دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور با اشاره به کاهش شدید ساخت و ساز مسکن در کشور گفت: در حالی که میزان ساخت و ساز مسکن در سال های قبل از 92 به 800 هزار واحد در سال می رسید، امروز این رقم به کمتر از 300 هزار واحد رسیده است. مسکن موثرترین عامل در افزایش قیمت مسکن محسوب می شود.
پورحاجت تاکید کرد: در این وضعیت نابسامان صنعت ساختمان کشور؛ فرار سرمایه و فرار سرمایه گذار را پیش بینی می کنیم زیرا ریسک سرمایه گذاری در این صنعت به شدت افزایش یافته و کشورهای خارجی بازار جذاب تری برای فعالیت سرمایه گذاران در این زمینه هستند.
فرشید پورحاجت در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی رکنا به نقل از ایلنااز، از افزایش 100 درصدی قیمت مصالح ساختمانی در سال 1401 خبر داد و گفت: در ابتدای سال جاری افزایش قیمت تا حدودی ناشی از افزایش دستمزد و دستمزد بوده است. حقوق و دستمزدها و بعد از این افزایش قیمت تعرفه ها تا مهرماه افزایش می یابد، ثابت شد. اما با آغاز افزایش قیمت دلار از آذرماه، باز هم افزایش قیمت مصالح ساختمانی رخ داد که در بهمن ماه و هفته اول اسفند ماه به اوج خود رسید.
خبر از رکنا
وی ادامه داد: در حالی که اخذ پروانه ساخت در ایران در خوشبینانه ترین حالت 4 ماه طول می کشد و این زمان به 2 سال می رسد، در ترکیه سرمایه گذاران می توانند در 10 روز مجوز دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه امیدی نداریم دولت برای این وضعیت چاره ای بیندیشد، افزود: در حال حاضر چون نرخ صادرات برای تولیدکنندگان مصالح ساختمانی سودآور است، فروش صادراتی را به فروش داخلی ترجیح می دهند و قیمت های داخلی بالاتر از قیمت های بین المللی آنها وارد عمل می شوند و ما هر روز شاهد افزایش قیمت مصالح ساختمانی هستیم.
وی ادامه داد: بیشترین افزایش قیمت مربوط به مصالح ساختمانی مربوط به حوزه فولاد بود به طوری که با افزایش قیمت دلار در کشور، یک قلم کالا 90 درصد افزایش یافت.
پورحاجت با تاکید بر وضعیت نامشخص سازندگان مسکن ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نوسانات شدید قیمت، بسیاری از کارگاه های ساخت و ساز مسکن تعطیل شده اند و حتی سازندگان پروژه نهضت ملی مسکن و جهش تولید مسکن نیز بلاتکلیف و سردرگم هستند و از سوی دیگر فروشندگان مسکن هم حضور دارند که فروشی نیستند و می گویند با تغییر قیمت دلار هنوز قیمت آن کشف نشده است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان با بیان اینکه استفاده از ال سی های داخلی برای تولیدکنندگان هزینه دارد، گفت: علاوه بر اینکه همه حاضر به همکاری با سازندگان ارائه دهنده ال سی داخلی نیستند، استفاده از این قابلیت نیز هزینه بر است. برای تولید کنندگان ضمن اینکه فقط استفاده از تسهیلات بانکی برای املاک هزینه بر است و به ازای هر میلیون تومان اوراق بانکی باید 200 هزار تومان بپردازیم و 15 درصد کارمزد سپرده بانکی است.
دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور درباره برنامه های دولت برای کارت مصالح ساختمانی انبوه سازان و خرید مستقیم مصالح گفت: همه برنامه های دولت برای ذخایر تامینی چه برای پروژه های جهشی در تولید مسکن و نهضت ملی مسکن و چه برای بخش خصوصی ساخت و ساز شهری محدود است، گفتمان باقی مانده است و شاهد راه اندازی مجدد بانک مسکن به عنوان بانک متخصص در این زمینه بودیم، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز