وزیر صلح در آخرین روزهای فروردین 1403 هجری قمری از امیدواری به واردات خودروهای فرسوده در سال 1403 هجری قمری خبر داد. به گفته عباس علی آبادی، برنامه واردات خودروهای فرسوده نیز در قانون بودجه سال 1403 مشخص شده است.
طرح واردات خودروهای فرسوده یکی از بالاترین طرح ها در سال گذشته بود که با وجود اعلام های فراوان، هنوز نتایج آن در بازار قابل لمس نیست. در نهایت واردات خودروهای فرسوده از مبادی خارجی حذف شده است و این امر با واردات خودروهای خارجی از مناطق آزاد در کشور انجام می شود. یعنی خودروهای خارجی مستقر در مناطق آزاد کشور به بازار داخلی سرازیر می شوند و به جای آن خودروهای جدید وارد مناطق آزاد می شوند.
علی العبادی در ادامه گفتوگو با خبرنگاران افزود: کنترلها برای این امر انجام شده و کار با فرآیند مناطق ویژه در حال انجام است. در حال حاضر مقررات مربوطه در حال بررسی است. انشاالله این کار با کمترین عارضه و مشکل به پایان برسد.»
واردات خودروهای دست دوم راهی برای ایجاد تعادل در بازار است
بازار خودرو کشور پس از ممنوعیت واردات خودرو در سال 2018 وارد شرایط بحرانی شد، قیمت خودروهای خارجی در چند سال گذشته به دلیل ممنوعیت واردات خودروهای خارجی به کشور افزایش چشمگیری داشته است. اثرات این وضعیت به سایر نقاط بازار نیز سرایت کرد. در نتیجه قیمت خودروهای داخلی و چینی نیز افزایش یافته است.
سرانجام پس از چندین سال ممنوعیت واردات، در سال 1402 خودروهای خارجی به صورت بسیار محدود وارد بازار ایران شدند. اما واردات اندک ده هزار خودرو در سال نمی تواند تاثیرات جدی بر بازار و قیمت داشته باشد. قبل از ممنوعیت واردات خودرو به کشور، سالانه حدود 40 تا 50 هزار خودرو خارجی به کشور وارد می شد. اکنون دولت تصمیم گرفته است کسری ناشی از واردات خودروهای صفر کیلومتر را با تامین خودرو از مناطق آزاد به کشور جبران کند. این امر هنوز محقق نشده است.
منبع خبر: https://digiato.com/car-news/hope-of-minister-of-industry-import-used-cars-in-new-year
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز