امروز آخرین مهلت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای راه اندازی سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین در استان های کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امروز آخرین مهلت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای راه اندازی سامانه پنجره واحد آمایش در استان های کشور است.
معاون اول رئیس جمهور در آبان ماه 1401 آیین نامه تأسیس پنجره واحد آمایش سرزمین را ابلاغ کرد. بر اساس این اطلاعیه، پنجره واحد آمایش سرزمین باید تا پایان اسفندماه در سراسر کشور راه اندازی می شد.
در پی انجام نشدن تکلیف بر عهده سازمان منابع طبیعی، رئیس سازمان منابع طبیعی به عنوان متولی این سامانه در ماه گذشته (اسفند 1401) در برنامه تلویزیونی خط مقدم، ضمن عذرخواهی از مردم وعده داد که این امر این سامانه تا اردیبهشت 1402 تکمیل و در تمامی استان های کشور راه اندازی می شود.
برای تسهیل در صدور مجوز و تغییر کاربری، پروژه راه اندازی پنجره واحد آمایش سرزمین در سال 1394 مطرح شد اما راه اندازی این سامانه همچنان با تاخیر مواجه است. در پایان اسفند ماه سال 1397 بخشی از این سامانه آماده شد تا در سال 1400 در استان اصفهان به بهره برداری رسید. بر اساس ماده 2 آیین نامه اجرایی پیشخوان واحد زمین ابلاغی معاون اول رئیس جمهور، پوشش ملی. این دستگاه باید تا پایان سال 1401 تکمیل شود تا امکان سنجی درخواست متقاضی به صورت الکترونیکی فراهم شود.
معاون حفاظت اراضی و کسب و کار سازمان منابع طبیعی در ابتدای بهمن ماه سال گذشته گفت:
سازمان حفاظت محیط زیست، اوقاف و امور خیریه، شورای عالی مناطق آزاد، سازمان شهرداری ها و شهرداری های کشور و سازمان امور مالیاتی از جمله سازمان هایی هستند که موفق به عضویت در زمین تک پله نشدند.
میررجبی خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه ها در اتصال به سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین و برخی دستگاه ها در ردیف آخر قرار دارند و در مقابل اتصال به سامانه مقاومت می کنند.
وی با تاکید بر وظایف دستگاه هایی که با سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین همکاری نمی کنند خاطرنشان کرد: بر اساس مواد 9 تا 13 آیین نامه اجرایی در حوزه های مختلف، سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات در صورت عدم همکاری دستگاهی وظیفه دریافت کردند. برای انجام وظایف خود، دادستانی کل کشور را معرفی کند.
تعیین تکلیف تقاضای متقاضیان و تسهیل در صدور پروانه تغییر کاربری در زمان ثبت درخواست و به صورت الکترونیکی مهمترین کارکرد زمین سامانه پنجره واحد مدیریت است. با راهاندازی سامانه پیشخوان واحد آمایش سرزمین، درآمدی که دستگاهها از طریق استعلام از مردم جمعآوری میکنند حذف شده و سامانه بهطور خودکار به بانک اطلاعات و دادهها دسترسی پیدا میکند که شفافیت را افزایش میدهد.