وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی از این برنامه ها یادآور شد: در حوزه تجارت، توافق بر سر راه اندازی شورای تجاری مشترک دو کشور گام مهمی است که در این اجلاس به توافق می رسد.
ساداتی نژاد با تاکید بر موقعیت ممتاز دو کشور در زمینه ترانزیت منطقه ای افزود: در این نشست توافقات قابل توجهی برای ساماندهی قطار کانتینری در کریدور هند، کشورهای حوزه خلیج فارس، ایران، قزاقستان، آسیای میانه و روسیه.”
وزیر جهاد کشاورزی در عین حال برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، بازرگانی، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان را چرخشی برای گشایش افق های جدید توصیف کرد. . در همکاری های اقتصادی دو کشور
وزیر بازرگانی و همگرایی قزاقستان در پایان از سرمایه گذاران ایرانی برای سرمایه گذاری در پروژه های بین المللی قزاقستان دعوت کرد.
وزیر جهاد کشاورزی در این دیدار با اشاره به اینکه دو کشور اراده قاطعانه ای برای گسترش همکاری های تجاری و اقتصادی دارند، ابراز امیدواری کرد که این همکاری ها باعث افزایش تبادلات بین دو کشور به 3 میلیارد دلار در آینده شود. سه سال. . .
absnews
وی در پایان گفت: معتقدم به دلیل تصویر تاریخی مشترک در منطقه میتوانیم امنیت غذایی پایدار و مشترک بین دو کشور داشته باشیم.
ساداتی نژاد ابراز امیدواری کرد: این اجلاس ضمن تکمیل دستاوردهای سازنده اجلاس های گذشته، سعی در رفع مشکلات و موانع موجود داشته باشد و با تدوین چارچوب همکاری، برنامه های مشخصی برای پیشبرد اهداف تعیین شده ارائه کند.
وی همچنین از تلاشهای بیوقفه هیاتهای دو کشور در دو روز گذشته برای بحث و تبادل نظر در زمینه همکاریهای اقتصادی، تجاری، فنی، کشاورزی، غذایی، بهداشتی، انرژی، صنعتی، معدنی و حملونقل و دستیابی به توافقات موفق در این زمینهها تشکر کرد. استقبال مینماید.
وی با اعلام آمادگی ایران برای صادرات محصولات کشاورزی از جمله سبزیجات و صیفی جات، سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی و مرکبات، افزود: آمادگی واردات گوشت گوسفند و گاو از قزاقستان را داریم.
وی در عین حال حمایت خود را از تصمیمات اتخاذ شده در این اجلاس برای افزایش حجم ترانزیت “محموله” در کریدور ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تسهیل شرایط تعرفه ای در این مسیر اعلام کرد.
وی افزود: وزرای دو کشور برای توسعه روابط تجاری ایران و قزاقستان تلاش خواهند کرد و برای این منظور، تسهیل روابط بانکی و رفع بروکراسی در گمرکات و تعرفه ها را در نظر دارند.
در آخرین نشست هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و قزاقستان، با استفاده از ارزهای ملی دو کشور برای تسویه حساب های تجاری برای تسهیل مبادلات کالا موافقت شد.
وی با اشاره به ایجاد کمیته مشترک بانکی و توافق در این زمینه، گفت: با این کار امکان استفاده از ارزهای ملی برای تسویه حساب های تجاری دوجانبه نیز امکان توافق بر سر اقدامات مهمی را برای تسهیل مبادلات فراهم می کند.
این اسناد همکاری شامل تفاهم نامه تفاهم نامه اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی و همچنین سه سند تخصصی در حوزه استاندارد و سند تخصصی گمرکی است.
وی گفت: در این جلسه در خصوص برپایی نمایشگاه تووی و برپایی نمایشگاه توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان در بهار 1401 تصمیم گیری می شود.
ساداتی نژاد در عین حال ابراز امیدواری کرد هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری ها مقدمه ای برای توسعه بیشتر روابط دوجانبه و گسترش سطح مبادلات تجاری دو کشور باشد.
ساداتی نژاد در خصوص همکاری های گمرکی دو کشور گفت: روسای گمرکات دو کشور در فضایی صمیمانه و استفاده از فرصت برای برگزاری این اجلاس سند همکاری گمرکی جمهوری اسلامی ایران و قزاقستان را نهایی کردند. در این نشست شاهد امضای این تفاهم نامه زیرساختی خواهیم بود.»
وزیر جهاد کشاورزی ضمن دعوت از سرمایه گذاران قزاقستانی برای سرمایه گذاری در ایران، گفت: سرمایه گذاران ایرانی نیز آماده سرمایه گذاری در این کشور هستند و قطعا از آنها حمایت خواهیم کرد.
وی گفت: در این اجلاس باید ابتکارات ویژه ای برای شناسایی و رفع مشکلات موجود در روند همکاری دو کشور اتخاذ شود و طرح ها و موافقت نامه های اجرایی بسیاری برای رونق اقتصادی، تجارت و ایجاد زیرساخت های بلندمدت برای همکاری های آتی در دستور کار قرار گیرد.
رئیس جمهور قزاقستان همچنین ابراز امیدواری کرد که نشست کمیسیون مشترک اقتصادی بتواند جهشی بزرگ در روابط دو کشور ایجاد کند و آینده روابط دوجانبه را بسیار پربار و درخشان ارزیابی کرد و بر لزوم برگزاری این نشست تاکید کرد. ساداتجاد گفت.
وزیر جهاد کشاورزی از مدیران بنادر بزرگ دو کشور که در این نشست حضور داشتند خواست تا برای تسهیل هر چه بیشتر حمل و نقل دریایی کالا و برقراری خدمات منظم حضوری بین دو کشور اقدامات مشخصی انجام دهند. کشورها. کشورها.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: خوشبختانه در بخش کشاورزی که از جایگاه ممتازی در روابط تجاری و فنی دو کشور برخوردار است، همکاری در ابعاد مختلف فنی از جمله قرنطینه دام و تره بار نهادینه شده است. » تبادل اطلاعات قرنطینه توافق خواهد شد.
وی با اشاره به وقفه دو ساله در روند برگزاری نشستهای سالانه دو کشور، افزود: شیوع همهگیری کرونا تأثیر چندانی بر روند رو به رشد همکاریهای دوجانبه نداشته است.
وی ایران را شریک تجاری بزرگ قزاقستان دانست و گفت: 60 محصول به ارزش 162 میلیارد دلار در این کشور قابل صادرات به ایران است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به گفتگوی تلفنی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران با جومارت طغایف رئیس جمهور قزاقستان در روز 13 بهمن گفت: رئیس جمهور ایران در سطح کنونی روابط و همکاری های اقتصادی و تجاری دوجانبه قرار دارد. این امر را متناسب با سطح روابط سیاسی دو کشور ندانست و ابراز امیدواری کرد در سی امین سال برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور گام بزرگی در جهت ارتقای سطح تعاملات اقتصادی برداشته شود.
بر اساس این گزارش؛ بخیت سلطانوف وزیر بازرگانی و همگرایی قزاقستان در هفدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی، بازرگانی، علمی، فناوری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان گفت: تجارت بین دو کشور 56 درصد رشد کرد. سالها قبل از همهگیری کرونا.»
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اسناد همکاری ایران و ازبکستان به امضای سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی و بخیت سلطان اف معاون نخست وزیر و وزیر بازرگانی و همگرایی قزاقستان رسید.
وی یادآور شد: بسیار مایه خرسندی است که درک و تفاهم متقابل بین دستگاه های مسئول استاندارد، اعتباربخشی و گزارش دهی اعتبار به منظور تسهیل مبادله کالا با تضمین کیفیت و رعایت قوانین و الزامات در سطح بالا و اسناد همکاری دوجانبه. در پایان این جلسه.» امضاء دریافت خواهد شد.