اخبار اقتصادی روز

امکان ساخت 47 هزار مگاوات نیروگاه بادی در کشور

علی رضا برنده مطلق معاون فنی و مهندسی ساتپا از توسعه نیروگاه های بادی شرق کشور خبر داد و اظهار داشت: ساخت و سازهای درج شده در مناقصه احداث 1750 مگاوات نیروگاه بادی باد شرق را پوشش داده است. کانال های کشوری که در مجاورت افغانستان قرار دارد. اساساً این بادها ناشی از اختلاف ارتفاع بین دشت مرکزی ایران و ارتفاعات افغانستان است، بنابراین ساخت و سازهای پیشنهادی در سه استان خراسان، رضوی، جنوبی و سیستان و بلوچستان پراکنده شده است.

وی با اشاره به اینکه مناقصه عمومی برای شناسایی سرمایه گذاران متقاضی ساخت نیروگاه بادی با ظرفیت کل یک هزار و 750 مگاوات در سه استان کشور در آینده نزدیک برگزار شده است، تصریح کرد: در فاز اول توسعه نیروگاه های بادی با ظرفیت 1700 مگاوات است 3000 مگاوات با ظرفیت 1750 مگاوات در 30 کارگاه ساختمانی در استان های سیستان و بلوچستان، رضوی و خراسان جنوبی با ظرفیت های 10، 20، 50، 100 مگاوات در مرحله مناقصه ماده 12 قانون رفع موانع. تولید و این پاکت مناقصه به زودی در ساتبا افتتاح می شود.

برندی مطلق مزیت های بهره برداری از نیروگاه «میل نادر» در زابل استان سیستان و بلوچستان را برشمرد و گفت: منطقه میل نادر دارای زمین های مسطح است و بررسی ها نشان می دهد که منحنی باد در نادر مل در زمان پیک برق می وزد. مصرف در یک سال یعنی از اواسط خرداد تا پایان شهریور به بالاترین حد ممکن می رسد که می تواند بخشی از نیاز برق منطقه را در فصل گرم سال تامین کند.

وی به تحولات اقتصادی و اجتماعی ساخت نیروگاه بادی نادر در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: از ابتدای شروع پروژه نیروگاه بادی نادر در استان سیستان و بلوچستان زیرساخت هایی مانند برق وجود نداشت. ارتباطات و آسفالت این جاده با مساعدت دستگاه های اجرایی ذیربط احداث شد و با پیشرفت و بهره برداری از پروژه، برای حدود 260 نفر به طور مستقیم و برای 500 نفر به صورت غیرمستقیم فرصت شغلی در این فرمانداری فراهم شد. همچنین نیروی انسانی، فنی و غیرنظامی برای توسعه نیروگاه های بادی در استان و کل کشور آموزش دیدند.

وی منطقه میل ندر را آسیب پذیر و پتانسیلی برای توسعه انرژی بادی در کشور دانست و گفت: منطقه میل ندر پتانسیل ساخت حداقل 1000 مگاوات نیروگاه بادی را دارد و فضای خوبی برای توسعه نیروگاه های بادی وجود دارد. در منطقه رامچار علاوه بر این، باید اذعان داشت که شرق ایران در برابر تامین یک سوم برق ایران با انرژی باد آسیب پذیر است.

معاون فنی و مهندسی ستبا گفت: تمام نقاط نادر مایل پتانسیل نصب توربین های بادی را دارند و اروپایی ها آرزوی داشتن چنین مناطقی برای ساخت نیروگاه های بادی را دارند. همچنین احداث نیروگاه های بادی و خورشیدی در این استان موجب رشد صنعت و توسعه پایدار استان سیستان و بلوچستان خواهد شد. وی با بیان اینکه استان های سیستان و بلوچستان در صورت تامین زیرساخت های خرید، در مقابل صادرات برق به افغانستان آسیب پذیر هستند، گفت: ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران در مناقصه، تشویق سرمایه گذاران به توسعه و ساخت نیروگاه های بادی آسان است. که انرژی خورشیدی را در این منطقه تامین می کند و به کشورهای همسایه از جمله افغانستان صادر می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا