مدیرعامل سایپا با اشاره به تحویل خودروهای چانگان با تکمیل پرداخت توسط متقاضیان، درباره تبدیل حواله به سایر محصولات توضیح داد: کسانی که در سامانه ثبت نام کرده و 50 درصد پول واریز کرده اند امکان تعویض خودرو به آنها وجود ندارد. مگر اینکه بخواهند مدل ماشین خود را بهبود بخشند.
به گزارش ای بی اس نیوز، تحویل خودروهای وارداتی از چانگان و فروش آنها از طریق سامانه یکپارچه، تغییر حواله ها و پرداخت جریمه دیرکرد و همچنین عرضه محصولات سایپا در مرحله سوم طرح یکپارچه از جمله سوالاتی بود که مدیرعامل سایپا با حضور در خبرگزاری دانشجویان ایران (ای بی اس نیوز) به آنها پاسخ داد.
محمدعلی تیموری با تاکید بر اینکه سایپا همواره در حوزه واردات و مونتاژ فعال بوده است، گفت: در دهه 90 با وجود اینکه بهترین شرکت خارجی در بین شرکای تجاری سایپا بود، به دلیل مشکلاتی که در داخل گروه خودروسازی سایپا به وجود آمد، این گروه از واردات جدا شد و مونتاژ کاملا حذف شد. اما سال گذشته که قانون واردات خودرو در مجلس تصویب شد، ما نیز با رعایت این قانون، مذاکراتی را با شرکای تجاری خود در کشورهای مختلف برای تنظیم بازار آغاز کردیم.
وی ادامه داد: خردادماه سال گذشته خودروهای نمونه را وارد کشور کردیم و استانداردهای آنها بررسی شد. در بهمن ماه همان سال موفق به ثبت سفارش و حمل خودرو به ایران شدیم و در مرحله اول یک هزار و 108 خودرو وارد گمرک شد و تا تیرماه امسال درگیر مشکلات ترخیص کالا از گمرک بودند.
مدیرعامل سایپا در پاسخ به این سوال که دلیل افزایش قیمت خودروهای وارداتی از سایپا (چانگان) پس از ورود به کشور چه بوده است؟ وی گفت: قیمت این خودروها پس از ترخیص از گمرک تعیین شد، سپس هزینه عوارض گمرکی، شماره گذاری و شماره گذاری نیز به آن اضافه شد. در واقع افزایش قیمت خودروهای چانگان به دلیل اعمال هزینه های ذکر شده بوده که این نیز تقصیر سایپا نبوده است.
پس از پرداخت، ما ماشین ها را تحویل می دهیم
وی افزود: از روزی که اولین خودروی وارداتی تحویل شد و قیمت ها اعلام شد تا امروز برای 200 متقاضی فاکتور صادر کرده ایم و زمانی که فاکتور برای متقاضیان صادر شد، باید مابه التفاوت را پرداخت کنند و سپس از آنها سوال خواهد شد. برای پلاک این فرآیند 7-10 روز طول می کشد.
تیموری گفت: 60 خودروی وارداتی با پلاک چانگان را ظرف دو هفته تحویل دادیم. مابقی توسط خریداران تکمیل می شود و پس از آن خودرو تحویل می شود، زیرا خودروها در سایپا موجود است و مشکلی از این بابت نداریم و تنها مشکل فرآیند نهایی شدن پرداخت توسط مشتریان و شماره گذاری است.
وی همچنین افزود: در حال حاضر پارس خودرو 1000 دستگاه خودروی برند زوتی وارد کرده است که این خودروها در پارس خودرو موجود است.
هزار ماشین چانگان دیگر در راه ایران
مدیرعامل سایپا با بیان اینکه 29 هزار سفارش ثبت شده برای خودروهای «چانگان و دلفی 5» در وزارت صمت داریم، گفت: فرآیند تامین و تخصیص ارز این خودروها باید تکمیل شود. همچنین در روزهای آینده هزار واحد چانگان به ایران منتقل می شود و دو هزار واحد دیگر نیز در دست ساخت است. در واقع این ۲۹ هزار دستگاه بر اساس سفارش و تخصیص ارز تولید و تحویل می شود.
امکان تغییر انتقال به خودروهای قبلی وجود ندارد
مدیرعامل سایپا در پاسخ به این سوال که وجوه خریداری شده را می توان با خودروی دیگری رد و بدل کرد؟ وی گفت: فردی که در سامانه متمرکز ثبت نام و در سایپا با آن تماس گرفته و 50 درصد وجه را واریز کرده است، خودروی دیگری به نام خود دارد و برای آن شاسی تولید می شود و امکان تعویض آن وجود ندارد، مگر اینکه درخواست کننده بخواهد. ارتقا دهید. مدل ماشینش به عنوان مثال، او یک شاهین دستی را ثبت کرده است و می خواهد آن را به یک شاهین خودکار تبدیل کند. در غیر این صورت امکان تغییر انتقال به خودروهای قبلی وجود ندارد. یعنی کسی که کوئیک ثبت نام کرده نمی تواند آن را به تیبا تغییر دهد، چون مدل قدیمی است و باید به مدل های جدید منتقل شود.
وی گفت: ما متعهد هستیم که تا اسفند 85 استاندارد را برای خودروهای سواری اجرا کنیم و تمامی خودروهای ما به سیستم ترمز EST مجهز خواهند شد.
تأخیر در پرداخت جریمه؛ در صورت پرداخت 100%
مدیرعامل سایپا در بخشی دیگر از سخنان خود به پرداخت جریمه تاخیر در تحویل خودرو نیز پرداخت و گفت: جریمه دیرکرد به افرادی تعلق می گیرد که واریز وجه را انجام داده و فاکتور صادر شده است. به آنها که در این صورت خودروساز متعهد می شود خودروی آنها را در تاریخ مشخصی تحویل دهد و از آن روز به بعد هرگونه تاخیر جریمه خواهد شد.
وی در پاسخ به تیموری، آیا سایپا قصد فروش اقساطی خودرو را دارد یا خیر؟ وی گفت: تا زمانی که داوطلبان منتظر خرید در سامانه متمرکز هستند، فقط مجاز به تماس از سامانه هستیم و استفاده از طرح لیزینگ حتی برای فروش خودرو ممنوع است.
ورود به مرحله سوم طرح یکپارچه با خودروهای جدید
مدیرعامل سایپا در پاسخ به سوال دیگری که آیا سایپا قصد دارد در مرحله سوم در طرح یکپارچه فروش خودرو شرکت کند یا خیر؟ وی گفت: در حال برنامه ریزی برای پیش فروش خودروی شاهین خودرو از طریق سامانه هستیم. در نظر داریم 40 هزار خودرو از سامانه متمرکز پذیرش کنیم. در مهرماه خودروی جدید اطلس را در سامانه خواهیم داشت که قیمت آن اعلام شده است. امیدواریم بتوانیم حداقل 30 تا 35 هزار متقاضی جذب کنیم. همچنین در آبان ماه خودروی سهند جدید را به سامانه فراخوان خواهیم داد. خودرویی که با برند پارس خودرو به فروش می رسد.
تیموری در پاسخ به این سوال که کدام محصولات سایپا جایگزین این خودروهای جدید خواهند شد؟ وی گفت: در گروه ساپیا تنوع محصول کمی داشتیم به ویژه اینکه خردادماه سال گذشته سازمان استاندارد دستور توقف تولید تیبا 1، تیبا 2 و ساینا را صادر کرد که باعث کاهش تنوع شد. . بنابراین ما روی توسعه محصول تمرکز کردیم. حجم خوبی از محصول در بخش مسافربری و تجاری وجود دارد. امسال 8 محصول جدید عرضه خواهیم کرد. این تنوع محصولات به مشتریان حق انتخاب می دهد. در واقع خودروهای جدید جایگزین هیچ محصولی نمی شوند و تنها بخشی از بازار را به خود اختصاص می دهند.
انتهای پیام