امکان صادرات بیش از 600 هزار تن مرغ به کشور وجود دارد

حبیب اسلام نژاد مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران و کارشناس صنعت طیور در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ در خصوص میزان جوجه ریزی مورد نیاز در کشور اعم از مصرف سرانه، ذخایر استراتژیک، صادرات و حمایت برای خرید مرغ مازاد برای حمایت از پرورش دهندگان طیور و کنترل قیمت مرغ در بازار.

با توجه به سرانه مصرف ماهانه، میزان جوجه ریزی مورد نیاز در کشور چقدر است؟

اصلاحی نژاد: طبق آمار روزانه 7500 تن معادل 220 تا 230 هزار تن گوشت مرغ در ماه است که معادل 130 میلیون قطعه در ماه است.

صحت گفته ها مبنی بر جوجه ریزی 150 میلیون جوجه در واحدها جای سوال دارد زیرا به دلایل متعددی از جمله کمبود جوجه نمی توان این مقدار را از طریق واردات تامین کرد 150 میلیون جوجه ریزی حاصل می شود و هیچ تولیدی در این اندازه در بازار وجود ندارد.

پس از سیاست های اشتباه گذشته در خصوص گله های آبا و اجدادی، امکان تولید مرغ مازاد برای کشور به چالشی برای تامین مرغ تبدیل شد و وزارت جهاد کشاورزی برای تامین مرغ و مرغ کشور اقدام به واردات مرغ یکروزه و تخم مرغ بارور کرد. . با این توضیحات و از نظر واردات تخم بارور شده و جوجه یکروزه، این میزان جوجه در کشور تامین نمی شود و حتی با واردات جوجه یکروزه نیز این تعداد محقق نمی شود.

اتخاذ سیاست جوجه کشی 150 میلیون قطعه غیرحرفه ای و معکوس است.

در حال حاضر قیمت مرغ در بازارها چگونه است؟

اصلاح نژاد: با توجه به هزینه های بالای تولید، قیمت نهایی به بیش از 68 هزار تومان رسید، این در حالی است که مرغداران با نرخ 52 تا 53 هزار تومان در بازار به فروش می رسانند که این نسبت به تولیدکننده بی انصافی است.

با توجه به ضرر و زیان مرغداران در نتیجه افزایش حجم تولید، مرغ های مازاد نیاز به جمع آوری و یا صادرات از بازار دارند تا مرغداران متحمل ضرر نشوند.

آخرین وضعیت صادرات مرغ چگونه است؟

اسداله نژاد: با وجود اینکه در مقادیر 50، 100 و 200 هزار تنی صادر شده است، اما وقتی مرغداران هر کیلوگرم مرغ را 15 هزار تومان کمتر از قیمت واقعی عرضه می کنند، حداقل باید هزار تن مرغ صادر شود. .

در صادرات مرغ باید به چند نکته توجه کرد. اولین عامل صادرات مستلزم کاهش قیمت تمام شده تولید است و همیشه باید تصمیمات مربوط به ساعات تولید و تعرفه صادرات حذف شود تا برنامه ریزی برای صادرات مستمر با چالش مواجه نشود.

بر اساس آمارها ظرفیت تولید بیش از 3 میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد و در صورت بهره برداری مناسب از پتانسیل آن، صادرات بیش از 600 هزار تن مرغ به بازارهای هدف امکان پذیر است.

آیا قیمت گذاری اجباری راه خوبی برای تنظیم بازار مرغ است؟

اصلاح احمدی نژاد: تجربه ثابت کرده است که قیمت گذاری دستوری موفق نبوده و نخواهد بود.

با توجه به هزینه های تولید، قیمت واقعی مرغ کیلویی 60 تا 65 هزار تومان است و به دلیل مازاد تولید کمتر از این قیمت فروخته می شود، یعنی مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت در بازار است. . بنابراین انتظار می رود دولت در بازار و قیمت گذاری دخالتی نداشته باشد که تعادل بازار را به هم بزند.

سیاست قیمت گذاری اجباری زمانی معنا پیدا می کند که دولت زمانی مابه التفاوت را پرداخت کند که قیمت به زیر قیمت مصوب می رسد، در این صورت مرغدار حق فروش بالاتر از قیمت را ندارد. در صورتی که دولت چنین اقدامی انجام ندهد باید از سیاست های بخشنامه ای در خصوص حجم تولید و قیمت ها دست بردارد و اجازه دهد تولید و بازار ساماندهی شود زیرا با کنار گذاشتن سیاست های بخشنامه ای شرایط بازار بهبود می یابد.

آیا برای ذخیره استراتژیک نیاز به واردات مرغ داریم؟

اسدعلی نژاد: بر اساس تجربیات قبلی، کل ذخیره استراتژیک مرغ سالانه 50 تا 70 هزار تن است که کمتر از یک هفته مصرف مرغ در کشور است، بنابراین با جوجه کشی ماهانه 130 تا 135 میلیون قطعه می تواند به کشور عرضه شود و مطمئناً نیازی به واردات نخواهیم داشت.

در بازار فعلی حداقل 20 تا 30 هزار تن مرغ مازاد وجود دارد که باید جمع آوری و از سطح بازار برای ذخایر استراتژیک ذخیره شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *