امکان تبادل 400 مگاوات برق با ترکیه وجود دارد
سخنگوی صنعت برق گفت: از نظر فنی امکان ارتباط با ترکیه در نظر گرفته شده و تبادل برق تا 400 مگاوات بین دو کشور به راحتی امکان پذیر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مصطفی رجبی مشهدی امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز درباره آخرین وضعیت همگام سازی برق در ترکیه، گفت: مذاکراتی انجام شد تا هم بتوانیم به این کشور صادرات و هم برق دریافت کنیم. این تبادل در سال گذشته به صورت آزمایشی انجام شد و امیدواریم در آینده بتوانیم آن را تجاری سازی کنیم.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به سوال دیگر ای بی اس نیوز در خصوص وضعیت فعلی صادرات و واردات برق گفت: با همه کشورهایی که با آنها مرز زمینی داریم صادرات و واردات برق داریم و 3 مقصد اصلی صادرات برق عراق، افغانستان و پاکستان.
وی در خصوص واردات نیز گفت: از دو کشور برق وارد می کنیم.
رجبی مشهدی درباره اتصال برق به روسیه نیز گفت: دو مسیر برای این اتصال در نظر گرفته شد که با قراردادهای ir و act که اتصال چهار کشور و سه کشور است به یک طرح مشترک رسیدیم.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه اتصال در یک نقطه آزمایش شد و برای تبادل پایدار نیاز به تکمیل ساخت خط در ارمنستان داریم، گفت: اگر این اتفاق بیفتد می توانیم مبادلات بیشتری داشته باشیم.
وی در خصوص امکان ارتباط برق با قطر نیز گفت: برای ارتباط برق با کشورهایی که مرز زمینی ندارند مطالعات لازم انجام شده و باید از طریق کابل انجام شود. این طرح در حال حاضر در دست مذاکره است، اما در صورت اجرا امکان داد و ستد برق تا 1000 مگاوات را فراهم می کند.
رجبی مشهدی با اشاره به اینکه ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر تا پیک سال آینده دو برابر می شود، گفت: تا پیک سال آینده 900 مگاوات انرژی تجدیدپذیر وارد مدار می شود. اما علاوه بر آن اخیرا از شورای اقتصاد مجوز گرفتیم و در مجموع 10 هزار مگاوات مصوبه شورای اقتصاد داریم که برخی از آن ها قبل از پیک بار قابل بهره برداری است.
وی گفت: مصرف برق در فصل زمستان کمتر است اما از آنجایی که 90 درصد برق از نیروگاه های حرارتی تامین می شود و این نیروگاه ها به سوخت نیاز دارند، با توجه به افزایش مصرف گاز در زمستان، نیروگاه ها از نظر سوخت با محدودیت مواجه هستند. : ذخایر گازوئیل نیروگاه حرارتی به 9 درصد رسیده که ظرفیت خوبی است و امیدواریم با روند فعلی بتوانیم به فصل زمستان نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 93 درصد سوخت نیروگاه ها از گاز و 7 درصد مابقی از سوخت مایع و گازوئیل تامین می شود، گفت: هیچ یک از نیروگاه های تهران و اطراف آن از سال 1396 نفت کوره نمی سوزانند.
رجبی مشهدی با بیان اینکه سال گذشته قانون رفع موانع صنعت به تصویب شورای اسلامی رسید، گفت: اخیراً آیین نامه ماده 4 آن به تصویب هیات وزیران رسیده و بر این اساس صنایع باید 10 هزار مگاوات از خود را بسازند. تولید نیروگاه های خود
به گفته وی، پیش بینی می شود برای نیروگاه های اختصاصی صنایع تعرفه سوخت مناسبی ایجاد شود و از این طریق صنایع نیز بتوانند نیاز سایر صنایع را تامین کنند. هزینه ترانزیت برق از این صنایع دریافت نمی شود، اما از سایر صنایع اخذ می شود. تعرفه برق صنعتی نیز مانند گذشته بوده و تغییری نکرده است
انتهای پیام